JBL Under Armour Sport Wireless Heart Rate

Muzika i sport

Američki proizvođač otišao je korak dalje u razvoju slušalica za upotrebu tokom sportskih aktivnosti, objedinjujući uživanje u muzici i praćenje najvažnijih parametara treninga.

Serija pod nazivom Under Armour nastala je u saradnji sa istoimenom američkom kompanijom specijalizovanom za dizajniranje i proizvodnju sportske opreme. Serija trenutno obuhvata dva modela in-ear slušalica, a nama je na test stigao sposobniji model, podugačkog naziva Under Armour Sport Wireless Heart Rate. U pitanju su bubice s blutut povezivanjem, međusobno povezane kablom na kojem se nalazi daljinski upravljač sa integrisanim mikrofonom. Tri tastera na daljincu omogućavaju kontrolu glasnoće, upravljanje reprodukcijom i javljanje na telefonski poziv, a komande su propraćene govornim obaveštenjima i zvučnim signalima u slušalicama. Takođe, na boku je smešten mikro-USB kabl za punjenje internih baterija, koji je zaštićen gumenim poklopcem.

Rezonatori su izrađeni od kvalitetne plastike i imaju integrisane držače koji se postavljaju oko ušne školjke, što je patentirana tehnologija koju JBL naziva TwistLock. Držači su veoma komforni, ali i čvrsti, pa u saradnji s velikim silikonskim ulošcima za ušni kanal ostvaruju izuzetno sigurno prianjanje slušalica u svim okolnostima. Pored čvrstog ležanja, ovakva kombinacija pruža odličnu izolaciju od buke okruženja, a silikonski ulošci se isporučuju u četiri veličine, pa će svako moći da pronađe odgovarajuće.

Test
U pogledu kvaliteta reprodukcije, UA Sport HR su pozicionirane u srednjoj klasi i podsećaju na bubice Reflect Mini BT. Ovome u prilog govore i tehnički podaci jer se u oba modela nalaze zvučničke jedinice prečnika 5,8 milimetara, frekvencijski opseg je istovetan, a za povezivanje se u oba slučaja koristi blutut. Ipak, razlike postoje i ogledaju se, pre svega, u nešto izraženijem niskotonskom području, koje na modernijoj produkciji može zvučati prezasićeno. S druge strane, čvrst i snažan ritam uvek je poželjan tokom vežbanja, pa je proizvođač možda ovo uradio s jasnom namerom. Srednji i visoki deo spektra odlično su uklopljeni u celinu zvučne slike, s prijatnim koloritom na nešto toplijoj strani. Iako nemaju previše izraženu detaljnost, testirane slušalice su dovoljno informativne, a u isto vreme veoma muzikalne. Stoga, pružiće vam višesatno uživanje u muzici bez ikakvog zamora.

Drugi, jednako važan činilac ovih slušalica jeste Under Armour aplikacija sa uključenom jednogodišnjom pretplatom za premijum paket. Ova aplikacija predviđena je za praćenje ukupne fizičke spremnosti i ima zaista veliki broj opcija. Na raspolaganju su brojač koraka, merenje vremena i pređenog puta tokom trčanja, kao i vreme provedeno u drugim vežbama, ali i u snu. Za sve zadate vrednosti mogu se postaviti ciljevi, a aplikacija zatim na svakodnevnom nivou analizira napredak. Pored toga, preko slušalica je omogućeno praćenje pulsa, pa vas aplikacija može upozoriti ako on premaši zadatu vrednost. Mogućnosti idu još dalje, pa se parametrima može dodati čak i režim ishrane, a na raspolaganju su i dodatne aplikacije za specifične potrebe.

Zaključak
Uz veoma robusnu izradu, vodootpornost po IPX5 sertifikatu i veoma sigurno prianjanje, JBL UA Sport HR predstavljaju odličan izbor za upotrebu u svim uslovima. Ukoliko se tome dodaju izuzetno sposobna aplikacija i mogućnost praćenja pulsa, jasno je da za sportske aktivnosti ne treba tražiti dalje.

PLUS
Odličan komfor i prianjanje.
Izuzetno moćna aplikacija.
Snažan i prijatan zvuk.

MINUS
Visoka cena.

Sistem: aktivne
Tip: in-ear
Frekvencijski opseg: 10 Hz - 22 kHz
Prečnik zvučničke jedinice: 5,8 mm
Nivo zvučnog pritiska (SPL): 111 dB
Povezivanje: blutut v4.2
Kapacitet baterije: 2x50 mAh
Dodatno: mikrofon
Cena: 200 evra
AVL projekt, 021/4751-777
AVL Shop - www.avlshop.rs
Reader Rating2 Votes
71
71
Ocena čitalaca