HT Video & Display nagrade, EISA 2017-2018

EISA HOME THEATRE TV 2017-2018
Sony KD-65ZD9

Sonyjev 4K flegšip isporučuje izvanredan doživljaj kućnog bioskopa, uz odličnu reprodukciju boja i najbolji kontrast u klasi, kao i opciju 3D reprodukcije i podršku za sve važnije HDR formate (uključujući najavljeno unapređenje za Dolby Vision). Ključ njegove zapanjujuće slike sa blu-rej i Ultra HD izvora, čak i u uslovima povećane svetlosti, jeste Sonyjev Full-LED ekran s tehnologijom lokalnog zatamnjivanja (Backlight Master Drive). Obrada pokreta i upscaling, pokretani moćnim čipsetom X1 Extreme, takođe su izuzetni. KD-65ZD9 predstavlja premijum TV za kućni bioskop, s moćnim performansama.


• • •

EISA LCD TV 2017-2018
LG 55SJ850V

Kao model iz sredine ponude, LG-jev 55-inčni LCD TV sa LED osvetljenjem je superiorni all-rounder, koji objedinjuje odličan i jednostavan webOS 3.5, reprodukciju Dolby Vision i HDR 10/HLG HDR materijala i živopisnu, dobro osvetljenu sliku. LG Nano Cell 4K tehnologija panela upotrebljena je za poboljšanje finesa u prikazu boja, koja se (kao i kontrast) zadržava i tokom gledanja pod većim uglom – od TV drama i sporta do Ultra HD filmova ovaj TV zaista briljira. Zvuk 2.2-kanalnog audio-sistema, dizajniranog u Harman/Kardonu, čist je i snažan, dizajn TV-a je inteligentan i diskretan, a multimedijalne sposobnosti izuzetno velike. Ovaj model predstavlja vredan dodatak LG-jevoj ponudi Super UHD televizora.


• • •

EISA SMART TV 2017-2018
Samsung QE55Q7F

Samsung nastavlja da pomera granice kad su u pitanju dizajn televizora i interakcija s korisnikom, a QE55Q7F je pametan na mnogo načina. Ulazi se nalaze na eksternom One Connect uređaju, koji je povezan s televizorom pomoću samo jednog, gotovo neprimetnog kabla, što omogućava urednu instalaciju. Elegantne opcije postolja i uglađena zadnja strana doprinose atraktivnom dizajnu, a upotreba TV-a predstavlja pravo zadovoljstvo. Glasovna kontrola pomoću Samsungovog upravljača precizna je i pouzdana, dok pametni interfejs u dva nivoa pruža jednostavno krstarenje multimedijalnim mogućnostima i ogromnim brojem aplikacija. Uz 4K QLED ekran (baziran na Quantum Dot tehnologiji), QE55Q7F je takođe pametan i kad je u pitanju kvalitet slike…


• • •

EISA OLED TV 2017-2018
LG OLED65E7

OLED tehnologija kompanije LG pruža gledaocima superioran kontrast sa apsolutnom crnom bojom i svetlim detaljima, uz živopisne boje koje se ne gube pri gledanju pod većim uglom. Ipak, OLED65E7 uspeva da donese još bolji kvalitet u odnosu na prethodne modele – nijansiranje crne boje je poboljšano, a nivo osvetljenja povećan. Dobijeni rezultat jeste ekran prilagođen 4K HDR sadržajima sa blu-rej izvora ili striming-servisa, dok materijal sa standardnim dinamičkim opsegom može biti poboljšan putem HDR Effect upscalinga. Podrška za HDR formate je veoma široka i obuhvata Dolby Vision, HDR 10 i HLG. Supertanki dizajn TV-a, audio-sistem s podrškom za Dolby Atmos i uglađen korisnički interfejs doprinose pobedi ovog televizora u premijum OLED kategoriji.


