Jump to content


toni67

Članovi
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by toni67

  1. Evo i mog kratkog izveštaja Mejdene sam u utorak gledao četvrti put i ovo je bio ubedljivo u svim segmentima njihov najbolji koncert i debelo bi se zajebao da nisam otišao a bio sam u dilemi do zadnjeg trenutka uzimajući u obzir prethodna iskustva. Prethodno sam ih gledao 1984 na sajmu, 2007 opet na sajmu, i 2009 u Areni . Iako sam veliki fan na ta tri koncerta(pogotovu 2007 i 2009 god, 1984 je davna godina ali koliko se sećam ni tad nisam bio nešto oduševljen) je zvuk, bina, trajanje koncerta bilo nedostojno tako velikog benda.Ne ulazim u to kakva je akustičnost prostora, valjda imaju tim koji brine o tome svaki put je zvuk bio katastrofa, bina prosečna a trajanje koncerta max sa uvodom 1.5h.U utorak, zvuk je bio prihvatljiv (bio sam na tribini sektor 224) sama bina prosečne veličine ali u paketu sa lajtom i scenografijom je to jako dobro izgledalo kažem duplo bolje nego na prethodnim koncertima. Takodje -sada su svirali duže sa uvodom skoro 2 h a i sam bend je imao veliku energiju nisu otaljavali posao nego se je jednostavno videlo i osetilo da daju maksumum.Odličan koncert, sin koji je bio sa mnom će ih gledati i u Sofiji pa će uporediti konkretno meni je samo zbog energije publlke koncert AC DC u Sofiji bio bolji od Beograda.U svakom slučaju velika preporuka ko Mejdene nije gledao u utorak pravac Sofija, to nam je najbliže
  2. toni67

    Sanjutsu

    Nisam video ovu temu na vreme inače Senjutsu se sluša od dana izlaska albuma -Tidal a u planu je nabavka originalnog CD-a. Davna 1982 god i album The Number of the Beast ja sam kupljen za sva vremena, Loša produkcija nešto što ide uz Iron Maiden, zašto je to tako ne znam ali gledao sam ih 3 puta uživo - bina, light, trajanje koncerta zvuk uvek je to lošije od full priče tipa Ac-Dc, Metalica, kao i produkcija samih albuma. Ovaj album je fenomenalan u rangu najboljih poželeo da ih vidim i cetvrti put za sada Srbija nije u planu Beč je najbliži iako znam da će koncert trajati max 90min uz tradicionalno prosečan zvuk i binu koja je mesavina resursa organizatora i kulisa koje bend dopremi možda vidim majstore i četvrti put. "Up the Irons"
  3. Juče me Tidal obradovao poklonom za rodjendan u vidu jednomesečne preplate.
  4. Ok je cena master ili MQA je deo HI FI paketa preko SBB-a ali ama nekih ogranicenja oko tog MQA formata ne mogu svi uredjaji da reprodukuju ovde je neki lista koji uredjai podrzavaju https://www.mqa.co.uk/playback-devices. Inace kazem ok je cena ali i premium kvalitet mi odgovara
  5. Pozdrav svima Moja Yamaha AVR 773 u A sistemu nema integrisan Tidal tako da to rešavam MConnect player lite aplikacijom(hvala goranb na savetima) za mobilni.Imao sam nalog na Tidalu neki promotivni period i to u Hi Fi kvalitetu i to je funkcionisalo besprekorno,Kada je SBB uvrstio Tidal u svoju ponudu otvorio sam novi nalog i u okviru mog paketa dobio besplatno Tidal ali u nižem premium kvalitetu. Pošto sam nezahtevan korisnik meni je i to ok ali imam problem da u mom sistemu A Yamaha Avr 773 preko MConnect player lite aplikacije iz nekog razloga ne može da pusti pesme u tom premijum kvalitetu - na displeju izadje unable play. Probao sam u B sistemu gde preko Yamahine Music Cast aplikacije kontrolišem Yamahu CD-NT670D i to radi bez problema . Pošto SBB ima opciju da sa besplatnog Tidal premijum predjeta na TIDAL HI FI koji se plaća 450 rsd mesečno i to možete menjati jedanput u toku meseca to sam uradio probe radi i sada sve funcioniše na Yamaha Avr 773 preko MConnect player lite aplikacije . Da li je eventualno zbog nekih ograničenja i ugovora izmedju SBB-a i Tidala nemoguće slušati Tidal premium alternativnom metodom putem MConnect playera na uredjaima koji nemaju integrisan Tidal ili je nešto drugo u pitanju, da li neko ima iskustva i neki savet oko ovoga jer ne bih plaćao Tida HI FI - Tidal premijum mi završava posao,
  6. Dok čekamo SBB da se izjasni i prikaze ponudu za Tidal, nakon isteka gratis promotivnog perioda obnovio danas pretplatu 2 Eur za 2 meseca u Hi fi kvalitetu. Inace ponuda mi je stigla na mail nije dostupno na njihovoj stranici. Posle isteka 2 meseca ću videti, moram samo da se setim da otkažem preplatu jer mislim da je neko pisao da te nakon toga automatski zadužuju po redovnom cenovniku po ceni od 7,98 eur/ mes.
  7. Koji cd plejer. Moraš biti malo opširniji i predstaviti ceo svoj postojeći sistem da bi ti neko pomogao savetima a na osnovu iskustva sa komponentama koje su ti u igri, mada su to relativno novi uredjaji i pitanje je da li neko kod nas ima iskustva sa njima , pretraži i strane forume pogotovu engleske pa sam odluči.
  8. Po ceni trenutnoj kod nas vrlo slični oko 2400 rsd jeftiniji Marantz, Ostalo za bilo koju preporuku je bitno koji zvucnici , šta je još u sistemu , da li se planira integracija možda sa AVR kao i vizuelni sklad sa ostalim komponentama-meni je to mnogo bitno dok nekima i ne. Ako si iz Beograda najlakše je u Playeru imaš i jedno i drugo pojačalo pa organizuj probu.
  9. Aktivirao sam free trial Tidal premium paket a sve u cilju upoznavanja sa Tidalom i čekajući SBB ponudu Do sada nisam koristio streaming jedino internet radio jer moja Yamaha 773 AVR u sistemu ne podrzava Tidal i Spotify dok na drugoj lokaciji moj sistem B zahvaljujiući i Yamahi cdnt 670D ima tu mogućnost i probao sam prošle godine Spotify free trial .Kada sam na desktop racunaru (Windows 7) i slusam preko Tidal Windows 7 aplikacije dostupan mi je samo High i Normal streaming( na Hi fi i master streaming ne reaguje) dok kada direktno na Chrome i preko Android telegona odem na Tidal dostupan je i Hi fi lossless cd quality. Znam da Master kvalitet nije dostupan na svim uredjaima ovde ima vise o tome https://www.mqa.co.uk/how-it-worksa ali me zanima zašto Hi fi lossless cd quality ne radi preko Windows 7 aplikacije. Da li je potreban dodatni softver za lossless cd quality ili je do Windowsa. Unapred izvinjenje ako nisam pratio na času ili je već moja godina proizvodnje u pitanju, molim za savet i preporuku oko ovoga da li da se bakćem oko toga.
  10. Voleo ih da legende vidim i treći put uživo, novi album odličan.
  11. Zvuk je Ok u ovoj postavci za neko lagano pozadinsko slusanje jasno i cisto na maloj glasnoci bas malo nedefinisan ali meni to ne smeta.Inace ocigledno da je uparivanje i sinergija osnovna stvar kazem za ovu namenu sa Yamahom meni to zvuci odlicno.
  12. Verovatno se RIZ bolje uklopio sa Yamaha RX-V350 risiverom koja je bila osnovni model u ponudi doslo je tu do neke opasne sinergije inace generalno MA su mnogo bolje kutije. Kad pomislim da sam hteo da prodam te kutije zeznuo bih se samo-tako a a tu je i CD-NT670D koji je veliko pozitivno iznenadjenje, kada budem imao viška vremena uporedicu ga sa Marantzom CD 5004 koji mi je u A sistemu.
  13. Yamaha RX-V350 Yamaha CD-NT670D RIZ ZK-840 Klotz MY 206 by Darko Subotica Kombinacijom starih nekorišćenih komponenti i Yamahe CD-NT670D formiran je B sistem koji zvuci odlično-daleko bolje nego što sam očekivao.Multifunkcionalni CD-NT670D je pravi biser od uredjaja aplikacija Musik Cast je fenomenalna a i umesto Vtuner internet radia koji koristim u A sistemu ovde je airable.radio koji je mnogo bolji i funkcionalniji. Ovaj stari Yamaha risiver mi zvuči bolje u kombinaciji sa CD-NT670D i starim RIZ zvucnicima nego što je zvučao nekad u A sistemu sa Marantz CD 5004 i MA BR 5 kutijama malo čudno ali je tako, to sam odmah primetio na prvu loptu a sto vise slušam to se potvrdjuje. Za sada prezadovoljan.
  14. toni67

