Nakon velikog uspeha prethodnih pet Idea Knockouta i sjajnih nastupa pobedničkih timova, startupa Orqa, MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions i DivIT na CES sajmu, Bug je odlučio da ove godine organizuje šesto izdanje najuzbudljivijeg regionalnog takmičenja tehnoloških ideja, uz identičnu nagradu. Idea Knockout 2019 održaće se 26. septembra 2019. u prostoru HUB385 u Zagrebu uz besplatan ulaz za sve posetioce, a timovi koji se prijave za takmičenje boriće se za hotelski smeštaj i dve povratne aviokarte za Las Vegas za vreme trajanja CES-a 2020, plaćene vožnje Uberom tokom boravka u Americi i plaćen izlagački štand na Eureka Parku, delu CES sajma koji je rezervisan isključivo za najbolje startupe na svetu.

Da biste se prijavili na Idea Knockout 2019 ne morate nužno biti startup i ne morate nužno biti iz Hrvatske. Dovoljno je da ste tim koji ima originalnu tehnološku ideju, bilo da se radi o softveru, internet-servisu ili uređaju i da za svoju ideju imate razvijen demo ili prototip. Nije važno imate li firmu ili ne, jeste li kompanija ili startup ili samo studenti – važno je samo da ste pametni i da imate hrabrost i ambiciju za svetski uspeh! Prijava se obavlja putem web-stranice www.ideaknockout.com, gde su objavljeni i detaljni kriterijumi. Osim spomenute prve nagrade, timovi koji će nastupiti na Idea Knockoutu biće u prilici da osvoje i druge vredne nagrade, poput mobilnih uređaja i „slotova“ za nastup na Bug Future Showu 2020.

Uz sve to, svi timovi koji nastupe na Idea Knockoutu 2019 dobiće i izlagački prostor tokom samog takmičenja, kao i zagarantovanu medijsku promociju u svim Bugovim izdanjima (časopisi Bug i Mreža, portal Bug.hr, emisije Bug TV-a), a pobednički tim će biti detaljno ispraćen u tim medijima i tokom nastupa na CES-u 2020.

Idea Knockout 2019 održaće se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori takmičenja su i Algebra, Uber i HUB385.

Žiri Idea Knockouta će i ove godine ostati neotkriven do samog održavanja takmičenja 26. septembra 2019. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljaće ambasada SAD u Zagrebu, čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku. CES 2020 održaće se od 7. do 10. januara 2020. u Las Vegasu. Kratki video s najzanimljivijim trenucima prošlogodišnjeg Idea Knockouta pogledajte ovde, a utiske prošlogodišnjih pobednika o putovanju u Ameriku i nastupima na Idea Knockoutu 2019 i CES-u 2020 pogledajte ovde.

Ne čekajte, ne dvoumite se, budite odlučni, prijavite se na www.ideaknockout.com i svojom tehnološkom idejom osvojite put i izlaganje na CES-u 2020 i postanite globalna preduzetnička zvezda!