EISA Hi-Fi nagrade 2021-2022

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022

Monitor Audio Silver 500 7G

Sedma generacija Silver serije iz Monitor Audija sadrži veliki broj akustičkih inovacija, a sve one prisutne su na veličanstvenoj podnostojećoj perjanici ponude, modelu Silver 500 7G. Metal-keramički C-CAM visokotonac ima novi motor i kućište za čistije i slađe visoke, dok su RST II srednjetonci i niskotonci izrađeni od unapređene legure presvučene keramikom za povećanu krutost. Dodajte tome prerađenu skretnicu i prelepo izrađen kabinet, s drajverima pričvršćenim pomoću dugačkih osovina, i dobili ste zvučnik koji je jednako dobar za prikaz najfinijih detalja i masivnog, snažnog muzičkog ugođaja.


EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022

KEF LS50 Meta

Originalni zvučnik LS50, kao dobitnik EISA nagrade, bio je široko prihvaćen, ali inženjeri iz KEF-a su sve podigli na još viši nivo pomoću brojnih poboljšanja, uključujući upotrebu Metamaterial tehnologije za dodatnu kontrolu neželjenih rezonanci zvučničke jedinice. To se može činiti kao malo unutrašnje unapređenje, ali kao rezultat dobijen je veličanstveni kompaktni zvučnik, sposoban da stvori ogromnu pozornicu, izdašan bas i strašnu zvučnu sliku. Već impresivan zvučnik sada je transformisan u nešto uistinu posebno i, po ovoj ceni, zaista je najbolji u svojoj klasi. Ukoliko je prostor tesan – pa čak i ako nije – ove izvanredne zvučnike treba posedovati, a upadljivo atraktivan izgled dodatno povećava njihovu privlačnost.


EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022

System Audio Legend 40.2 Silverback

Elegantni aktivni zvučnik iz System Audija nije samo vitak već i napunjen tehnologijom koja dozvoljava da korisnik postigne optimalni zvuk po sopstvenom ukusu. Pri upotrebi s opcionim bežičnim Stereo Hubom dobićete izbor automatske i manuelne ekvivalizacije kako biste prilagodili zvučnik svojoj prostoriji. System Audio velikodušno nudi pick ‘n’ mix pristup DSP obradi, uključujući “RAM podešavanja”, koja se mogu preuzeti s interneta kako bi se promenio tonski balans. Ipak, najupečatljiviji od svega jeste neodoljivi zvuk ovog bežičnog zvučnika, koji briljira u rezoluciji, snažnom basu i finom osećaju za ritam.


EISA WIRELESS STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022

KEF LS50 Wireless II

Razvijen iz originalnog LS50W dizajna, koristeći istu Metamaterial tehnologiju kao kod modela LS50 Meta, ovo je mnogo više od običnog para zvučnika. Zapravo, ovo je kompletan bežični hi-fi sistem, sposoban da reprodukuje muziku s prenosivih uređaja, lokalnih mrežnih skladišta i striming-servisa, a sve to pod kontrolom pametno osmišljene aplikacije. Povezivanje i konfigurisanje su jednostavni, što znači da će se muzika začuti nakon samo nekoliko minuta, dok kombinacija KEF-ove UniQ jedinice i izdašne interne amplifikacije isporučuje fokusiran i sveobuhvatan zvuk, daleko iznad očekivanja za tako male zvučnike. Oni prihvataju hi-res muziku, ali i blutut s vašeg telefona, a izgledaju jednako sjajno na polici ili namenskom stalku – i, naravno, donose “privlačnost hi-fija bez gomile pratećih uređaja”.


EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2021-2022

Wilson Audio SabrinaX

Sabrina iz Wilson Audija već dugo ima reputaciju izvanrednog kompaktnog high-end zvučnika, ali kompanija je na modelu X obavila velike promene kako bi dodatno poboljšala performanse. One započinju s prelepim kabinetima, koji su sada izrađeni od inertnog materijala X, po kome su zvučnici dobili naziv, a finiš je izveden u WilsonGloss bojama. Visokotonac je izveden iz flegšip modela kako bi se dobile veća detaljnost i vazdušastost, dok je srednjetonac preuzet od izvorne Sabrine, a novi niskotonac isporučuje utegnutiji i brži bas. Rezultat? Povećana pozornica i dublji bas isporučuju masivan zvuk, uz oslobođen ambijentalni ugođaj i atmosferu – šta god da pustite.


