Lexicon Inc. (Harman International) najavljuje novu seriju pojačala, dizajniranih da rade s MC serijom digitalnih kontrolera. Serija se sastoji od tri modela, među kojima su svi sedmokanalni. Pojačalo sa oznakom ZX-7 ima 300 W po kanalu, RX-7 daje 200 W po kanalu, dok GX-7 pruža 125 W po kanalu.

ZX-7 i RX-7 su potpuno balansirana pojačala od ulaza do izlaza s kompletno simetričnim dizajnom. Drugim rečima, svaki kanal se sastoji od dva kompletna pojačala – jedan upravlja pozitivnim ulaznim signalom, dok drugi pojačava negativne ulazne signale. Sa sedam kanala, ovo se prevodi u četrnaest odvojenih pojačivačkih kola u jednom kućištu. Prednost ove topologije nad standardnim dizajnom ogleda se u niskom nivou šuma, maloj distorziji i imunosti na indukovane smetnje, što rezultira značajnim poboljšanjem zvuka i njegovom povećanom čistoćom. Interno ZX-7 i RX-7 koriste dualne masivne torusne transformatore i dovoljno velike kondenzatore da osiguraju konstantnu kvalitetnu reprodukciju i dovoljne rezerve snage.

"Naša strategija je da tržištu ponudimo najbolje sedmokanalne pojačivače, da bismo zadovoljili različite zahteve i da bismo upotpunili našu liniju digitalnih kontrolera", kaže Andrew Clarke, potpredsednik za marketing i prodaju. "GX-7 namenjen je manjim prostorijama, odnosno zvučnicima s velikom osetljivošću. Ovo je pravi izbor za uparivanje s Lexicon MC-4 ili MC-8 digitalnim kontrolerom. RX-7 je značajan korak napred u odnosu na GX-7, u smislu kvaliteta zvuka i snage, i potpuno je izbalansiran od ulaza do izlaza. Namenjen je manjim ili srednje velikim sobama, odnosno zvučnicima s nižom ili normalnom osetljivošću. ZX-7 namenjen je velikim prostorijama, odnosno zvučnicima s niskom osetljivošću ili onima koji jednostavno uvek traže najbolje. ZX-7 i RX-7 su najbolji izbor za dom ako se koriste s Lexicon digitalnim kontrolerima", zaključuje Clarke.

Sva tri pojačala montirana su u masivna kućišta, sa ulaznim i izlaznim konektorima na kućištu. Zadnji panel takođe ima triger ulaz za uključivanje pomoću pretpojačala/procesora i samim tim pruža lakšu kontrolu i instalaciju u rek, ako je to poželjno. GX-7 je u prodaji od oktobra, po ceni od 3.000 dolara. RX-7 je u prodaji od novembra, po ceni od 6.000 dolara, a ZX-7 se očekuje u decembru, po ceni od 8.000 dolara. Više informacija na adresi: www.lexicon.com.