HT Audio nagrade, EISA 2017-2018

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2017-2018
Focal Sib Evo

Ako ste mislili da su Focalovi Sib i Cub modeli vrhunac kompaktnog stila, Sib Evo dolazi da prodrma tržište i predstavi novu dimenziju u performansama. S dizajnom toliko izmenjenim da njegovi prethodnici izgledaju zastarelo i, uz dodatak Dolby Atmos i DTS:X 3D zvuka pomoću drajvera usmerenih nagore, ovo je jedan uglađen komplet čiji zvuk zaista obuhvata slušaoca, čak i odozgo. Utegnut i ritmičan bas iz diskretnog sabvufera priključuje se bogatim srednjim tonovima i detaljnim visokim frekvencijama – teško je poverovati da toliko moćan zvuk izlazi iz tako malih kutija. Ovo je zaista superioran dodatak Focalovoj ponudi. Nenametljiv sistem zvučnika koji pruža 3D zvuk iz minijaturnog pakovanja.


• • •

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2017-2018
Yamaha RX-V483

Ne dozvolite da vas pristupačna cena zavara – ovaj AV risiver pruža potpunu funkcionalnost. Uzbudljiv 5.1-kanalni zvuk s podrškom za Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio obogaćen je 4K passthrough tehnologijom (uključujući Dolby Vision i HDR 10) i upscalingom SD video-signala na HD i Ultra HD rezoluciju preko HDMI veze. Blutut je pri ruci za bežični striming, dok Yamahina jednostavna MusicCast tehnologija pretvara risiver u centar kućne multirum postavke. Uz inteligentan dizajn, čvrstu konstrukciju i Cinema DSP 3D obradu zvuka koja donosi čuda savremenih bioskopa u vašu dnevnu sobu, RX-V483 se predstavlja kao impresivna multipraktik sprava. Zapanjujući 5.1 surround zvuk i MusicCast multirum trikovi po veoma pristupačnoj ceni.


• • •

EISA SOUNDBAR 2017-2018
LG SJ9

Retko se nalazi saundbar koji objedinjuje elegantan dizajn i bombastičan zvuk filmova, ali LG je postigao upravo to s Dolby Atmos kompatibilnim flegšipom SJ9. Dva zvučnika usmerena nagore obezbeđuju uzbuđenje Atmos formata, u tandemu sa širokom i detaljnom pozornicom ostatka drajvera i bogatim basom iz zasebnog sabvufera s bežičnim povezivanjem. Konekcije obuhvataju HDMI s podrškom za 4K/HDR, kao i bežičnu wi-fi i blutut vezu. Zaljubljenici u muziku mogu uživati u aplikaciji LG MusicFlow i ugrađenoj Chromecast tehnologiji za striming i multirum, dok 192/24 hi-res upscaling cedi poslednji detalj iz svake numere. Vitak i elegantan industrijski dizajn koji zvuči jednako dobro kao što izgleda.


• • •

EISA TV AUDIO UPGRADE 2017-2018
Sonos PLAYBASE

Sonos je još jednom uspeo da ponovi isti pristup zvuku koji je učinio njihove multirum zvučnike toliko uspešnim. Uglađen i sofisticiran dizajn uklopljen je sa zadivljujućim kvalitetom reprodukcije iz tri visokotonca, šest mid-basova i integrisanim vuferom kako bi se obezbedilo da dosadan i beživotan zvuk TV-a postane stvar prošlosti. Jednostavna procedura povezivanja garantuje da će i potpuni laici moći da pokrenu PLAYBASE u roku od nekoliko minuta, dok su wi-fi i eternet povezivanje, kao i superiorna Sonos aplikacija pri ruci da omoguće pristup svetu striming-servisa. Elegancija, jednostavnost upotrebe i zvuk koji će vašem TV-u udahnuti novi život.


