JBL je najavio kompletnu seriju novih zvučnika namenjenih stereo sistemima, ali i home theater reprodukciji. U pitanju je serija pod imenom ES, koja predstavlja direktnog naslednika serije Northridge. Serija ES koristi tehnologije koje su u Harman grupaciji osmislili za potrebe studijske opreme. Serija se sastoji od devet modela, a svi se izrađuju u više atraktivnih dekora i boja, od kojih izdvajamo crnu, boju bukve i trešnje.
Najmanji model nosi oznaku ES i predviđen je da se kači za zidne nosače ili da se koristi kao bookshelf. Tu su, dalje, dva kompaktna bookshelf modela – ES20 i ES30 i čak tri podnostojeća zvučnika – ES80, ES90 i ES100. Centralni zvučnik nosi oznaku ES25C, a u ponudi su i dva subwoofera ES150P i ES250P. Ugrađeni visokotonac izrađen je od titanijuma i sposoban je da dostigne frekvencije od 40 kiloherca, dok reprodukcija ima izrazitu rezoluciju i odziv tranzijenata. Ultravisoke frekvencije imaju široku disperziju, tako da pokrivaju prostrano slušno polje.
Bas membrane izrađene su od poznatog PolyPlas™ materijala. U pitanju je celuloza sa slojem polimera koja se koristi za membrane. Ovaj materijal kombinuje neutralnost papira sa dodatnom čvrstinom polimera. Ove membrane imaju i dodatna poboljšanja, kao što je HeatScape™ tehnologija, koja se odnosi na strukturu motora drajvera. HeatScape™ poboljšava disipaciju toplote, ujedno omogućujući tačnu reprodukciju bez obzira na dugotrajno glasno slušanje. Svi modeli, uključujući i subwoofere, poseduju FreeFlow™ tehnologiju, koja definiše poseban oblik bas refleks otvora za dobijanje ekstenzije u bas području. Treba još reći da su svi modeli osim subwoofera magnetno oklopljeni, te se mogu postaviti u blizini katodnih televizora. Modeli ES30, ES80, ES90 i ES100 poseduju dvostruke zvučničke terminale za bi-wire koncept veze. Novu ES seriju moguće je videti i čuti kod svih dilera Studio Berara, kao što su BGB Studio, Audioplus i LoopAudio.