Na novinarskoj konferenciji održanoj u hotelu Mandalay Bay u Las Vegasu, južnokorejski LG je predstavio novi koncept – Inovacije za bolji život.

Gospodin Scott Ahn je govorio o novom iskustvu na pametnim televizorima zahvaljujući novoj verziji webOS operativnog sistema. Verzija 2.0 je dvostruko brža i poseduje podršku za strimovanje 4K video snimaka. LG je takođe kreirao i posebnu verziju webOS sistema za hotele.

Očigledno će 2015 godina biti godina OLED tehnologije kod LG televizora. Tim Alessi je predstavio koliko je OLED revolucionaran u poređenju sa drugim tehnologijama. Konvencionalni LCD televizori imaju lokalno zatamnjivanje segmenata ekrana kako bi kreirali crnu boju, dok OLED može da potpuno ugasi svaki piksel i tako kreira savršenu crnu boju. Plan kompanije LG je da prošire gamu OLED ekrana, te da dostignu cifru od milion prodatih primeraka do 2016. To podrazumeva i zakrivljeni OLED TV koji će biti fleksibilan. Interesantan je i plan da 60 procenata game u 2015. bude 4K. LG je napravio i partnerstvo sa Netflix striming servisom, tako da će korisnici LG televizora moći da uživaju u 4K strimingu filmova.

Poseban akcenat je postavljen i na Musicflow tehnologiju, koja podržava strimovanje muzike u više prostorija istovremeno. Moguće je i uz saundbar koristiti i dva dodatna zvučnika za zadnje kanale. Podržani su i svi popularni striming servisi poput: Pandora, Spotify, TuneIn, Google play music…

Najveću pažnju je izazvao novi zakrivljeni telefon LG G flex 2 veličine ekrana 5,5 inča. Dolazi u platinum silver i flamenco red bojama. Poseduje laserski autofokus, novi 64-bitski Snapdragon čipset i novi operativni sistem Android 5.0.