Epson-EH-LS10000

EUROPEAN HOME THEATRE PROJECTOR 2015-2016
Epson EH-LS10000

Modelom EH-LS10000 Epson je izmenio pravila u kategoriji projektora, kombinujući laserski izvor svetla sa 4K procesiranjem za ugođaj koji će ljubitelji filmova obožavati. Opredeljivanje za laser umesto klasične UHP lampe poboljšalo je kvalitet reprodukcije, ali je donelo i gotovo nečujan rad na 19 decibela i trajanje do 30.000 sati. Ovaj projektor kombinuje izuzetnu reprodukciju crne boje sa superiornim osvetljenjem, što obezbeđuje da velika slika ima dinamiku čak i u dobro osvetljenim prostorijama. Full HD izvori dobijaju dodatnu jasnoću pomoću konverzije na 4K, a HDMI ulazi prihvataju izvorni UHD materijal do 60 herca, što je savršeno za Ultra HD Blu-ray. Kad se tome dodaju fleksibilnost i zakrivljen dizajn, EH-LS10000 postaje sila koja se ne može zanemariti.

Epson-EH-LS10000-net


 • • •

Philips-55PUS7600

EUROPEAN BEST BUY TV 2015-2016
Philips 55PUS7600

Kombinacija odličnog kvaliteta slike, prijatnog zvuka i modernog smart TV interfejsa vredno je dostignuće, naročito po dobroj ceni, a Philips je modelom 55PUS7600 postigao upravo to. Ovaj TV od 55 inča donosi efikasni Pixel Precise UHD upscaling, odličnu oštrinu pokreta zahvaljujući Perfect Natural Motion tehnologiji i HDMI 2.0 povezivanje za dolazeće UHD sadržaje. Trostrani Ambilight poboljšava ugođaj pomoću osvetljenja koje je usklađeno sa sadržajem, dok Double Ring zvučnici izvlače impresivan bas iz tankog okvira televizora. Android TV, pokretan četvorojezgarnim procesorom, donosi novi svet zabave, pa je ovo jedan dobro osmišljen all-rounder.

Philips-55PUS7600-net


 • • •

LG-65EG960V

EUROPEAN HOME THEATRE TV 2015-2016
LG 65EG960V

Glavni cilj kućnog bioskopa jeste da prenese vizuelni i emotivni ugođaj bioskopa u udobnost doma, a LG 65EG960V OLED televizor ima mogućnosti da postigne ovaj cilj. Njegov zakrivljeni ekran od 65 inča nudi impresivan vizuelni doživljaj, uz odličan prikaz boja iz svih uglova i niskom refleksijom u uslovima pojačanog svetla u okruženju. U zamračenom okruženju, WRGB OLED tehnologija ovog televizora zaista briljira i garantuje vrhunski kvalitet slike u pogledu kontrasta, sa slojevitom crnom bojom neposredno uz svetle elemente. Pored toga, njegova UHD rezolucija obezbeđuje odličnu jasnoću, kako sa HD izvora (uz LG upscaling tehnologiju), tako i sa izvornog UHD materijala. Ultratanki dizajn i superiorni webOS 2.0 smart TV sistem kompletiraju paket.

LG-65EG960V-net


 • • •

Samsung-UE65JS9500

EUROPEAN HIGH END TV 2015-2016
Samsung UE65JS9580Q

S najvećim osvetljajem koji se bliži brojci od 1.000 nita (cd/m2) i podrškom za HDR (High Dynamic Range) sadržaje, Samsungov flagship za 2015. postavlja nove standarde u tehnologiji televizora i isporučuje sliku s revolucionarnom količinom osvetljenja. Ova udarna funkcija dopunjena je odličnim ukupnim kvalitetom slike, konvertovanjem svakog video-izvora na 10-bitsku UHD rezoluciju i podrškom za najnovije high-end formate kao što su UHD video sa HEVC enkodiranjem. Dodatno, Tizen smart TV platforma pruža uglađenu kontrolu nad ogromnom količinom sadržaja i aplikacija. Kao istinska high-end sprava, UE65JS9500 je opremljen parom TV tjunera, ugrađenom kamerom, kontrolom pomoću pokreta i eksternim uređajem Samsung One Connect, koji garantuje da će ovaj TV biti upotrebljiv i s dolazećom tehnologijom.

Samsung-UE65JS9580Q-net


 • • •

LG-65UF950V

EUROPEAN SMART TV 2015-2016
LG 65UF950V

Smart TV nastavlja da se razvija u modelu 65UF950V, Ultra HD televizoru s osvetljenjem po obodu i drugom generacijom webOS sistema kompanije LG. Upotrebljivost i brzina ovog atraktivnog i šarolikog interfejsa poboljšani su za 2015. Svi izvori, od eksternih plejera do striming-servisa, sada su ravnopravni, što je olakšalo pretragu sadržaja, pa je webOS 2.0 praktičan, ali ne i komplikovan. LG 65UF950V takođe pokazuje druge talente, kao što su podrška za veliki broj multimedijalnih formata (uključujući 4K HEVC), mirror funkcija s drugih smart uređaja, intuitivna kontrola pokretom i PVR funkcionalnost. Kao smart TV, ovaj uređaj zaslužuje sve pohvale.

