HiFi nagrade, EISA 2015-2016

B&W-CM6-S2

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2015-2016
Bowers & Wilkins CM6 S2

Poslednji dodatak CM liniji britanskog brenda, model CM6 S2, predstavlja jedini regalski zvučnik u seriji koji je opremljen tehnologijom “Tweeter on Top”, sa 25-milimetarskim visokotoncem postavljenim u zasebno kućište na vrhu kabineta. Kabinet sadrži 165-milimetarski mid-bas od pletenog kevlara i dizajniran je da bude pričvršćen za namenski stalak FS-CM2, iako samolepljive gumene stope omogućavaju upotrebu drugih stalaka. Pored toga, bas-refleks otvor na zadnjoj strani omogućava fino podešavanje basa ubacivanjem penastih umetaka. Ukoliko imate manju prostoriju za slušanje i uživate u uglađenim visokim tonovima, ovaj rafinirani i detaljni zvučnik pružiće vam zvuk koji veličinom i sveobuhvatnošću daleko premašuje njegove male dimenzije.

B&W-CM6-S2-net


 • • •

Mark-Levinson-No585

EUROPEAN HIGH-END AMPLIFIER 2015-2016
Mark Levinson N°585

Ko kaže da vam je potrebna polica puna odvojenih komponenata da biste uživali u veličanstvenom high-end zvuku? Od Harmanovog premijum brenda Mark Levinson dolazi potpuno balansirano integrisano pojačalo u klasi AB, s ugrađenim 32-bitskim USB D/A konverterom koji podržava LPCM i DSD. Njegova snaga je konzervativno deklarisana na 200 vati po kanalu, sa stabilnim radom na dva oma za izuzetnu kontrolu zvučnika, dok će četiri analogna i šest digitalnih ulaza prihvatiti veliki broj različitih izvora. Ovo pojačalo ima snažan zvuk i superiornu dinamiku, kao i tečne i čiste visoke tonove, pa je sposobno da stvori veoma široku i stabilnu zvučnu scenu. N°585 predstavlja jednostavno i sigurno rešenje za spektakularan zvuk.

Mark-Levinson-net


 • • •

OPPO-HA-2

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2015-2016
OPPO HA-2

S kompaktnim aluminijumskim kućištem obloženim kvalitetnom kožom, ovo je portabl DAC i pojačalo za slušalice namenjeno onima koji žele lepo stilizovan uređaj, ali bez odricanja od dobrog zvuka. Unutar vitkog kućišta, ESS Sabre DAC podržava LPCM na 384 kiloherca, kao i DSD256. HA-2 poseduje dva USB ulaza (A i micro-B) na donjoj strani i dva 3,5-milimetarska priključka na gornjoj strani. Jedan od ovih priključaka može pokretati širok dijapazon slušalica, dok drugi služi kao analogni ulaz ili linijski izlaz, čime omogućava povezivanje uređaja s klasičnim hi-fi sistemom. OPPO HA-2 može da radi s velikim broje Apple i Android uređaja, pa predstavlja pametan izbor za one koji traže sposoban uređaj snažnog zvuka i prihvatljive cene.

OPPO-HA-2-net


 • • •


Focal-Sopra-No2

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2015-2016
Focal Sopra N°2

Sopra N°2 pripada novoj seriji zvučnika koja je pozicionirana između modela Electra i vrhunske serije Utopia, i svakako ne zaostaje za njima zahvaljujući upečatljivom dizajnu i velikom izboru finiša. Trosistemski dizajn s Focalovim “W-coned” drajverima sastoji se od para 18-centimetarskih basova, 16,5-centimetarskog srednjotonca i proverenog berilijumskog visokotonca s konkavnom kupolom.  Sopra N°2 je rezultat Focalovog konstantnog rada na magnetima i dizajnu vešanja drajvera, a sve u cilju umanjenja distorzije. Taj rad se svakako isplatio jer Sopra N°2 očarava zvukom koji je u isto vreme prostran i intiman, snažan i neusiljen, te postavlja nove standarde u svojoj kategoriji.

Focal-Sopra-No2-net


 • • •


Hegel-H160

EUROPEAN AMPLIFIER 2015-2016
Hegel H160

Sa snagom od 150 vati i inovativnim, fleksibilnim dizajnom koji nudi analogne i digitalne ulaze, Hegel H160 predstavlja oličenje savremenog integrisanog pojačala. Digitalno povezivanje obuhvata koaksijalne, optičke, USB i mrežne priključke, uz podršku za DLNA i Apple AirPlay. H160 je takođe opremljen zasebnim pojačalom sa 6,35-milimetarskim izlazom, koje može pokretati najzahtevnije slušalice. Uključite H160 i bićete nagrađeni potentnim zvukom, s dubokim, odlično kontrolisanim basom i sjajnim ukupnim doživljajem. H160 je savršeno rešenje za stare i nove audiofile!

