Jump to content

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

post-12064-0-92134100-1421270400_thumb.jKod mene je situacija sledeća: TV Samsung LE 40C650  i Yamaha AVR 773

1. pomoću gore spomenutog skart adaptera dobija RCA out i ide u Yamaha AVR audio RCA in - zvuk se na taj nacin dobjja i sa analognih i sa digitalnih kanala

2. optiÄkim kablom iz digital audio out u digital audio in zvuk se na taj nacin dobjja i sa analognih i sa digitalnih kanala.Bitna veza zbog AC 3 - 5.1 zvuka kada se gleda neki film ili koncert putem usb veze i Samsungovog media plejera.

3.Direktno koaksialnim iz SBB risivera u AVR zvuk samo sa digitalnih kanala,

Sve ovo provereno i  tako sljaka odpocetka, jednostavno hteo sam proveriti sve opcije i svako vezu koristim po potrebi.

Posted

^^ Onda je Samsung neÅ¡to menjao. Kod mene, sa SCART-a , zvuk izlazi samo u sluÄaju da gledamo analogne kanale sa intergisanog tjunera televizora. Kada se gleda bilo Å¡ta sa HDMI ulaza, i sa integrisanog medija plejera, zvuk koji izlazi na SCART audio out je ili nepostojeći, ili se Äak Äuje zvuk analognog TV kanala koji je poslednji gledan (jer analogni tjuner oÄigledno radi u pozadini :D ).

Dakle, oÄigledno sve zavisi od serije televizora.

Posted

attachicon.gifSamsung i Yamaha 3.jpgKod mene je situacija sledeća: TV Samsung LE 40C650  i Yamaha AVR 773

1. pomoću gore spomenutog skart adaptera dobija RCA out i ide u Yamaha AVR audio RCA in - zvuk se na taj nacin dobjja i sa analognih i sa digitalnih kanala

2. optiÄkim kablom iz digital audio out u digital audio in zvuk se na taj nacin dobjja i sa analognih i sa digitalnih kanala.Bitna veza zbog AC 3 - 5.1 zvuka kada se gleda neki film ili koncert putem usb veze i Samsungovog media plejera.

3.Direktno koaksialnim iz SBB risivera u AVR zvuk samo sa digitalnih kanala,

Sve ovo provereno i  tako sljaka odpocetka, jednostavno hteo sam proveriti sve opcije i svako vezu koristim po potrebi.

Zašto bi ti SCART ikada trebao?

Posted

Zašto bi ti SCART ikada trebao?

Zato Å¡to je za analogne kanale zvuk- signal  preko skart adaptera jaci i bolji u odnosu na zvuk kada ide preko optickog,(koga najviÅ¡e  koristim za samsungov media plejer), dok za digitalne i hd kanale sve ide preko koax SBB-AVR.Analogne kanale koristim zbog Samsungove PIP funkcije- u isto vreme jedan analogni i jedan digitalni kanal,(jedina moguća kombinacija da bi PIP funkcionisao) a  nekad moji pa i ja uopste ne ukljucimo D3 već gledamo analognu.

• 2 weeks later...