LG-65UF950V-net


 • • •

Panasonic-HC-WX970

EUROPEAN CAMCORDER 2015-2016
Panasonic HC-WX970

Snimatelji koji traže 4K kamkorder počašćeni su modelom Panasonic HC-WX970 – pristupačnim kamkorderom koji sadrži poželjne opcije u kompaktnom telu, uključujući inovativnu funkciju dvostrukog snimanja. Osim glavnog sočiva Leica Dicomar (sa senzorom od 18,91 MP), kamera obezbeđuje dodatno rotirajuće sočivo pored podesivog troinčnog ekrana osetljivog na dodir. Ovo dozvoljava simultano snimanje dva različita kadra – drugi je smešten u ugao glavnog snimka, u stilu selfija. Pravljenje tečnih i mirnih snimaka visokog kvaliteta lako je zahvaljujući efikasnom kolu za stabilizaciju slike i funkciji Level Shot, koja automatski određuje nagib, dok različiti režimi snimanja, uključujući HDR (High Dynamic Range), pružaju sjajne i upečatljive slike.

Panasonic-HC-WX970-net


 • • •

Sony-KD-65X9005C

EUROPEAN DESIGN TV 2015-2016
Sony KD-65X9005C

Ne dešava se često da nas neki televizor oduševi i pre nego što smo ga uključili, ali Sony 65X9005C postiže upravo to zahvaljujući zadivljujućem stajlingu. S debljinom od samo 4,9 milimetara u najtanjem delu, ovaj 65-inčni ekran predstavlja ultravitki uređaj. Uz njega dolazi inovativno rešenje za montažu, pa ga možete postaviti uza zid zahvaljujući vertikalnom sistemu za protok vazduha. Takođe, oni koji požele da postave 65X9005C na stalak moži će da biraju između razmaknute ili sužene pozicije tankih hromiranih nožica. Ipak, dizajn nije jedina vrlina ovog televizora – 4K Ultra HD ekran i jedinstvena Sony Triluminous Display tehnologija isporučuju živopisnu i oštru sliku, koja je jednako impresivna, dok Android TV okuplja sve mogućnosti u jednom sofisticiranom interfejsu.

Sony-KD-65X9005C-net


 • • •

Pioneer-BDP-LX88

COMBINED AWARDS WITH HT AUDIO EXPERT GROUP
EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2015-2016
Pioneer BDP-LX88

Oplemenjen prelepim dizajnom i masivnom, ubedljivom konstrukcijom, Pioneer BDP-LX88 u svakom detalju ostavlja utisak optičkog plejera premijum klase, a njegove performanse i mogućnosti to potvrđuju. Kao istinski unuverzalac, BDP-LX88 reprodukuje CD, DVD, Blu-ray, DVD-Audio i Super Audio CD, dok podrška za visokorezolutivne zapise obuhvata FLAC, ALAC i DSD preko mreže ili sa USB porta. Reprodukcija filmova pleni prisustvom najfinijih detalja zahvaljujući Precise Pixel Driver tehnologiji i brojnim opcijama podešavanja po želji korisnika. Pored toga, reprodukcija muzike je na audiofilskom nivou, s analognih izlaza (uključujući stereo XLR) jednako kao preko HDMI portova. Ukupno, ovaj flagship plejer je izvanredan uređaj, dorastao svakom sistemu kućnog bioskopa.

Pioneer-BDP-LX88-net


 • • •

Netflix

COMBINED AWARDS WITH HT AUDIO EXPERT GROUP
EUROPEAN HT STREAMING SOLUTION 2015-2016
Netflix

Kućni bioskop je nekada podržavao samo fizičke medije, ali Netflix, gigant u internet strimingu, sada pruža odličnu alternativu Blu-ray diskovima. Za pretplatnike (s paketom bez ograničenja protoka) široka ponuda holivudskih filmova i rastuća kolekcija popularnih TV serija znače da će uvek imati šta da gledaju, a pronalaženje omiljenih sadržaja potpomognuto je dobro osmišljenim menijima i personalizovanim preporukama. Ipak, količina sadržaja nije jedino što imponuje – podrška za 4K i dolazeći HDR materijal čini Netflix savršenim partnerom za poslednju generaciju Ultra HD televizora, a za vaš audio-sistem veoma često je obezbeđen 5.1-kanalni zvuk. I, naravno, Netflix će strimovati materijal na vaš laptop, smartfon ili tablet, isporučujući video-na-zahtev gde god vi želite.

Netflix-net


 • • •

Panasonic-LUMIX-DMC-G7_G70

COMBINED AWARDS WITH PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP
EUROPEAN PHOTO & VIDEO CAMERA
Panasonic Lumix DMC-G7/G70

G7 je istinski hibrid video-kamere i foto-aparata, koji pruža snimanje 4K video-zapisa po veoma pristupačnoj ceni. Ovo je podržano kompletnom lepezom opcija, koje uključuju ulaz za mikrofon i ekran s prikazom fokusa. Fotografi nisu zanemareni i na raspolaganju su im 4/3 senzor sa 16 miliona piksela, elektronsko tražilo od 2,36 miliona tačaka, ISO 100-25600, kontinualno fotografisanje na 8 fps i tihi elektronski zatvarač brzine do 1/16.000 dela sekunde. Velika površina za držanje, dva kontrolna točka i potpuno jasan touch-ekran pružaju odličan osećaj pri korišćenju. G7 postavlja nove standarde, naročito za snimatelje amatere.

Panasonic-LUMIX-DMC-G7-G70-net