• • •

EISA BEST BUY TV 2017-2018
TCL U55C7006

U55C7006 iz kompanije TLC kombinuje 55-inčni panel, svestranu obradu boja i HDR kompatibilnost s pristupačnom cenom, i pokazuje se kao savršeni kompanjon za svakodnevno gledanje TV-a. Upscaling na 4K garantuje da će signali niže rezolucije (blu-rej, DVD, kablovska televizija) biti prikazani s mnoštvom finih detalja, dok je HDR materijal reprodukovan s dobrim realističnim prikazom. Takođe, kompatibilnost sa HLG HDR standardom znači da je ovaj model okrenut ka budućnosti. S druge strane, frontalno postavljeni soundbar, razvijen u saradnji sa audio-stručnjacima kompanije JBL, upotpunjuje vizuelni doživljaj pomoću snažnog i prilagodljivog zvuka. Pametne opcije ovog porodičnog TCL televizora omogućene su preko Google Android TV platforme.


• • •

EISA BEST BUY OLED TV 2017-2018
Philips 55POS9002

U svojoj drugoj generaciji OLED TV-a, Philips predstavlja potpuno novi sklop P5 za efikasniju obradu slike, ali još uvek u pristupačnoj cenovnoj klasi, koja obezbeđuje isticanje na rastućem OLED tržištu. Izuzetan kvalitet slike ovog 55-inčnog uređaja uzbudljiv je ne samo zbog bogatih boja, finih detalja i slojevite crne boje već i zbog oštrine pokreta. Korisnicima modela 55POS9002 obezbeđen je potpun pristup detaljnim kontrolama slike, što omogućava podešavanja po sopstvenom ukusu. Osećaj uvučenosti u sliku s bilo kog izvora postignut je pomoću Philipsove jedinstvene Ambilight tehnologije. Osnažen operativnim sistemom Android TV i režimom niske latencije za video-igre, ovaj odlično opremljeni 4K HDR TV može biti centralna tačka u bilo kojoj postavci.


• • •

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2017-2018
Epson EH-TW9300W

Naslednik modela EH-TW9200, koji je poneo EISA nagradu za 2014/15, nastavlja s još fleksibilnijim mogućnostima podešavanja, dok, s druge strane, podržava nove formate i opcije. Epsonova 4K Enhancement tehnologija za rotaciju piksela obavlja upscaling u cilju poboljšane oštrine, a Ultra HD blu-rej sadržaji (uz HDR) prihvataju se preko HDMI ulaza s podrškom za HDCP 2.2. Kvalitet reprodukcije prikazuje izuzetne detalje i živopisne boje, kao i impresivno osvetljenje i dubinu crne boje, što za rezultat ima sveobuhvatan doživljaj velike slike. Motorizovani 2.1x zum/fokus, veliki opseg zaokretanja sočiva i bežično povezivanje čine EH-TW9300W uređajem koji je jednostavan za instalaciju u kućnom bioskopu ili dnevnom boravku.


• • •

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
OPPO UDP-203

Prvi OPPO plejer od BDP-103D bio je vredan čekanja. UDP-203 univerzalnoj funkcionalnosti dodaje Ultra HD blu-rej i HDR, što ga čini plejerom kojem nema ravnog u pogledu podržanih formata. Kvalitet slike (uključujući Dolby Vision naslove) jeste bez premca, uz mogućnost kontrole dubine bitova, chrome i HDR-SDR konverzije. U pogledu zvuka, UDP-203 spaja SACD/DVD-Audio talenat s podrškom za hi-res zvuk preko mreže, višekanalnim analognim izlazima i 32-bitskim AKM DAC kolima. Kolekcije muzike u sigurnim su rukama – ovaj plejer pruža čist, svež i precizan zvuk, a vodeći kvalitet izrade u klasi i pregledan sistem menija čine stvar još slađom. Izvanredan 4K debi.


• • •

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

Panasonic je uspeo da obori cenu ulaznice u svet Ultra HD blu-rej plejera pomoću odlično pozicioniranog serija DMP-UB300 i DMP-UB300. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, ovaj plejer pronaći će mesto u svakoj postavci, uz zadržavanje izuzetnog kvaliteta slike. Iznutra, Panasonicov 4K High Precision Chroma Processor zadužen je za optimizaciju, dok podešavanja pružaju korisniku mogućnost da reprodukciju prilagodi karakteristikama svog 4K televizora. DMP-UB300/UB400 funkcioniše i kao mrežni plejer, podržavajući reprodukciju hi-rez muzičkih zapisa (uključujući FLAC 192/24 i DSD) i video-na-zahtev preko aplikacije. Ovo je izuzetan izbor za one koji traže pristupačno unapređenje na Ultra HD standard.


• • •