EISA HI-FI SUBWOOFER 2021-2022

KEF KC62

U retkim prilikama, uređaje koje slušate teško je povezati sa zvukom koji čujete. Uzmite za primer neverovatni sabvufer KEF KC62 – sa stranicom od svega 25 centimetara, prilično je mali i ima par jedinica prečnika samo 16,5 centimetara, ali ovaj naizgled čudesni zvučnik isporučuje masivan, brz i čvrsto kontrolisni bas sve do podzemnih dubina. KC62 je toliko mali da ga možete sakriti gotovo bilo gde, ali njegove performanse posledica su pametnog dizajna – drajveri su postavljeni u Uni-Core konfiguraciji i pokretani pojačalima od 500 vati za svaki, a sve je pod kontrolom DSP sistema. Želite još više zabave? Probajte da koristite dva!


EISA STREAMING AMPLIFIER 2021-2022

Cambridge Audio EVO 150

Kompaktan, pametno osmišljen i sposoban da pogoni i zahtevne zvučnike – bilo s vašeg telefona, računara ili striming-servisa – EVO 150 je sve što bi mnogi korisnici ikada mogli da požele. Njegove vrline podrazumevaju obilje stila i zapanjujuću fleksibilnost, uključujući balansirane ulaze i gramofonsku sekciju, ali najbolje od svega je koliko je jednostavno obaviti povezivanje i podešavanje za impresivan ugođaj. Inženjeri iz Cambridge Audija uzeli su u obzir zaista sve, od načina na koji vas EVO 150 vodi kroz postupak instalacije pa do kontrole preko superiorne aplikacije StreamMagic, učinivši ga uređajem uz koji cela porodica može da uživa u vodećem zvuku u klasi.


EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2021-2022

Rotel Michi X3

Iako je u pitanju pristupačnije od dva integrisana pojačala u Rotelovoj obnovljenoj seriji Michi, ono nesumnjivo predstavlja najbolju ponudu, objedinjujući samouveren pogon s brzinom, toplinom i svestranošću kad je to potrebno. Ovde nema nestašice snage, ali Michi X3 lagano kontroliše snažne izlaze i donosi brz, detaljan i prelepo kontrolisani zvuk. Kad se tome dodaju fleksibilnost, kvalitet izrade i čisti stil, dobije se pojačalo sposobno da se suprotstavi svim superintegralcima na tržištu i da većinu njih dovede do poraza.


EISA POWER AMPLIFIER 2021-2022

NAD C 298

NAD je započeo svoju priču izrađujući pojačala i već gotovo pola veka istražuje i razvija tu tehnologiju. Sve to se može primetiti u neupadljivom izlaznom pojačalu C 298, koje je dizajnirano za sve, od konvencionalnog hi-fija i kućnog bioskopa do skrivenih instalacija po meri. Opremljen je single-ended i balansiranim izlazima za veću fleksibilnost i sistemom za registrovanje signala za daljinske operacije, dok mu energetski efikasna tehnologija Purifi Eigentakt amplifikacije daje sposobnost pokretanja praktično svih zvučnika. Zvuk je spektakularan, a može se i unaprediti – prebacite ga u bridžovani režim i dobićete monoblok od preko 600 vati!


EISA PHONO STAGE 2021-2022

Hegel V10

Hegel nije žurio da svojoj ponudi priznatih pojačala doda gramofonsku sekciju, ali vredelo je čekati. V10 je dizajniran da opsluži širok raspon MM i MC kertridža, uz fleksibilno fiksno pojačanje, opterećenje i podešavanja subsoničnog filtera, koji se podešavaju preko DIP prekidača na donjoj strani crnog kućišta. Elegantan, ali funkcionalan norveški stil prati pojavu ovog pretpojačala za ljubitelje vinila. Stoga, vredi odvojiti vreme za optimalno podešavanje kako bi se uživalo u zvuku koji je uglađen, veličanstveno detaljan i jasno prilagođen upotrebi s drugim Hegelovim uređajima.


