Jump to content


Дражо ка'блес :)


ab

Recommended Posts

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3 sati ranije, pollux said:

Za sad samo kratka nota o Drazinom AES/EBU 110ohm kablu. Kabl je postavljen izmedju Coctail Audia X40 i Lampizator Golden Atlantic TRP Dac-a. Na tom mestu se nalazio prvo VDH 110ohm kabl od nekih 300USD za 2m duzine, pa Transparent premium od 1230usd u 2m. Drazin kabl se pokazao sjajno, u klasi je sa Transparentom iako je cenovno dosta jeftiniji (sa VDH nije bilo potrebe uopste porediti). Drazin kabl je imao za nijansu bolje detalje ali tanji Body od Transparenta (za opis detaljnog poredjenja kad budem imao vremena) U medjuvremenu sam dobio i Transparent Reference koji je oko 2400usd u 2m pa cu ga i sa njim uporediti kad nadjem vremena....

Samo mala digresija, veliki broj korisnika nije upucen kako je tesko napraviti 110ohm kabl. Postoji svega par kompanija na svetu koja laboratorijski mere ovih 110ohm (sam proces je dosta komplikovan i veoma je specificna merna oprema), svi ostali prave na osnovu matematickih modela gde se vrlo lako potkradu greske pa cesto tih deklarisanih 110ohm nije ni priblizno toliko,(sto mi kao konzumenti i ne mozemo da proverimo).

Dobra ideja da probam Drazin AES/EBU umesto trenutnog Acoustic Zen MC2 izmedju SingxerSU6 i Lyngdorf TDAI 2200.
Taj je neki srebrni monokristal ako sam dobro video, fina mu i cena. Taman ga uvaljam za neke parice i uzmem Drazin.

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, lalelala said:

kao da sam prepoznao neke od mojih lepotana na gornjim fotkama :-) 

један је и мој (XLR), додуше првенац па ће једног дана можда бити предмет лицитацијие уз почетну цену са три нуле :)

Link to comment
Share on other sites

Dosta usb kablova sam probao. Ima sam ranije i Dražin prvi usb kabal, koji je po meni bio osrednji. Ali ipak i takav, vredan para za koliko ga je prodavao.

Pre neki dan sam uzeo njegov zadnji model. Taj je jako dobar. Našao sam sebi kombinaciju žica koja mi leži. Taj kabal se zvučno može prilagodjavati.

Ja sam se ipak zadržao na mom FTA kablu. Ipak volim masan i pun zvuk dole u basu. Ovo ne znači da Dražin nije dobar i dole, već da ja ipak volim naglašenije dole.

Mnogi vole da se podsmevaju kako sistem bude na kraju puta - pola novca u uredjaje pola u kablove. Ja bi pak rekao, ako se uzmu uredjaji koji su vrhunski, a kablovi ne prate to, to po meni nije dobro.

Mislim da Dražin kabal može komotno da se gura u top opremu. Evo kabla koji kad se stavi ne bude pola sistema vredan. Nažalost, to nije firmiran kabal, to mu je jedini hendikep. Al je Draža zato dobar lik, znamo se .....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...