    Yamaha

    Yamaha CD-NT670D cd i streamer u jednom uredjaju,posle par dana korišćenja odusevljen sam mogućnostima i zvukom a uzimajuci u obzir cenu.
  15. Aktuelno, nova i zadnja cena 55.00 Eur.
  16. Aktuelno, nova cena za komplet 65,00 Eura a pojedinacno za komponente : pojacalo P 4060 35.00 Eur, tuner 4130 15,00 Eura i dek K 4020 25.00 Eura,
  17. Aktuelno, nova cena za komplet 75,00 Eura a pojedinacno za komponente : pojacalo P 4060 40.00 Eur, tuner 4130 20,00 Eura i dek K 4020 25.00 Eura,
  18. Prodajem RIZ pojacalo P 4060 50.00 Eur, tuner 4130 25,00 Eura i dek K 4020 30.00 Eura, prvi i jedini vlasnik,.Komponente nisu u upotrebi par godina, potrebna zamena osvetljenja displeja,na tuneru i pojacalu ,na tuneru, ne radi rucno biranje stanica na tuneru, na pojacalu krci potenciometar, dek neispitan jer se najduže ne koristi , Cena za komplet 85.00 Eura.
  19. Nova 6G Bronze Series https://www.monitoraudio.com/en/product-ranges/bronze-6g/?utm_source=MA%2C+RO+%26+Blok+%7C+All&utm_campaign=4f957a7d0c-jeremy-ma-partners-bronze-launch-27-04-20&utm_medium=email&utm_term=0_fdf48be806-4f957a7d0c-127934933&mc_cid=4f957a7d0c&mc_eid=868d1e9e07&fbclid=IwAR2pTWCLMx9re3dw4IaU1mKM7rDp25qD7vRARV37jgRNVZ7ZCBjzzDh9Mys
  20. Yamaha RX-V585 a zvucnike neka MA bronze serija
  21. Čestitke, meni je rodjenje dece najsrećniji trenutak u životu, uživaj sa suprugom i sinom, biće vremena za emisiju.
×
×
  • Create New...