EISA DIGITAL MUSIC PLAYER 2021-2022

Bluesound NODE

Bluesoundov multirum bežični sistem bio je revolucionaran kad se prvi put pojavio, uz BluOS platformu dizajniranu za reprodukciju muzike sve do hi-res formata, a sve do danas je u procesu razvijanja i unapređivanja. Najnovija verzija muzičkog plejera NODE predstavlja jednostavan način za dodavanje multirum opcije u vaš sistem, dok wi-fi, eternet, Apple AirPlay 2, blutut aptX HD i USB-A omogućuju pristup audio-sadržajima sa striming-servisa, internet radio-stanica i vaše lokalne audioteke. Novi NODE takođe ima HDMI ARC, za zvuk sa TV-a i gejming sistema, a sve se kontroliše pomoću intuitivne BluOS aplikacije ili preko popularnih glasovnih asistenata.


EISA HIGH-END MUSIC PLAYER 2021-2022

HiFi Rose RS150

Teško je ne oformiti inicijalne utiske o ovom uređaju na osnovu njegovog izgleda, od kvaliteta izrade do ekrana pune širine koji je osetljiv na dodir, ali ubrzo postaje jasno da on pruža više od onoga što se vidi. Ovo je sveobuhvatni i izuzetno fleksibilni plejer/DAC, koji će reprodukovati sve od blututa do hi-res sadržaja, a čak možete instalirati SSD skladište i dobiti audioteku i plejer u jednom uređaju. Reprodukcija je takođe upečatljiva, a celovit i detaljan zvuk doprinosi veoma zreloj prezentaciji. Van sumnje, ovo je impresivan debi korejskog brenda.


EISA DAC 2021-2022

Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio izrađuje D/A konvertere od 1994, i to se može primetiti u najnovijem dodatku njihovoj seriji DacMagic, u vidu modela 200M. On je dorastao svojim poznatim prethodnicima zahvaljujući atraktivnoj kombinaciji solidne izrade, jednostavnosti upotrebe i performansi, uz široku podršku za formate, koja doseže 768/24 i DSD512 (bar preko USB ulaza). Jednostavan je za upotrebu i nije samo “odličan desktop audio” koji će dobro pokretati slušalice već će još kako prodrmati glavni stereo-sistem svojim jasnim, detaljnim i izražajnim zvukom.


EISA BEST VALUE TURNTABLE 2021-2022

Pro-Ject Debut PRO

Lansiran za proslavu tridesetogodišnjice kompanije, ova veoma rafinirana verzija Pro-Jectovog osnovnog gramofona dolazi s obiljem poboljšanja, koja ne obuhvataju samo novu jednodelnu ručku od karbonskih vlakana. Tanjir je masivnije dampiran i nemagnetički, oslanjanje ručke i motora je unapređeno, a novi kertridž Pick it Pro je već montiran kako bi podešavanje bilo munjevito brzo. Opisan kao “ultimativni izraz koncepta Debut”, njegov zvuk je uverljiv i obujmljujući – ovo je istinski nokaut, kojim smo dobili novog šampiona u kategoriji entry level gramofona.


EISA HIGH-END TURNTABLE 2021-2022

Thorens TD 124 DD

Iako je njegova proizvodnja prestala pre više od pola veka, Thorens TD 124 zadržao je legendarni status i još uvek je veoma tražen. Dok najnovija verzija možda izgleda veoma nalik originalu, DD u oznaci pokazuje da je sada u pitanju direktni pogon, u kompletu s novom, veoma prilagodljivom ručkom, koja kompletira retro izgled, naročito u kombinaciji s kertridžom SPU 124. Tu je čak i pop-up adapter za džuboks singlice, ali šta god da pustite, TD 124 DD oduševljava brzinom, udarcem i čistom masom. Možda izgleda retro, ali zvuk je očaravajuće savremen.


EISA PHONO CARTRIDGE 2021-2022

Ortofon 2M Black LVB 250

Najnovija verzija Ortofonovog dugovečnog MM kertridža 2M slavi Betovenov 250. rođendan uz sliku kompozitora na boku kućišta. U to se uklapa svilena i sofisticirana prezentacija, koja je posebno pogodna za klasičnu, džez i akustičnu muziku. Rafiniran i pribran, ovaj kertridž koristi verziju igle i kantilevera s MC modela Cadenza Black. Uz novo oslanjanje, sve to doprinosi zvuku koji donosi besprekornu prezentaciju, sjajan stereo-fokus i dubinu, kao i uglađen prikaz žičanih i drugih akustičnih instrumenata.


