Auris Audio na Hi-Files sajmu 2019

Za šest godina koliko postoji kao ime u audio-industriji, Auris Audio predstavio je tržištu zanimljive komponente – od izvora, preko pojačivača, do zvučnika – bazirane na zajedničkoj filozofiji: atraktivan dizajn između modernog enterijera i retro-nostalgije, koji treba da privuče audiofile da čuju samostalno i originalno razvijena tehnička i tonska rešenja, koje čini fuzija digitalnih tehnologija i cevne tehnike. Prateći svoj san, osnivač i generalni direktor Milomir Trošić je imao samo jedan cilj – zadovoljstvo korisnika. Njegova motivacija je da dostigne konstantno ispunjenje želja i potreba audiofila, pružajući im potpuni užitak u mekom i detaljnom zvuku. Vođen ovim smernicama, tim posvećenih inženjera, audio-dizajnera i zanatlija je posvećen ostvarenju Auris Audio sna.

Prva postavka

FORTE 150

Par monoblok izlaznih pojačala koji se izdvajaju po snazi i energičnom zvuku, a glavne odlike su im veliki VU metar na prednjoj ploči koja ima oblik znaka beskonačnosti i moderni pristup SMPS prilikom napajanja. Forte 150 imaju u sebi Mundorf kondenzatore i srebrni WBT, kao i srebrnu žicu za provodnike zvuka, kojim se dobija najbolji zvuk bez kompromisa. Zaštita za lampe napravljena je od kaljenog stakla koje je otporno na visoku temperaturu.

VIVACE

Vivace predstavlja najnoviji proizvod iz kompanije Auris Audio. Sa ponosom najavljujemo svetsku premijeru na predstojećem Hi-Files sajmu. Detaljnije informacije biće dostupne na sajmu.

LEGATO

Detaljnije informacije biće dostupne na sajmu.

D2D

High-end digitalno-analogni konverter koji podržava 384 kHz/32-bitski PCM i DSD u izvornoj formi. Po tri koaksijalna i optička ulaza omogućuju vezu s više digitalnih izvora, dok ugrađeni Amanero USB DAC takođe omogućava konekciju sa PC, Mac, Android i iOS uređajima. Ako se traži prelepo sonično izvođenje bilo kog digitalnog formata, D2D je pravi izbor. On je kombinacija dinamike, tajminga i detalja bez obzira na to koji muzički žanr slušate, što ga čini veoma prilagodljivim.

POISON 4

Podnostojeći trosistemski bas-refleks zvučnici, izvedeni u kombinaciji kože i drveta i uz karakterističan dizajn. Mundorf komponente za skretnicu, Fountek i Beyma drajveri, doveli su Auris do željenog rezultata sa Poison 4. Visoki su 90 centimetara, što ih čini pogodnim za svaki ambijent.

POISON 88

Nova generacija zvučnika proslavljena je uspehom veoma poznate Poison 8 serije – Poison 8 i Poison 88. Ovaj par predstavlja do sada najveće dostignuće koncepta Auris Audija u tehničkom i muzičkom smislu. Poison 88 su četvorosistemski zvučnici sa 3D opcijom. Kao i njegov mlađi brat, Poison 88 je takođe proizašao iz veštih ruku Auris zanatlija. Sa preporučenom jačinom od 10-150 vati, Poison 88 ispunjava sobu harmonijom i neopisivim muzičkim osećajem koji mora da se doživi da bi se razumeo. Bi-amp konfiguracija obezbeđuje najbolje rezultate, pa ovaj “nežni džin” definitivno ulazi u trku za najbolji par zvučnika u svojoj klasi.

Druga postavka

FORTINO 6550

Integrisano push-pull pojačalo snage 50 vati po kanalu, sa četiri analogna ulaza. Najviši kvalitet komponenti koje su ugrađene u ovo pojačalo garantuju stabilnost i istrajnost. Fortino 6550 je dizajniran tako da pokaže veselu, ali prirodnu stranu high-end audio reprodukcije. Daljinski upravljač pruža nekoliko osnovnih funkcija – kontrolu glasnoće i mutiranje zvuka – sve što vam treba za potpuno uživanje.

POISON 3

Kako dobiti izvrstan zvuk iz malih zvučnih kutija? Slušanjem Poison 3 zvučnika. Bazirani na ideji da mnogi audiofili nemaju uvek dovoljno prostora za velike zvučne sisteme zbog modernog načina života, tim iz Auris Audija uložio je vreme, energiju i veliki napor da razvije vrhunski audiofilski proizvod kao što je Poison 3. Tvrdimo da će taj impresivni zvuk i veliki frekvencijski opseg iznenaditi i one čija su očekivanja najveća. Preporučeno pojačalo od 100 vati po kanalu doprineće punom potencijalu ovih elegantnih zvučnika.

NIRVANA

Kako i samo ime kaže, Nirvana je dizajnirana da vas odvede u stanje potpunog blaženstva. Odlučili smo da napravimo pojačalo koje će pored vrhunskog kvaliteta i prirodnog zvuka omogućiti korisniku da izabere bilo koje slušalice. Sa izlaznom snagom od 6,5 vati u čistoj klasi A, ovo pojačalo podržava gotovo svake slušalice. Nirvana je bazirana na lampama EL34 u single-end konfiguraciji, dok je za pokretanje zadužena cev ECC99. Odabir impedanse je standard kod svih naših pojačala za slušalice, dok VU metar pokazuje izlaznu snagu. Pristupačna cena je ono o čemu Auris Audio uvek razmišlja, jer je naš cilj da omogućimo što većem broju audiofila da uživaju u vrhunskom kvalitetu zvuka.

EUTERPE

Višenamenski uređaj koji se može koristiti kao pojačalo za slušalice, digitalno-analogni konverter, pretpojačalo i stalak za slušalice. Ovo pažljivo konstruisano cevno pojačalo osvaja svet svojim elegantnim izgledom i lepim, bogatim i izbalansiranim zvukom. Stranice od ručno obrađene orahovine u obliku stilizovane harfe imaju ulegnuti luk na sredini, koji predstavlja prirodni stalak na koji se mogu odložiti slušalice. Konverzija signala odvija se pomoću kola ESS Sabre ES9018, koje prihvata izvorni DSD64 i 128, PCM u rezoluciji do 384/32 i DXD (352,8/24). Kakvu god imao ulogu u vašem sistemu, pojačivač pod nazivom Euterpe predstavlja odličan izbor.