Honor Sport Pro

Praktično i pristupačno

Svi znamo da nije teško nabaviti dobar proizvod – u ovom slučaju blutut bubice – kad su veoma dostupni modeli iz gornjih cenovnih razreda. Ali Honor nam pokazuje da se kvalitet i upotrebljivost mogu pronaći i po znatno umerenijoj ceni.

Sport Pro pružaju zvuk oslobođen veštačkog prizvuka, uz tonski balans koji je sasvim prijatan za dužu upotrebu.

Kao deo kompanije Huawei, podbrend Honor ravnopravno učestvuje u ekspanziji kineskog giganta u svim kategorijama i predstavlja pristupačniju alternativu za proizvode s oznakom matičnog brenda, a bežične bubice Sport Pro odličan su primer kako se, uz malo istraživanja ponude, za skromnu svotu može dobiti pregršt savremenih funkcija.

Iako se s izvorom zvuka povezuju preko blututa, Sport Pro ne spadaju u takozvanu True Wireless kategoriju, već su slušalice međusobno povezane kablom. Ovo na prvi pogled može delovati kao hendikep, ali zapravo donosi određene prednosti. Pre svega, na kablu su simetrično postavljena dva proširenja, od kojih jedno služi kao daljinska komanda, a u drugom je smeštena izdašna baterija, daleko veća nego kod True Wireless pandana. Usled reljefno izvedenih tastera, daljinac pruža odličan taktilni osećaj i lako ga je koristiti čak i kad ste u pokretu, što nije uvek slučaj s touch-sensitive komandama na True Wireless bubicama. Na daljincu je smešten i mikrofon za telefonske razgovore, a posebno nas je oduševila integracija USB-C priključka: naime, on je skriven u daljinskoj komandi, pa vam za punjenje nije potreban dodatni kabl, a slušalice se na ovaj način mogu dopuniti i iz telefona.

Honor Sport Pro opremljene su rezonatorima čiji je oblik najpreciznije opisati kao dve kupe koje su spojene vrhovima. Za stvaranje zvuka zadužene su prilično velike jedinice prečnika 13 milimetara, nakon kojih sledi posebna akustička komora, a potom i bočni usmerivač koji upućuje zvuk direktno u ušni kanal. Kućišta su izrađena od čvrste plastike, ali su spoljne površine izvedene u brušenom finišu, koji dodaje dozu elegancije. Ipak, kako praktičnost vrednujemo više od estetike, obradovalo nas je da ove bubice dolaze sa sertifikatom IPX5, koji garantuje otpornost na kvašenje, mada ne i na potapanje.

Test

U pogledu kvaliteta reprodukcije, kod bubica ove cenovne kategorije ne može se govoriti o hi-fi ugođaju. Ipak, Sport Pro nas nisu ni razočarale, jer pružaju zvuk oslobođen veštačkog prizvuka, uz tonski balans koji je sasvim prijatan za dužu upotrebu. Tonovi su dovoljno čisti, a dinamika više nego dobra, pa slušalice donose dobar ritam i sasvim solidno niskotonsko područje. Pored toga, jasnoća tonova primetna je i tokom telefoniranja, pa Sport Pro, uz veoma dobar integrisani mikrofon, pružaju odličan kvalitet razgovora.

Kad je u pitanju trajanje baterije, proizvođač deklariše do 18 sati s jednim punjenjem, tj. četiri sata autonomije nakon samo pet minuta dopunjavanja. Tokom testiranja uverili smo se da ove tvrdnje treba shvatiti doslovno jer su nam Sport Pro s jednim punjenjem obezbedile nekoliko dana prosečnog korišćenja ili jedno celodnevno maltretiranje glasnom muzikom i telefonskim razgovorima.

Priča o praktičnosti, koju smo započeli integrisanim USB-C priključkom i sertifikatom IPX5, nastavlja se magnetima u spoljnim stranama rezonatora, koji omogućuju da se slušalice spoje u ogrlicu kad se ne koriste. Pored toga, ovakvo spajanje automatski aktivira Sleep Mode kako se baterija ne bi trošila bespotrebno. Sport Pro su toliko lagane da ćete često zaboraviti da su vam oko vrata, a mi smo ih redovno tražili po stolu i kauču. Najzad, treba spomenuti podršku za Bluetooth Low Latency prenos s minimalnim kašnjenjem, što je posebno važno ako koristite Sport Pro za filmove ili gejming.

Zaključak

Ukoliko tražite bubice s blutut vezom, ali niste spremni da izdvojite stotinu ili više evra za brendirane True Wireless modele, Honor pruža veoma dobru alternativu. Pored atraktivnog dizajna i gradiranog finiša, Sport Pro donose zaista izuzetan stepen upotrebljivosti, odličnu ergonomiju i prihvatljiv zvuk po sasvim pristupačnoj ceni.

Honor Sport Pro
Tip: bubice
Prečnik zvučničke jedinice: 13 mm
Povezivanje: blutut
Dodatno: daljinski, mikrofon
Cena: oko 50 €
www.hihonor.com/rs
Kvalitet izrade
Funkcionalnost
Zvuk
Vrednost za novac
Izuzetna upotrebljivost.
Odlična ergonomija.
Izdašna baterija.
Prihvatljiv kvalitet zvuka.
Ništa u klasi.
4.2