HTC Ultra telefoni predstavljeni u Beogradu

Tajvanska kompanija HTC je u Beogradu predstavila dva pametna telefona svoje nove U serije. Fablet nosi naziv U Ultra i ima ekran od 5,7 inča, izrađen u SLCD 5 tehnologiji i ima rezoluciju od 2.560×1.440 piksela. Poseduje i sekundarni ekran u gornjem delu telefona, dijagonale 2,05 inča koji će pored obaveštenja i prečica prikazivati i korisne informacije poput vremenske prognoze. Ove informacije su “pokretane” veštačkom inteligencijom i biće prilagođene svakom korisniku ponaosob. Sa hardverske strane, HTC U Ultra je opremljen Snapdragon 821 čipsetom sa četiri gigabajta RAM memorije, a baterija je kapaciteta 3.000 miliamper-sati i podržava tehnologiju brzog punjenja. Kamere su takođe na veoma impresivnom nivou, pa tako glavna kamera ima rezoluciju od 12 megapiksela (Ultrapixel 2) gde je veličina piksela 1,55 mikrona. Kamera je opremljena laserskim autofokusom, dvotonskim LED blicem i može snimati 4K sadržaj. Kapacitet memorije U Ultra telefona je 64 ili 128 gigabajta, a može se proširiti mikro-SD karticama do dva terabajta. Očekivana cena ovog fableta je 749 evra.

Drugi predstavnik U linije je U Play sa 5,2-inčnim ekranom u Full HD rezoluciji. Telefon dolazi sa tri gigabajta RAM memorije i 32 gigabajta interne memorije, sa očekivanom cenom od 449 evra.

Zbog čega HTC na svojim telefonima više nema 3,5-milimetarski priključak objasnio nam je Marko Savković, Head of Product Marketing CEE, u video snimku koji sledi.