Jump to content


Bokkie

Članovi
  • Posts

    403
  • Joined

  • Last visited

About Bokkie

  • Birthday 10/14/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Pancevo

Recent Profile Visitors

3,893 profile views

Bokkie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Ja se upravo ulogovao na svoj nalog bez problema
  2. Bokkie

    Novi DAC

    Topping E30, kupio sam ga skoro i bas sam zadovoljan. Moze da se nadje ispod 200e kod nas na KP.
  3. Kupio sam preko KP sajta. Testirao sam USB konekciju (384/32), Coax (192/24) i optiku (96/24), USB mi zvuči najbolje, coax odličan, optika je služila samo za testiranje. Daljinac OK, retko ga i koristim, eventualno da promenim source. Samo da napomenem da mi je u pocetku coax zvučao najbolje, USB-u je trebalo par dana da se usvira. Od svega sam se najviše oduševio podrškom za ASIO (treba da se instaliraju poslednji drajveru), to čini mi se radi bolje nego SB X-Fi Titanium kartica koju imam, perfektno. Nakacio sam kjlavijature preko USB-a, delay preko ASIO drajvera je samo 2ms, neverovatno.
  4. Juce stigao E30 Lepo svira, nakacen na coax od kompjutera, jos nisam testirao USB ni optiku.
  5. Danas mi je burazer pomogao i uspeli smo da resimo problem. Rastavili smo dek, dosli do mehanizma, skinuli deo gde je drugi zupcanik, koji je skroz ispravan (svi zupci su tu) Ovaj zupcanik sto je pukao po duzini, takodje ima sve zupce. Njega smo zalepili super lepkom, a posle toga smo tanko namazali ceo zupcanik dvokomponentnim lepkom i navukli tvrdu plastiku unutrasnjeg precnika 4.5mm, sto tacno odgovara spoljasnjem precniku zupcanilka. Sklopili. testirali, sve funkcionise kako treba. Evo kako je na kraju ispalo:
  6. Ima i na netu gotov prozivod da se naruci, custom made, najverovatnije je 3d stampa https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=RDG0034&_sacat=0 Za sada razmisljam da probam sam da popravim, pa ako to ne bude uspesno, razmatracu neke druge opcije
  7. Testirao sam oba deka, jedan radi perfektno, drugi je izdrzao bukvalno 15-20 minuta, jer se nakon toga pojavio mehanicki kvar. Naime, pukao je zupcanik, tako da ne radi ni reprodukcja, ni premotavanje u oba smera (prva slika u prilogu) Na drugom forumu sam nasao koji je tacno to deo (druga slika u prilogu). Da li ima to negde kod nas da se nabavi?
  8. Promenio sam elektrolite na oba deka, stavio sam 1000uF od 16V (25 dinara komad, ukupno 300 dinara) i to je resilo problem. Veceras cu testirati oba deka jer bas dugo nisu slusani.
  9. 727 sam koristio poslednji put pre mozda oko dve godine, 707 nisam koristio duze od toga. U principu, bas dugo nisu korisceni. U poslednje vreme, uglavnom slusam radio, ponekad nesto sa digitalije ili preslusam po neku plocu. Ako su kondenzatori otisli na oba deka, vrlo moguce od stajanja i nekoriscenja. Najjednostavnije mi je da promenim elektrolite. Ne znam gde je tacno dolby chip.
  10. Nema pikova ni na source ni na tape. Na display-u dobro prikazuje source / tape indikator, u zavisnosti od toga sta je ukljuceno. Takodje, kada je preklopnik na source (monitor), svetli crvena LED kako treba.
  11. Kolege, Imam pomenuta dva deka: Technics RS-BX707 i RS-BX727, koji se razlikuju samo po tome sto ovaj drugi ima IR senzor za daljinac. Odavno ih nisam koristio, moguce cak 2 godine. Elem, dodje mi drugar veceras da mu prebacim neki njegov materijal sa kasete (od pre 20-ak godina dok se bavio muzikom) na kompjuter. Probam prvi dek, ubacim kasetu, stisnem play, nema zvuka, dek ne baca pikove, nista. Probam drugi dek, takodje play, i dalje nema zvuka, drugi dek ne baca pikove, nista.. Probam istu tu kasetu kod dece u sobi na muzickom stubu, sve funkcionise. Dakle, nije do kasete. Dalje, stavim prvi dek na monitor, pustim CD na line in, dek i dalje ne baca pikove. Probam isto sa drugim dekom, identicno. Na kraju sam stavio slusalice u prvi dek, nema apsolutni nikakav zvuk ni kada se pusti kaseta, ni kada se ukljuci monitor, nema pikova. Kada sam u drugi dek stavio slusalice, kada se pusti kaseta, cuje se blago zujenje na levom kanalu, kada se ukljuci monitor, zujanje i dalje postoji, ali je malo visa frekvencija. U oba slucaja nema pikova. U attachmentu sam uslikao kako dek izgleda iznutra. Na prvi pogled nema nigde izgoretine, elektroliti nisu iscureli... Ne znam sta bi mogli da bude. Svaka pomoc je dobrodosla.
×
×
  • Create New...