Copenhagen HighEnd 2018

Prvi put u Danskoj

Sajam u Kopenhagenu bio je organizovan poslednjeg vikenda u oktobru, u hotelu “Clarion”. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini aerodroma Kastrup, što predstavlja olakšavajuću okolnost za veliki broj posetilaca iz celog sveta. Kao najveći sajam ovog tipa u Skandinaviji, Copenhagen HighEnd okupio je neke od najpoznatijih domaćih brendova – Dynaudio, Gryphon i Raidho samo su neki od njih, ali i veliki broj drugih proizvođača iz svih delova sveta.

DR Feickert
Na sajmu je bio prisutan veliki broj gramofona. Na ovoj slici prikazan je Dr. Feickert model Volare.

Pro-Ject Audio
U čast legendarnog “Belog albuma”, Pro-Ject je izradio ovaj potpuno beli gramofon namenjen kolekcionarima i ljubiteljima Bitlsa. Pored imena benda, svaki primerak obeležen je serijskim brojem.

Iron12
Domaća kompanija JERN prikazala je podnostojeći zvučnik s oznakom 12, koji je predviđen za manje prostorije i pozicioniranje blizu zidova zahvaljujući kompresionom kabinetu.

Iron Sub
Ako vam je neophodan sabvufer, preporučujemo da isprobate ovaj. Ukoliko uspete da ga unesete u kuću…

PMC
Uvek impresivni PMC priuštio nam je slojevitu reprodukciju s izraženom dinamikom.

JBL
Mark Levinson elektronika i JBL zvučnici pružili su klasičan JBL zvuk u savremenom pakovanju.

Triangle
Masivni florstenderi Triangle Magellan Grand Concert prikazani su u punom sjaju uz elektroniku Densen B-180 sa 150 vati po kanalu.

Gato
Pored atraktivnog izgleda, Gato pojačala i plejeri oduševljavaju zvukom, a danska kompanija nudi i širok asortiman zvučnika.

Hagto
Norveški Hagto Audio prikazao je prototip novog zvučnika, koji će se uskoro naći na tržištu. Uz bas-refleks na zadnjoj strani niski tonovi su dublji i snažniji nego što bi se očekivalo od kutija ovog gabarita.

Buchardt
Ovi zvučnici bili su zabavni kao i uvek, a uz Lyngdorf amplifikaciju s room correction tehnologijom zvuk je bio veoma precizan i odmeren.