Honor Magic4 Pro

Kompanija Honor je sa svojim modelom Magic4 Pro želela da pokaže šta je u mogućnosti da napravi. Radi se pravom high-end telefonu u kojem je ugrađena sva najbolja tehnologija koja je trenutno dostupna. Iako je dostupan pola godine, Magic4 Pro se i dalje smatra jednim od najboljih telefona na tržištu.

Prvo što morate zapaziti je veliki ekran koji ima LTPO OLED panel sa frekvencijom osvežavanja od 120 herca. Ekran je zakrivljen sa sve četiri strane, ima podršku za HDR10+ i rezoluciju od 1.312×2.848 piksela što pravi neobičan odnos od 19,54:9. Ovaj ekran podržava PWM (Pulse Width Modulation) tehnologiju kakvu smo već sretali na televizorima, gde se panel ekrana veoma brzo pali i gasi i to brzinom od 1920 megaherca. Pored toga, ekran ima promenljivu frekvenciju osvežavanja koja može biti 60, 90 ili 120 herca ili telefon može dinamički odrediti frekvenciju. Istina, ako ne dodirujete ekran, i posmatrate statički sadržaj, na primer čitate neki tekst, frekvecnija se može spustiti i na samo jedan herc.

O vrhunskim kamerama nešto kasnije, ali moramo pomenuti da je ugrađeni čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 5G. Magic4 Pro dolazi sa brzim punjačem od 100 vati, a ako kupite odvojeni bežični punjač, možete puniti telefon i bežičnim putem iste snage, što je zaista impresivno. Honor obećava da će se ceo telefon napuniti za 30 minuta. Pored brzog punjača u paketu se isporučuje i silikonska futrola koja će štititi vaš telefon od prvog dana.

Opis

Kućište garantuje zaštitu od vode i prašine sa sertifikatom IP68, a tu su ugrađena i dva zvučnika za stereo reprodukciju. Ultrazvučni čitač otisaka prstiju se nalazi sa prednje strane i radi besprekorno. Pored selfi kamere, nalazi se i 3D ToF senzor koji će unaprediti sigurnost kada se telefon otključava slikanjem lica. Zadnja strana telefona poseduje veliki krug na kojem su smeštene kamere i natpis Honor. Telefon spada u težu kategoriju sa svojih 215 grama, ali šta možete očekivati od telefona koji ima 6,8 inča dijagonalu. Na donjoj strani telefona se nalaze: USB-C konektor, otvor za zvučnik i otvor za SIM karticu. Nažalost, ni ovaj telefon ne podržava microSD kartice.

Baterija na ovom telefonu ima kapacitet od 4.600 miliamper-sati, što je nešto manje od konkurencije poput Oppo Find X5 Pro ili Samsung S22 Ultra telefona, ali ovaj manu možemo lako ublažiti najbržim punjenjem u odnosu na konkurenciju. Magic 4 Pro će se zaista napuniti za 30 minuta, dok smo saznali da bežični punjač može napuniti telefon za 40 minuta – zaista impresivno.

Zvuk

Već smo rekli da Magic4 Pro ima stereo zvučnike, ali nismo napomenuli da je displej opremljen piezoelektričnim slojem koji takođe emituje zvuk. Zbog toga će Honor biti jedan od telefona sa najkvalitetnijom, ali i najglasnijom reprodukcijom koju smo čuli. U pitanju je još jedan tehnologija koju smo prvo videli na televizorima, jer se svi sećamo Sony A1E televizora sa akustičkim displejem, gde je cela površina ekrana zapravo emitovala zvuk.

Kamere

Glavna kamera koristi Sony senzor od 50 megapiksela i sa objektivom koji ima otvor blende od f/1.8. Druga kamera je zum, odnosno periskop, kamera koja ima 64 megapiksela i blendu f/3.5. U pitanju je zum od 3,5x a sve preko toga biće crop originalne fotografije. Široka kamera ima ugao od 122 stepeni, sa 50 megapiksela i blendom od f/2,2. Kamerama pomažu dodatni senzori kao što je dToF senzor za dubinsko mapiranje i laserski autofokus. Selfi ima 12 megapiksela i pomaže mu 3D ToF senzor za bolje bokeh efekte i za napredno otključavanje telefona.

Zaključak

Honor Magic4 Pro poseduje nekoliko premijum osobina, od vrhunskih kamera, preko odličnog ekrana, pa do fantastične reprodukcije zvuka. Ako na to dodamo, najbolji čipset na tržištu i tehnologiju brzog punjenja, teško da možemo naći manu ovako dobro osmišljenom telefonu.

Honor Magic4 Pro
Ekran: 6,81 inča (1.312 x 2.848 piksela)
Procesor: Snapdragon 8 Gen 1 5G
Memorija 256 GB, 8 GB
Kamera: 50 + 50 + 64 MP, 16 MP selfi
Baterija: 4.600 mAh
Dimenzije i masa: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm, 215 g
Cena: 1.099 evra
Plus
Vrhunske kamere
Ekran kao zvučnik
Odličan ekran
Minus
Visoka cena