JBL Reflect Mini BT

Za aktivan život

Ponuda in-ear slušalica namenjenih uživanju u muzici tokom sportskih aktivnosti sve je veća, a proizvođači se trude da korisnim dodatnim funkcijama animiraju kupce. Ovom prilikom testiramo jedan od takvih modela, bubice Reflect Mini BT renomirane američke kompanije JBL.

IMAGE - Reflect Mini BT - Blue

Pored povećane izdržljivosti i anatomskog oblika kako bi se sprečilo ispadanje slušalica tokom bavljenja sportom, ovaj tip bubica sve češće se nudi s bežičnim blutut povezivanjem. O prednostima ovog vida povezivanja, naročito tokom fizičkih aktivnosti, izlišno je i govoriti – nema kablova koji bi mogli da zasmetaju, a ukupna masa je manja, pa se ovakve slušalice praktično ne osećaju tokom nošenja.

Reflect Mini BT su se sjajno pokazale pri reprodukciji rok, pop, pa i džez numera.

JBL Reflect Mini BT isporučuju se u kutiji s prepoznatljivom narandžasto-crnom kombinacijom boja, a sve važne tehničke karakteristike odštampane su na pozadini. Pored slušalica, u pakovanju se nalaze par dodatnih anatomskih silikona, jedan par standardnih slikonskih nastavaka, USB kabl i kratko uputstvo za upotrebu. Iako koriste blutut povezivanje, Reflect Mini BT nisu potpuno bežične – jedan deblji kabl povezuje levu i desnu slušalicu, a na njemu se nalazi i daljinski upravljač. Kad su u pitanju slušalice, proizvođač ne navodi previše tehničkih detalja, pa samo znamo da ugrađene zvučničke jedinice imaju prečnik od 5,8 milimetara, kao i da se frekvencijski opseg kreće od 10 herca do 22 kiloherca.

Test
btmini01Tokom upotrebe, Reflect Mini BT se predstavljaju kao veoma dobro promišljen proizvod, čak i tokom svakodnevnog korišćenja na uobičajen način. Silikonski nastavci su zaista udobni, obezbeđuju dobro prianjanje i solidnu zaštitu od spoljašnje buke, a slušalice pružaju sasvim izbalansiran i prijatan zvuk. U toku testiranja uživali smo u različitim muzičkim pravcima, a Reflect Mini BT su se sjajno pokazale pri reprodukciji rok, pop, pa i džez numera – albumi grupe Dire Straits zvučali su zaista odlično. Visoki tonovi imaju prirodan kolorit i u stanju su da pruže solidnu količinu rafiniranih detalja, pa se može reći da spadaju među najjača oružja ovih slušalica. Srednjotonski opseg je živ i muzikalan, pa se neosetno uklapa s visokim tonovima, a Reflect Mini BT kreiraju sasvim prihvatljivu pozornicu. Na numerama savremenih elektronskih pravaca najviši opseg može se učiniti pomalo prenaglašenim, ali to je u ovom slučaju pozitivno. Naime, radi se o veoma dobro izbalansiranom i uklopljenom niskotonskom delu spektra, koji nikada ne skreće pažnju na sebe iskakanjem iz toka muzike. U moru in-ear slušalica koje se prave prevashodno za mlađu populaciju i pružaju prenaglašen i katkad neprijatno snažan bas, ovo je prava retkost koju treba ceniti. Niski tonovi na Reflect Mini BT su prijatni, sa određenom dozom topline, i spuštaju se dovoljno duboko.

Dakle, tako izgleda kad upotrebljavate Reflect Mini BT kao obične bubice, a ukoliko poželite da ih koristite tokom sportskih aktivnosti, do izražaja dolaze dodatni kvaliteti. Pre svega, silikonski završeci sa anatomskim dodacima savršeno obavljaju svoju funkciju, pa slušalice naležu čvrsto, a istovremeno udobno. Proizvođač navodi da ove bubice poseduju IPX4 sertifikat, što znači da im blago kvašenje (od znoja, recimo) ne može naškoditi. Pored upravljanja reprodukcijom, daljinski upravljač ima ugrađen mikrofon i može kontrolisati javljanje na telefon, pa Reflect Mini BT preuzimaju ulogu spikerfona. Ukoliko ste ljubitelj trčanja ili šetnje tokom večernjih ili ranih jutarnjih sati, treba naglasiti da je kabl koji povezuje slušalice obložen reflektivnim materijalom i ponaša se kao katadiopter (mačje oko), što povećava bezbednost. Prema tvrdnjama proizvođača, ugrađene baterije kapaciteta 2×60 miliamper-sati pružaju do osam sati upotrebe, što je sasvim dovoljno za jedan dan slušanja muzike u prevozu, sportskim aktivnostima i drugim prilikama, a punjenje se obavlja pomoću mikro-USB priključka na daljinskom upravljaču.

Zaključak
Tokom našeg testa Reflect Mini BT su se pokazale kao sjajno višenamensko rešenje, sa odličnim zvukom i veoma dobrim paketom pratećih opcija. Takođe, ukoliko tragate za bežičnim bubicama, a sportski dodaci vam nisu neophodni, JBL u ponudi ima još tri modela blutut bubica s različitim adutima koje vredi uvrstiti u uži izbor.

PLUS
Udobni anatomski dodaci.
Visok stepen funkcionalnosti.
Prijatan i izbalansiran zvuk.

MINUS
Nepraktično pozicioniran daljinski upravljač.

Tip: bubice
Frekvencijski opseg: 10 Hz - 22 kHz
Prečnik zvučničke jedinice: 5,8 mm
Povezivanje: blutut v4.0
Ugrađena baterija: 2x60 mAh
Dodatno: daljinski, mikrofon
Cena: 105 evra
AVL projekt, 021/4751-777
Reader Rating0 Votes
0
0
Ocena čitalaca