• • •

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2017-2018
DALI PHANTOM S Series

Phantom po imenu, Phantom po karakteru! DALI-jev high-end ugradni sistem idealan je za ljubitelje kućnog bioskopa koji žele da se njihovi zvučnici čuju, ali ne i vide. Kompanija je primenila svoje znanje o zvuku na seriju diskretnih modela koji isporučuju čvrstu i detaljnu pozornicu, jednako sveobuhvatnu kao kod uobičajenih zvučnika. Sa četiri drajvera, uključujući Hybrid Tweeter modul i dva dodatna pasivna radijatora za ekstenziju basa, PHANTOM S-280 smešten je u srce sistema, uz manje modele S-180 i S-80, koji obezbeđuju bioskopsku scenu premijum kvaliteta, koja se mora čuti da bi se u nju poverovalo. Ugradni surround sistem kreira iluziju obavijenosti zvukom bez vidljivih zvučnika.


• • •

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2017-2018
Denon HEOS AVR

Pomoću modela HEOS AVR, Denon iznova dizajnira tradicionalni AV risiver za bežičnu multirum generaciju, dozvoljavajući da HEOS zvučnici bez kablova budu korišćeni kao zadnji kanali i sabvufer. Tome dodajte rasterećeni prednji panel i nizak profil, kao i dodatne opcije povezivanja za Ultra HD izvore, i dobićete risiver koji će oplemeniti svaki savremeni dnevni boravak. Snažna petokanalna amplifikacija u klasi D udahnuće život u Dolby TrueHD i DTS-HD Master Audio snimke, a HEOS AVR je takođe veoma dobar u reprodukciji visokorezolutivnog audio-materijala i podržava DSD128 bežično ili preko USB-a. Integracija u širi HEOS sistem i krajnje jednostavno podešavanje i upotreba predstavljaju šlag na torti. Pobacajte većinu svojih kablova i divite se magiji bežičnog multirum surround zvuka.


• • •

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2017-2018
SVS PB16-Ultra

Sumiranje osobina koje čine ovaj sabvufer toliko impresivnim zahteva samo dve reči – veličina i snaga. Bilo da je to ogroman kabinet (sa tri moćna porta velikog protoka), monstruozni 16-inčni drajver ili pojačalo od 1,5 kilovati u klasi D, ništa u vezi s ovim sabvuferom nije skromno ili povučeno. Ipak, sa zvukom filmova ili muzikom, njegova pojava propraćena je uravnoteženim, kontrolisanim i izvrsnim niskim tonovima. Podešavanje je pomognuto internim ekvilajzerom, a aplikacija za smartfon čini sve operacije veoma jednostavnim. Poput betonske pesnice u somotskoj rukavici, sabvufer PB-16 Ultra dostojan je najfinijh kućnih bioskopa. Ogroman kabinet uklopljen je s masivnim drajverom za istinski monstruozan bas.


• • •

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
OPPO UDP-203

Prvi OPPO plejer od BDP-103D bio je vredan čekanja. UDP-203 univerzalnoj funkcionalnosti dodaje Ultra HD blu-rej i HDR, što ga čini plejerom kojem nema ravnog u pogledu podržanih formata. Kvalitet slike (uključujući Dolby Vision naslove) jeste bez premca, uz mogućnost kontrole dubine bitova, chrome i HDR-SDR konverzije. U pogledu zvuka, UDP-203 spaja SACD/DVD-Audio talenat s podrškom za hi-res zvuk preko mreže, višekanalnim analognim izlazima i 32-bitskim AKM DAC kolima. Kolekcije muzike u sigurnim su rukama – ovaj plejer pruža čist, svež i precizan zvuk, a vodeći kvalitet izrade u klasi i pregledan sistem menija čine stvar još slađom. Izvanredan 4K debi.


• • •

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

Panasonic je uspeo da obori cenu ulaznice u svet Ultra HD blu-rej plejera pomoću odlično pozicioniranog serija DMP-UB300 i DMP-UB300. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, ovaj plejer pronaći će mesto u svakoj postavci, uz zadržavanje izuzetnog kvaliteta slike. Iznutra, Panasonicov 4K High Precision Chroma Processor zadužen je za optimizaciju, dok podešavanja pružaju korisniku mogućnost da reprodukciju prilagodi karakteristikama svog 4K televizora. DMP-UB300/UB400 funkcioniše i kao mrežni plejer, podržavajući reprodukciju hi-rez muzičkih zapisa (uključujući FLAC 192/24 i DSD) i video-na-zahtev preko aplikacije. Ovo je izuzetan izbor za one koji traže pristupačno unapređenje na Ultra HD standard.


• • •