Hegel-H160-net


 • • •


Naim-Mu-so

EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM 2015-2016
Naim Mu-so

Naim nije štedeo pri ulasku na tržište bežičnih all-in-one sistema. U unutrašnjosti MDF kućišta s aluminijumskom oplatom nalazi se čak šest zvučničkih jedinica: dva visokotonca, dva srednjotonca i dva elipsasta bas-drajvera, svaki pokretan pojačalom klase D od 75 vati. Mu-so je upravljan pomoću kružne komande osetljive na dodir, koja kontroliše glasnoću, odabir ulaza i reprodukciju, dok namenska aplikacija omogućava kontrolu više Mu-so sistema u vašem domu. Pored toga, snažni DSP sistem omogućava AirPlay, aptX blutut i UPnP povezivanje. Tržište bežičnih zvučnika i sistema veoma je kompetitivno, ali poslušajte ovaj uređaj čistog, ritmičnog i snažnog zvuka i bićete oduševljeni.

Naim-Mu-so-net


 • • •


Sennheiser-MOMENTUM-M2

EUROPEAN HEADPHONES 2015-2016
Sennheiser MOMENTUM 2

Sennheiserove slušalice MOMENTUM 2 nastale su na talasu uspeha originalnog modela MOMENTUM. Nova verzija nudi veće rezonatore i preklopivi nosač kako bi olakšala život onima koji koriste MOMENTUM u pokretu. Druge zgodne sitnice obuhvataju kvalitetniji mikrofon i odvojive kablove, dok su luksuzna, fina koža i nerđajući čelik preuzeti od originalnog modela. Lagane za pokretanje i impresivnog basa, MOMENTUM 2 uspevaju da zvuče prijatno bogato i ujedno veoma detaljno, što ih postavlja u sam vrh njihove cenovne kategorije.

Sennheiser-Momentum-M2-net


 • • •


Pro-Ject-RPM3-Carbon

EUROPEAN TURNTABLE 2015-2016
Pro-Ject RPM3 Carbon

Koristeći tehnologiju razvijenu za skuplje modele serije RPM, novi gramofon sadrži brojne inovacije koje poboljšavaju zvuk. Šasija u obliku slova V i dinamički izbalansiran tanjir izrađeni su od medijapana, dok je mat napravljen od recikliranih gramofonskih ploča, a eksterni elektromotor od 15 volti koristi kompaktno napajanje. Ključni dodatak predstavlja nova 10-inčna S-ručka, koja ima cev od livene legure, s dodatkom karbonskih vlakana i smole. Modifikovana zvučnica Ortofon M2 opremljena je posrebrenim ožičenjem i predstavlja finalni sastojak ovog zaista impresivnog gramofona, koji nudi izuzetno stabilan i ritmičan zvuk.

Pro-Ject-RPM3-Carbon-net


 • • •


Marantz-NA8005

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2015-2016
Marantz NA8005

Ovaj digitalni muzički plejer iz gornjeg dela ponude kompatibilan je s brojnim izvorima zahvaljujući konvencionalnim koaksijalnim i optičkim ulazima, asinhronom USB portu i mrežnom strimingu fajlova do 192 kHz/24-bitskog LPCM i DSD128. Plejer takođe podržava Apple AirPlay, Spotify Connect i internet radio. Frontalni USB port omogućava povezivanje smartfona, tableta i prenosivih skladišta, što će ga približiti još većem broju korisnika. Ovaj plejer oplemenjuje visokorezolutivne sadržaje svojim milozvučnim i slatkim visokim tonovima, što takođe veoma dobro utiče na zapise s niskom bit-ratom, poput AAC i MP3 fajlova. Sočan i masivan bas upotpunjuje kvalitet uređaja, koji zaslužuje počasno mesto u svakom mrežnom hi-fi sistemu.

Marantz-NA8005-net


 • • •


Denon-HEOS

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2015-2016
Denon HEOS

HEOS by Denon sadrži sve sastojke koji su neophodni za svestrani kućni audio-sistem. Zvučnici dolaze u nekoliko verzija: HEOS 1, 3, 5 i 7, dok odvojene komponente sadrže svestrano HEOS pojačalo i HEOS Link pretpojačalo. HEOS HomeCinema je savršen za postavljanje ispod ekrana kao saundbar, dok je HEOS Extend idealan za wi-fi povezivanje i elegantnu bežičnu reprodukciju. Ceo sistem se konfiguriše i pokreće pomoću intuitivne aplikacije HEOS (za iOS i Android), dok Spotify, Tidal, Deezer i TuneIn radio predstavljaju samo deo integrisanih muzičkih servisa. Ovaj sistem je sposoban za kreiranje iznenađujuće dubokih basova, optimalnih srednjih tonova i energične reprodukcije, pa predstavlja savršeno rešenje za uživanje u divnom zvuku u celoj kući.

Denon-HEOS-net