Idea Knockout 2020

Nakon velikog uspeha prethodnih šest Idea Knockouta i sjajnih nastupa pobedničkih timova, startupa Iron Bull, Orqa, MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions i DivIT na CES-u, Bug je odlučio da ove godine priredi sedmo izdanje najuzbudljivijeg regionalnog takmičenja tehnoloških ideja, uz identičnu nagradu. Idea Knockout 2020 održaće se 30. septembra 2020. u prostoru HUB385 u Zagrebu uz besplatan ulaz za sve posetioce, a timovi koji se prijave za nadmetanje boriće se za hotelski smeštaj (šest noćenja) i dve povratne aviokarte za Las Vegas za vreme trajanja CES-a 2021, kao i za plaćen izlagački štand na Eureka Parku, delu CES-a rezervisanom isključivo za najbolje startupe na svetu.

Da biste se prijavili na Idea Knockout 2020 ne morate nužno biti startup i ne morate nužno biti iz Hrvatske. Dovoljno je da ste tim koji ima originalnu tehnološku ideju, bilo da se radi o softveru, internet-servisu ili uređaju i da za svoju ideju imate razvijen demo ili prototip. Nije važno da li imate firmu ili ne, jeste li kompanija ili startup ili samo studenti – važno je samo da ste pametni i da imate hrabrost i ambiciju za svjetski uspeh! Prijava se obavlja putem web-stranice takmičenja, www.ideaknockout.com, gde su objavljeni i detaljni kriterijumi. Osim spomenute prve nagrade, timovi koji će nastupiti na Idea Knockoutu biće u prilici da osvoje i druge vredne nagrade, poput mobilnih uređaja i slotova za nastup na Bug Future Showu 2021.

Uz sve to, svi timovi koji nastupe na Idea Knockoutu 2020 dobiće i izlagački prostor u toku samog takmičenja, kao i zagarantovanu medijsku promociju u svim Bugovim izdanjima (časopisi Bug i Mreža, portal Bug.hr, emisije Bug TV-a), a pobednički tim će u tim medijima, kao i u izdanjima i emisijama medijskih pokrovitelja, biti detaljno popraćen i tokom nastupa na CES-u 2021.

Idea Knockout 2020 održaće se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori takmičenja su i Algebra i HUB385.

I ove godine žiri Idea Knockouta će ostati neotkriven do samog održavanja takmičenja 30. septembra 2020. Nadzor rada žirija obavljaće ambasada SAD u Zagrebu čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku. CES 2021 održaće se od 6. do 9. jamuara 2021. u Las Vegasu u SAD. Ukoliko se zbog eventualnog drugog talasa epidemije Covida-19 dogodi odlaganje CES-a 2021 i/ili obustava redovnog vazdušnog saobraćaja vreme održavanja CES-a 2021, pobednicima Idea Knockouta 2020 nagrada će biti osigurana tokom održavanja prvog sledećeg izdanja CES-a koji će biti moguće posetiti.

Video s najzanimljivijim trenucima prošlogodišnjeg izdanja Idea Knockouta pogledajte ovde. Utiske prošlogodišnjih pobednika o putovanju u Ameriku i nastupima na Idea Knockoutu 2019 i CES-u 2020 pogledajte ovde.

Ne čekajte, ne dvoumite se, budite odlučni, prijavite se na www.ideaknockout.com i svojom tehnološkom idejom osvojite put i izlaganje na CES-u 2021 i postanite globalna preduzetnička zvezda!