Za sve one koji imaju problema sa izborom jeftinijeg, a pri tom dovoljno kvalitetnog zvučničkog kabla, Chord kao rešenje nudi Carnival Silver Screen. Konstrukcija ovog kabla slična je vrhunskim Chord zvučničkim kablovima Signature i Epic Twin. Upleteni par licnastih provodnika izrađenih od bakra, bez primesa kiseonika i individualno izolovanih polietilenom niske gustine, spakovan je u spoljašnji omotač od mekog PVC-a, a zatim je ceo kabl omotan dvostrukom folijom, koja predstavlja potpuno plivajući štit-oklop. Završni omotač izrađen je od providnog PVC-a odličnih mehaničkih karakteristika.
Pored razvoja novih kablova, tokom prošle godine Chord je i unapredio nekoliko modela svojih kablova. Tako su interkonekt kablovi Anthem i Chorus dobili svoje naslednike u vidu Anthem 2 i Chorus 2 modela. U konstrukciji oba modela primenjena su iskustva iz razvoja top-modela Indigo i Signature RCA, pa sada ovi modeli zvuče mnogo bolje u odnosu na svoje prethodnike. Pored ova dva nova modela, Chord je razvio i Carnival interkonekt, koji je kao bazni model u gami Chorda zamenio modele Chrysalis i Calypso.
Chord nije zaboravio ni ljubitelje kvalitetne video reprodukcije, pa je model HDMI Silver Plus sada unapređen u verziju HDMI Silver Plus 1.3. Primenom 1.3 HDMI standarda ovaj kabl je sada Full HD kompatibilan, odnosno prenosi 1080p signal na svim dužinama. U cilju optimizacije skin efekta i boljeg prenosa visokih frekvencija ovaj kabl koristi provodnike većeg preseka, unutrašnji štit-oklop izrađen od dvostruke aluminijum mylar folije i spoljni štit-oklop u dvostrukoj konfiguraciji folija i braid. Radi maksimalnog integriteta signala, u HDMI Silver Plus 1.3 kablove dužine preko 10 m ugrađen je linijski pojačivač koji za napajanje koristi napon od 5 V prisutan u HDMI standardu (na HDMI izlazu DVD plejera).
Detaljnije informacije o svim novim Chord kablovima pronaći ćete na sajtu proizvođača www.chord.co.uk, kao i na sajtu domaćeg distributera kompanije IB Sistem.