Wiko na MWC sajmu

Kompanija Wiko bila je prisutna na MWC sajmu u Barseloni, na kojem je najavila značajne poteze. Pored približavanja moderne tehnologije najširim slojevima korisnika, uz očuvanje sopstvene strategije, Wiko pravi velike korake u međunarodnom proširivanju i uvodi novu generaciju serije View.

Brend Wiko nastao je 2011. i trenutno je prisutan u više od 30 zemalja u Evropi, Africi, Srednjem istoku i Aziji. Na svojim istorijskim zapadnoevropskim tržištima, Wiko je s uspehom sačuvao svoj položaj među četiri vodeća brenda u izrazito kompetitivnom okruženju pametnih telefona tokom 2018. Wiko je treći brend  u Francuskoj sa 12 odsto tržišnog učešća i četvrti brend u Italiji sa pet procenata tržišnog učešća. Prisutan je u Aziji gde se kao brend može pohvaliti petim mestom na Tajlandu sa 10 odsto tržišnog učešća i preko tri miliona korisnika.

Sprovodeći svoje globalno proširenje, Wiko ulazi na Severnoameričko tržište i otvara kancelarije u Dalasu i Atlanti. Kao prvu saradnju s operaterom Sprint, četvrtim po veličini operaterom mobilne telefonije u SAD, Wiko će plasirati na tržište novi uređaj tokom narednih nedelja.

Prema rečima Brandyja Kanga, CEO-a kompanije Wiko USA: “Severnoameričko tržište predstavlja ogroman potencijal za brendove kao što je Wiko. Naše industrijske sposobnosti kao i one vezane za istraživanje i razvoj, pored snage imidža našeg evropskog brenda, otvaraju bezbroj mogućnosti kojima možemo predvideti i zadovoljiti zahteve lokalnih operatera i partnera. Naš je cilj da postanemo u vrlo kratkom vremenu značajni učesnik na tržištu SAD.“

Ojačan podrškom velike međunarodne grupacije koja je nastala pre osam godina na jugu Francuske, brend Wiko je postao punoletan. Prema rečima Jamesa Lina, predsednika grupacije Tinno & Wiko Group: “Sprovodimo značajnu promenu zahvaljujući kojoj neprestano podižemo sopstvene standarde. U 2019. godini pojednostavićemo naš portfolio, usavršiti korisničko iskustvo, dok će dugotrajnost baterije i performanse procesora postati naš glavni prioritet. Kako bi se pripremila za budućnost, grupacija ulaže u 5G tehnologiju. Ovi laboratorijski napori 2018. su nagrađeni priznanjem Red Dot Award za Wi-Fi ruter na 50 gigaherca, koji osigurava brzinu prenosa do jednog gigabita u sekundi. Grupacija za 2020. godinu priprema plasiranje kompletnog 5G ekosistema proizvoda na tržište. Pomoću uspešno dizajnirane tehnologije i pristupačnih cena, ambicija brenda je da podrži potrošače kako bi živeli život najbolje što mogu.

View3 Pro i View3
Nastavljajući s iskustvom izrazito širokog doživljaja ekrana, View3 Pro i View3 postavljaju View na novi nivo s ekranima za doživljaj najveće dubine, pametnom trostrukom kamerom, izdržljivim baterijama i snažnim performansama.

Zahvaljujući trostrukim zadnjim kamerama, View3 Pro i View3 će pružati tri puta više mogućnosti za pravljenje kvalitetnih snimaka. Sony IMX486 senzor kamere od 12 megapiksela i 1,25-nanometarskim pikselima će omogućiti pravljenje živopisnih i oštrih fotografija čak i u uslovima slabog svetla. Potrebno je slikati grupu prijatelja odjednom? Proširite vaš pogled do 120 stepeni pomoću širokougaone kamere od 13 megapiksela. Snimanje grupnih fotografija i panorama će postati dečja igra. Selfiji će postati vredni deljenja čak i u uslovima slabog svetla, zahvaljujući View3 Pro prednjoj kameri od 16 megapiksela. Odlikuje se tehnologijom velikih piksela i kombinuje četiri piksela u jedan, čime se poboljšava hvatanje svetla. Ravnoteža bele boje, izlaganje, ISO, fokusiranje… previše je toga o čemu treba razmišljati. Al funkcije izvode analizu scenarija i okruženja, te obavljaju podešavanja radi optimizacije slike.

View3 Pro i View3 se odlikuju dubokom integracijom Google Asistenta kako bi svakodnevni život bio što jednostavniji uz pomoć glasovnih komandi. Time će se omogućiti pravljenje selfija bez upotrebe ruku, zajedno sa snimanjem video zapisa i još mnogo toga. Potpuno integrisana aplikacija Google Lens vam omogućuje pretraživanje onoga što vidite, brže obavljanje radnji i interakciju s okruženjem, dok Motion Photo pruža oživljavanje fotografija u aplikaciji Photos.

Zahvaljujući velikoj bateriji od 4.000 miliamper-sati i optimizaciji procesora, čime se osigurava 15 odsto manja potrošnja, View3 Pro i View3 su spremni za dvodnevnu upotrebu. Štaviše, zahvaljujući Pump Express tehnologiji brzog punjenja, View3 Pro će biti spreman za upotrebu u tren oka.

Sa 128 gigabajta prostora za skladište, View3 Pro uvek ima mesta za još više vaših omiljenih serija, igrica i muzike, dok je fluidni multitasking obezbeđen sa šest gigabajta radne memorije. View3 pruža izuzetnu efikasnost zahvaljujući prisustvu tri gigabajta radne memorije i 64 gigabajta prostora za skladište.

MediaTek Helio P60 je unapređeni osmojezgarni procesor, izrađen kako bi podržao istovremeno obavljanje više zadataka, brzo učitavanje i žestoko igranje. Opremljen AI procesorskom jedinicom izveden u 12-nanometarskoj tehnologiji, View3 Pro čipset osigurava snažnu efikasnost uz unapređenu ekonomičnost. View3 obećava glatko i unapređeno iskustvo zahvaljujući svom 12-nanometarskom osmojezgarnom čipsetu Helio P22.

Zahvaljujući tehnologiji Augmented Reality, View3 Pro i View3 s lakoćom ujedinjuju fizički i digitalni svet. Ova nova iskustva menjaju vaš način igranja, kupovine, učenja, stvaranja i interakcije s okruženjem.

Uživajte uz View3 Pro smartfon sa ekranom dijagonale 6,3 inča u Full HD+ rezoluciji, ili uz View3 sa HD+ ekranom dijagonale 6,26 inča. Oba uređaja nude oblik punog ekrana sa manjim usekom, čime se omogućuje vrhunski doživljaj.

Prepustite se elegantnom vrhunskom dizajnu. View3 Pro se odlikuje staklenom crnom navlakom i staklenim okvirom, s dubokim odrazom i elegantnim efektom gradacije nijansi. Izaberite između potpuno novih boja Nightfall i Ocean. View3 uređaj svetlucavog staklastog dizajna dostupan je u tri boje: noćno plavoj, rumeno zlatnoj i električnoj plavo-zelenoj.