EISA STEREO SYSTEM 2021-2022

Marantz Model 30/SACD 30n

Novi stil Marantzove serije 30 pod uticajem je klasičnih modela iz prošlosti kompanije, ali u kombinaciji sa savremenim mogućnostima ispod poklopca. Pojačalo Model 30 i odgovarajući plejer SACD 30n donose pravi trijumf: pojačalo zadržava jednostavnost i usredsređuje se na najčistiji mogući zvuk iz potpuno analognog dizajna, dok SACD/CD/mrežni plejer donosi čitav svet muzičkih mogućnosti, od diskova do striminga. Marantz opisuje kombinaciju kao “Savremeni muzički luksuz” i, uz spoj bogatog, snažnog zvuka i predivnog kvaliteta izrade, ovaj sistem ispunjava to obećanje.


EISA HEADPHONE SOLUTION 2021-2022

Naim Uniti Atom Headphone Edition

Prateći naizgled nezaustavljiv porast popularnosti slušalica, Naim je stvorio verziju početnog modela Uniti Atom, predviđenu za upotrebu sa slušalicama. Uz tehnologiju amplifikacije preuzetu od flegšip uređaja Statement, Uniti Atom Headphone Edition uklapa raznovrsnu mrežnu i striming-reprodukciju s balansiranim i single-ended izlazima za slušalice, a takođe može biti upotrebljen kao strimer i pretpojačalo za izlaznu amplifikaciju ili aktivne zvučnike. Šta god da odaberete, muzika je reprodukovana s autoritetom i upečatljivošću, koji će zaista izvući maksimum iz prateće opreme.


EISA HEADPHONES 2021-2022

Focal Clear Mg

Focalove slušalice Clear pružale su superiorne performanse, ali, s dolaskom verzije Mg, kompanija je podigla lestvicu na još viši nivo. Promene uključuju novi drajver od čistog magnezijuma (otuda naziv), poboljšanu kontrolu rezonancija kod otvorenih kućišta i usavršen položaj drajvera u odnosu na ušne školjke. Kao rezultat, dobijene su slušalice koje su zadržale svu otvorenost izvorne verzije, ali sada uz veću brzinu, jasnoću i preciznost. One otkrivaju još više detalja u muzici i stvaraju opipljivo stvaran osećaj akustičkog prostora oko vas, a ne unutar vaše glave.


EISA HIGH-END HEADPHONES 2021-2022

T+A Solitaire P-SE

T+A je nastupio ambiciozno u kategoriji slušalica, ciljajući pravo na vrh s modelom Solitaire P i odgovarajućim pojačalom za slušalice HA200. Model P-SE je malo pristupačniji od izvornog modela, zahvaljujući donekle pojednostavljenim planarno-magnetskim jedinicama i sistemu njihovog pogona, ali ovo je i dalje nesumnjivi high-end dizajn, sposoban da isporuči širom otvoreni uvid u muziku, uz masu, bogatstvo i udarac. One iznad svega impresioniraju načinom na koji objedinjuju sve kvalitete, od mase kontrabasa do najfinijih visokotonskih detalja, čineći slušanje istinski uzbudljivim.


EISA BEST VALUE HEADPHONES 2021-2022

Sennheiser HD 560S

Sennheiser je dugo držao zavidnu poziciju na audio-tržištu, od odličnih slušalica do mikrofona za snimanje i žive nastupe. S modelom HD 560S Sennheiser objedinjuje sve to znanje u dizajnu koji je sposoban da pruži širom otvoren zvuk, izuzetnu detaljnost i brz, čist bas, uz realistično dočaranu pozornicu. Novi drajveri koriste polimersku mešavinu za linearni odziv i vazdušaste visoke tonove, dok jedinice postavljene pod uglom i otvoreni rezonatori stvaraju živu prisutnost muzike.


EISA HI-FI ACCESSORY 2021-2022

Ferrum Hypsos

Snaga je sve – to je razmišljanje iza Hypsosa, izuzetno fleksibilnog jednosmernog napajanja poljskog brenda Ferrum, koji je dizajniran kao zamena za zidna napajanja koja se danas isporučuju uz mnoge hi-fi uređaje. Ono je sposobno da isporuči čistu jednosmernu struju u rasponu od pet do 30 volti, a u sebi donosi predefinisana podešavanja za preko 100 popularnih uređaja. Takođe, možete podesiti izlazne parametre po svojoj želji, uključujući fina podešavanja, kako biste pronašli optimalnu tačku. Ovo je moćno unapređenje za širok raspon uređaja, a ne samo za D/A konvertere i pojačala za slušalice, i uobičajeno donosi uglađeniji, rasterećeniji zvuk – i, naravno, snagu!