Posle izuzetno uspešne 2007. godine, u kojoj su različite Cyrus komponente osvojile više nagrada u svetskoj Hi-Fi štampi, iz Cyrusa nam stiže još dobrih vesti. Za proleće Cyrus je najavio lansiranje novih modela CD plejera baziranih na potpuno novoj Servo Evolution (SE) platformi. Kroz razvoj SE platforme, Cyrus je pored softvera razvio i potpuno nov hardver, odnosno "slot-in" CD transport koji nema fioku u koju se stavlja disk, pa je mehanički mnogo robustniji i pouzdaniji od klasičnog CD transporta, što doprinosi podizanju kvaliteta reprodukcije.
Pravilno dizajniran servo sistem doprinosi boljem integritetu očitanih podataka, što značajno smanjuje potrebu da se očitani podaci više puta kontrolišu (propuštaju) kroz sistem za korekciju greške, čime se smanjuje šum koji se inače generiše u tom procesu i poboljšava se audio rezolucija.
Pri razvoju nove CD platforme u Cyrusu su naročito vodili računa o ovim činjenicama važnim za pravilno očitavanje audio diskova, pa tako SE platforma pruža daleko bolju audio rezoluciju u poređenju sa dosadašnjim CD platformama na kojima su bili bazirani Cyrusovi CD plejeri. Greška pri očitavanju audio podataka sa diska sada je pet puta manja nego kod klasičnih CD plejera. CD transport koji je razvijen za potrebe nove SE platforme u potpunosti je optimizovan za očitavanje audio diskova, odnosno sve mane koje su bile posledica upotrebe kompjuterskog CD-ROM transporta za čitanje audio diskova uklonjene su.
SE platforma će se prvo pojaviti u osnovnom modelu CD 6 SE (bivši 6s), čija će cena u Velikoj Britaniji biti oko 700 funti, i naprednijem i skupljem (1.000 funti) modelu CD 8 SE (bivši 8x). Kasnije tokom godine SE platforma će takođe biti primenjena i u vrhunskom Cyrusovom CD transportu CD Xt SE.