Krell je nedavno prezentovao nove komponente iz svoje Evolution serije, koje pripadaju visokoj klasi i predstavljaju vrhunac dve decenije napretka audio tehnologije. Prema rečima inženjera kompanije Krell, konačan rezultat je sinteza lepote, sklada i snage.
Evolution One poseduje pojačivač snage 450 vati. Ovaj vrhunski uređaj koristi odgovarajući strujnu topologiju od ulaza do izlaza, omogućujući audio signalu da ostane u svom domenu kroz čitav pojačivač, izbegavajući nepotrebne strujne i naponske konverzije koje dodaju izobličenja. Zajedno sa ovim strujnim kolom, naponska sekcija može dovesti svaki zvučnik do njegovih limita. Evolution One koristi napredne mikroprocesore koji konstantno prate radno stanje i mogu automatski da podešavaju parametre ili po potrebi isključe pojačivač, da bi sprečili nastanak štete na ulazu ili zvučnicima.
Evolution Two predpojačivač pripada takođe A klasi uređaja. Audio signal se nalazi u potpuno balansiranom modu od ulaza do izlaza, a odgovarajući CAST ulazi dodatno obezbeđuju integritet audio signala. I Evolution One i Evolution Two koriste naponske izvore koji se nalaze u zasebnim oklopljenim kutijama, što za posledicu ima to da magnetna interferencija ne utiče na strujna kola, odnosno na kvalitet zvuka. Za Evolution Two se koristi torusni transformator od 165 volt/ampera, a za Evolution One dva velika torusna transformatora snage 2.100 volt/ampera.
Cena modela Evolution One iznosi 45.000 dolara, dok za Evolution Two treba izdvojiti 35.000 dolara. Za više informacija posetite sajt www.krellonline.com.