Kombinovane snage federalnih agenata i lokalne policije ušle su u prostorije kompanije TARA Labs, poznatog proizvođača kablova. Istražni organi prikupili su dovoljno dokaza da je kompanija nedozvoljeno stavila nalepnice “Made in USA” na neke od svojih proizvoda. Naširoko poznata po svojoj reklami za kablove “koje i Bog koristi”, TARA Labs nije uspela da prizove božansku reakciju i spreči ovlašćene organe da primene zakon i u akciji koja je trajala čitav dan zaplene inventar vredan više od 600 hiljada dolara, zajedno sa kompjuterima i celokupnom dokumentacijom kompanije.
TARA je optužena da je narušila zakon SAD time što je stavila nalepnice “Made in USA” na kablove napravljene u drugoj zemlji. Prema izveštaju od 3. septembra, koji je pripremila Anita Burke iz Mail Tribune, novina iz Oregona, neki finalni proizvodi su završeni u Americi, ali su sirovine nabavljene iz drugih zemalja. Ovakvo označavanje proizvoda se može interpretirati kao prevara. Među zaplenjenim stvarima je bilo “više od 42.212 kablova, cenovnika, nalepnica, dokumenata i kompjutera”, piše Burke. Ovi prekršaji navodno traju od početka 2000. godine.
Matthew Bond, osnivač i potpredsednik kompanije, kaže da u TARA Labs nisu znali za probleme sa stavljanjem nalepnica sve do racije i da su u kompaniji sve vreme verovali da finalni proizvodi sastavljeni i pakovani u zemlji, a od komponenti nabavljenih u inostranstvu, mogu nositi nalepnicu “Made in USA”. Carinici su takođe otkrili da su se neki proizvodi TARA Labs koji su u potpunosti izrađeni u Aziji prodavali sa skinutim nalepnicama “Zemlja porekla”, što je prekršaj federalnog zakona. Bond je objasnio da je skidanje nalepnice bila greška i obećao “da se to neće ponoviti”.