Ovogodišnje glasanje za EISA nagrade obavljeno je krajem juna u Varšavi, a magazin Hi-Files, kao jedini predstavnik naše zemlje, i ovoga puta vam donosi kompletan spisak nagrađenih proizvoda. Na glasanju se okupilo 50 urednika najuticajnijih evropskih audio, video, foto, mobilnih i in-car electronics magazina, koji su birali najbolje proizvode u proteklih godinu dana. U nastavku se možete detaljnije upoznati sa pobednicima iz Audio, Home Theater, Video i Green Awards kategorija, a svi proizvodi propraćeni su fotografijama, logotipima i zvaničnim citatima koje su napisali urednici časopisa koji su učestvovali u nominaciji proizvoda i finalnom glasanju. Posetite veb-sajt asocijacije na adresi www.eisa.eu kako biste pogledali i citate u video formi.

ok-small-dsc3039jpg

Nagrade u audio panelu

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2013-2014
Sonus faber Venere 2.5

sonus-faber-venere-25jpg (2)sonus-faber-venere-2-5-simple-outlineepsVenere 2.5 su inspirisane high-end zvučnicima Aida, a predstavljaju manji od dva podnostojeća modela u novoj seriji kompanije Sonus faber. Čiste linije, zakošeni vrh i zaobljeni bokovi kabineta spajaju lepotu i snagu, ujedno kontrolišući neželjene vibracije iz dve mid-bas jedinice. Za visoke tonove je zadužena 29-milimetarska tekstilna jedinica jasnog i živopisnog zvuka, koja pruža rafiniranost i neopterećujuću reprodukciju tokom dugih sesija. Venere 2.5 su dostupne u prelepom crnom ili belom klavirskom laku, kao i u prirodnom furniru visokog sjaja. Ovi zvučnici su prijatni i za oči i za uši auditorijuma.

 

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2013-2014
Pioneer PD-50/A-70

pioneer-pd50-a70jpg (2)pioneer-pd-50-a-70-simple-outlineepsOdvojene stereo-komponente ne samo da ponovo stiču popularnost, već postaju i daleko fleksibilnije, što se vidi na novom Pioneerovom disk-plejeru PD-50 i pojačalu A-70. PD-50 reprodukuje CD i SACD nosače, kao i muziku s prenosive memorije preko frontalno postavljenog USB porta. Na zadnjoj strani se nalaze digitalni ulazi, koji mogu poboljšati kvalitet zvuka s drugih digitalnih izvora. S druge strane, A-70 pruža 90 vati u klasi D i garantuje maksimalnu efikasnost uz snažan i ritmičan zvuk. Podatak da A-70 poseduje digitalne ulaze i asinhroni USB port samo potvrđuje da je ovo pojačalo istinski centar hi-fi sistema.

EUROPEAN DIGITAL AUDIO PLAYER 2013-2014
Marantz NA-11S1

marantz-na-11s1jpg (2)marantz-na-11s1-simple-outlineepsUkoliko su mrežni sistemi dosad bili dizajnirani pre svega za upotrebljivost pa tek onda za vrhunski zvuk, novi digitalni plejer iz Marantza predstavlja prekretnicu u razvoju kućne hi-fi opreme. Pored USB-A i USB-B priključaka za povezivanje Apple i PC uređaja, NA-11S1 je opremljen ethernet portom za pristup lokalnoj mreži i NAS skladištima. Podržan je novi DSD-over-USB protokol, kao i AirPlay povezivanje i DLNA sertifikat, pa možete bežično strimovati muziku s računara ili prenosivog uređaja. Plejer se odlikuje besprekornom izradom, dok suptilnim, uglađenim i detaljnim zvukom podiže standard pri reprodukciji na zavidan nivo. Bez sumnje, NA-11S1 je vrhunski strimer.

EUROPEAN WIRELESS HI-FI HEADPHONE 2013-2014
AKG K935

akg-k935jpg (2)akg-k935-simple-outlineepsAko želite da sami uživate u hi-fi zvuku, ali da ne budete sputani kablovima i priključcima, nove bežične slušalice AKG K935 predstavljaju savršen izbor. Baza može biti postavljena na zid, a opremljena je skrivenim magnetima koji drže slušalice tokom punjenja, nakon čega je omogućeno do osam sati slušanja preko bežične veze visokog kvaliteta, na frekvenciji od 2,4 gigaherca. RCA i 3,5-milimetarski analogni ulazi opremljeni su podešavanjem ulazne osetljivosti i mogu biti prilagođeni velikom broju izvora. K935 pružaju veoma detaljan i emotivan zvuk, kao i odličan osećaj prostora, a jastučići od mekanog somota i mala težina slušalica obezbeđuju visok stepen udobnosti pri upotrebi.

EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2013-2014
T+A MP 3000 HV/PA 3000 HV

ta-mp3000hv-pa3000hvjpg (2)ta-mp-3000-hv-pa-3000-hv-simple-outlineepsEISA nagradu u high-end kategoriji mogu da zasluže samo uređaji koji objedinjuju najviše konstruktorske domete i superioran kvalitet zvuka, a ove godine se nova HV (High Voltage) serija kompanije T+A jasno izdvojila na oba polja. Smešten u masivna i besprekorno obrađena aluminijumska kućišta, novi par se sastoji od digitalnog plejera MP 3000 HV i integrisanog pojačala PA 3000 HV. Plejer u svom središtu krije D/A konverter high-end klase, a opremljen je brojnim digitalnim ulazima, internim CD-čitačem, UPnP mrežnim klijentom za striming muzike, internet radio-plejerom i FM tjunerom. Pojačalo ima deklarisanu snagu od moćnih 300 vati, ali je veoma sofisticirano, a ceo sistem se može kontrolisati pomoću sjajnog daljinskog upravljača FD100. HV serija predstavlja oličenje high-end filozofije i stila.

EUROPEAN USB DAC 2013-2014
Meridian Explorer

meridian-explorerjpg (2)meridian-explorer-simple-outlineepsRačunari su idealno rešenje za pohranjivanje muzičkih fajlova, ali nisu stvoreni za hi-fi zvuk. Portabl D/A konverter Meridian Explorer savladava ovu prepreku tako što preuzima 192/24 fajlove preko USB priključka i pretvara ih u divnu muziku. Explorer se napaja preko USB porta, pa nema potrebe za baterijama ili eksternim napajanjem, a tri LE diode pružaju uvid u rezoluciju signala. Uloga izlaza poverena je paru 3,5-milimetarskih priključaka, od kojih je jedan fiksni i može da funkcioniše kao mini-optički izlaz, dok je drugi opremljen analognom kontrolom glasnoće i predviđen za upotrebu sa slušalicama. Veoma prirodan i transparentan zvuk savršeno se uklapa sa sofisticiranim aluminijumskim kućištem, a Explorer će vašem notebooku dodati notu visokog stila.

EUROPEAN MICRO AUDIO SYSTEM 2013-2014
LG CM3430

lg-cm3430jpg (2)lg-cm3430-simple-outlineepsLG je u ovaj kompaktni, bežični audio-sistem upakovao mnogo više tehnologije nego što se vidi na prvi pogled. Punokrvna 2.1 postavka sa dva sub-bass drajvera integrisana je u CM3430, a pokreće ih pojačalo od 40 vati u klasi D. Kućište niskog profila isporučuje se u različitim bojama i sadrži slot-in CD plejer, FM radio i USB port s podrškom za lossless formate, a na nekim tržištima prisutan je i DAB tjuner. Još veća funkcionalnost obezbeđena je pomoću integrisane Bluetooth i AirPlay tehnologije. Koji god izvor da odaberete, svestrani CM3430 daleko prevazilazi sopstvene skromne dimenzije i pruža iznenađujuće snažan i uzbudljiv zvuk.

EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM
Panasonic SC-PMX9

panasonic-sc-pmx9jpg (2)panasonic-sc-pmx9-simple-outlineepsDokazujući da velike mogućnosti bežičnog povezivanja ne moraju da budu komplikovane, Panasonic SC-PMX9 uspeva da pruži punu kompatibilnost sa DLNA kućnom mrežom, ali i podršku za Bluetooth i AirPlay bežični striming muzike. Music Streaming aplikacija iz Panasonica postoji u verzijama za Android i iOS uređaje, i obezbeđuje potpunu kontrolu reprodukcije. Pored toga, SC-PMX9 predstavlja sveobuhvatni hi-fi sistem sa integrisanim iPod/iPhone postoljem, reprodukcijom sa CD-a i USB memorije, kao i internet radiom. Trosistemski zvučnici isporučuju izrazito pun i bogat zvuk, za šta je zaslužno i pojačalo u klasi D s dokazanom MASH tehnologijom. Nezavisno od toga da li koristite bežične ili standardne izvore sa žičanom vezom, Panasonic SC-PMX9 se nameće kao poslednja reč tehnike.

EUROPEAN WIRELESS SPEAKER SYSTEM 2013-2014
DALI KUBIK FREE

dali-kubik-freejpg (2)dali-kubik-free-simple-outlineepsU novoj Kubik Free seriji minijaturnih dvosistemskih zvučnika Dali je ponovo spojio zabavu i funkcionalnost. Ovi aktivni zvučnici bežično se povezuju s Bluetooth uređajima, a interna amplifikacija i membrane od drvenih vlakana isporučuju zaista sladak zvuk. Naravno, Kubik Free su opremljeni standardnim USB i optičkim ulazima, koji su savršeni za povezivanje s televizorom, kao i analognim priključcima za tradicionalne izvore. Poseban priključak omogućava Kubik Free zvučnicima da pokreću još jedan par pasivnih zvučnika – Kubik Free Xtra, a prisustvo izlaza za sabvufer se podrazumeva. Na kraju, zahvaljujući velikom izboru boja, Kubik sistem će se s lakoćom uklopiti u svaki moderan ambijent.

