Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima!

Hteo bih da plastificiram zidnu konzolu izradjenu od metalnih profila 20x20mm. Profili su vareni a spojevi su naknadno bruseni pa na odredjenim mestima postoje izbocine, brazde i sitne nepravilnosti koje treba da se srede. S obzirom da ja nemam pojma kako se to radi interesuje me sledece:

- da li to oni sredjuju prilikom plastifikacije?
- ako ne, i ja budem morao to raditi, sta je najbolje uraditi kao pripremu za plastifikaciju?
- da li imate preporuku sta koristiti od alatki i materijala?
- Imate li preporuke ko radi plastifikaciju (po mogucnosti Nbg / Zemun)?

Izvinjavam se ako tema vec negde postoji, ja nisam uspeo da nadjem nista slicno.

Hvala unapred.

Posted
47 minuta ranije, srdjan_c said:

Čovek lepo napisao da nije on radio, a ti daješ savete.:blink:

Da,u pravu si. Brzo sam pročitao i nisam video da je drugi majstor pravio a ne Ajduk.

Svejedno,ko god da radi,mora da popuni rupe. Jedino tako će imati i estetiku i kvalitet.

Posted

Mali update. Raspitao sam se na par mesta i niko ne radi pripremu pa sam morao sam da zasucem rukave. Uzeo sam smirglu za brusilicu i sredio vecinu nepravilnosti. E sada imam problem sto sam na dva spoljasnja coska gde se spajaju profili pod 90 stepeni skinuo sivise vara i sad su tu nastale rupice. Jbg... Aparat za varenje nemam tako da cu morati verovatno da to zagitujem pa presmirglam ponovo. Neko mi je rekao da postoji git u spreju ali ja nisam uspeo da ga nadjem u Okovu ili u Uradi sam. Da li je to dobra opcija ili postoji nesto dugo? 

Posted
33 minutes ago, Vlajo said:

Ako zagituješ, nećeš moći da plastificiraš, vodi računa !

Da, ima smisla. Nemam aparat za varenje ali imam lemilicu, mozda da nakapam tinol u te rupice?

Posted
1 sat ranije, zek said:

Kad si već sve išmirglao, uzmeš četku i lepo to ofarbaš....B)

Може и спреј, још брже за завршницу

Posted
1 minut ranije, zek said:

... a može i da izgituje neravnine pre farbanja ...

И то приде а не мора да вукља полицу, све може да уради и на тераси.

Posted
20 hours ago, zek said:

Kad si već sve išmirglao, uzmeš četku i lepo to ofarbaš....B)

Palo mi je to na pamet samo sto imam vec uradjenu konzolu za gramofon koja je plastificirana pa ako budem ja nesto budzio strcace kao govance iz vode.