EUROPEAN HI-FI ACCESSORY 2013-2014
AudioQuest Carbon USB cable

audioquest-carbon-usb-cablejpg (2)audioquest-carbon-usb-cable-simple-outlineepsIskusni audio-entuzijasti znaju da analogni interkonekti i zvučnički kablovi imaju uticaj na zvuk hi-fi sistema, ali ovo važi i za digitalne kablove. Rast popularnosti USB D/A konvertera izazvao je jednako snažnu eksploziju u ponudi USB kablova, a AudioQuest je jedan od predvodnika ove nove tehnologije. Carbon USB se nalazi u sredini ponude USB kablova ovog proizvođača, a dobio je naziv po pletenom omotaču koji podseća na karbonska vlakna. Njegov provodnik sačinjen je od čvrstog bakarnog jezgra s posrebrenom oplatom, što savršeno ispunjava USB specifikacije, pruža odličnu kompatibilnost i garantuje izvorni kvalitet zvuka USB D/A konvertera. Ukoliko želite da dobijete maksimum iz sistema, morate imati USB kabl boljeg kvaliteta.

Nagrade u home theatre panelu

EUROPEAN HT LOUDSPEAKER 2013-2014
KEF E305

kef-e305jpg (2)kef-e305-simple-outlineepsNova generacija jajastog 5.1 sistema iz KEF-a predstavlja idealno rešenje za diskretnu postavku kućnog bioskopa. Njegovo tajno oružje je patentirana Uni-Q jedinica, koja objedinjuje niskotonski drajver od 115 milimetara sa 19-milimetarskim aluminijumskim visokotoncem, a zvuk iz jedne tačke stvara preciznu sliku iz pet malih satelita. Aktivni sabvufer od 250 vati dodaje realističan i dubok bas pomoću drajvera prečnika 200 milimetara, a dizajnom se besprekorno uklapa u sistem. E305 je odlično osmišljen, jednostavan za instalaciju i upotrebu i obezbeđuje impresivno veliku scenu, uz zadržavanje preciznosti pri reprodukciji filmskog zvuka. Takođe, veoma je nadaren za reprodukciju muzike, što ga čini sjajnim all-round rešenjem.

EUROPEAN HT INNOVATION 2013-2014
Philips Fidelio HTL9100

philips-fidelio-htl9100jpg (2)philips-fidelio-htl9100-simple-outlineepsPhilips HTL9100 nije običan saundbar. Ukoliko je potrebno, zvučnici na uglovima mogu se odvojiti i postaviti bilo gde u prostoriji, a za njihovo funkcionisanje staraju se ugrađene baterije i bežična veza s centralnom jedinicom. Ovo omogućava istinski surround-na-zahtev, čemu doprinose interni dekoderi za Dolby Surround i DTS 5.1 signal. Uz bežični sabvufer, integrisani Bluetooth adapter, dva HDMI ulaza i HDMI ARC izlaz, instalacija sistema je brza i jednostavna, čak i za potpune početnike. Philipsov Smart Equalization senzor automatski će podesiti zvuk saundbara u zavisnosti od toga da li je postavljen na policu ili zid. Energičan i detaljan zvuk i čist, nenametljiv dizajn kompletiraju ovaj napredni i inovativni proizvod. Povežite ga na svoj TV i uživajte…

EUROPEAN HT RECEIVER 2013-2014
Sony STR-DA5800ES

sony-str-da5800esjpg (2)sony-str-da5800es-simple-outlineepsSonyjev flagship risiver odlikuje se gabaritom teške kategorije i vrhunskom izradom, ali donosi finese u višekanalnom zvuku i reprodukuje filmove i muziku sa živim detaljima i obiljem energije. 9.2-kanalni STR-DA5800ES takođe donosi pregršt pratećih funkcija, kao što su devet HDMI ulaza i tri izlaza, asinhroni USB port, ethernet switch i, jedinstveno u svetu AV risivera, video-on-demand servis iz Sony Entertainment mreže. Snažna kola za obradu audio-signala omogućavaju funkcije Lift Up i Virtual Height za centralni kanal, što olakšava instalaciju, dok podrška obuhvata 192 kHz/24-bitske FLAC i WAV fajlove. Tome dodajte prelep intuitivni grafički interfejs i efikasnu automatsku kalibraciju i rezultat je nova, talentovana serija Sonyjevih uređaja za kućni bioskop.

EUROPEAN HT SOUNDBAR 2013-2014
Bowers & Wilkins Panorama 2

bowers-wilkins-panorama-2jpg (2)bowers-wilkinspanorama-2-simple-outlineepsBowers & Wilkins Panorama 2 ne krije svoje poreklo – ovo je high-end saundbar sa izrazito uglađenom, detaljnom i tečnom reprodukcijom, koja stalno iznova impresionira. U čvrstom i zaobljenom kućištu smešteno je devet novorazvijenih drajvera sa amplifikacijom u klasi D, koji su raspoređeni tako da obezbede što bolju disperziju i stvore veoma širok sweetspot. Opcije povezivanja obuhvataju tri HDMI ulaza i jedan HDMI ARC izlaz, što omogućava jednostavno priključivanje Blu-ray plejera, gaming konzole, kablovskog/satelitskog risivera i televizora. S modelom Panorama 2, Bowers & Wilkins pruža savršenu mešavinu stila, upotrebljivosti i kvaliteta reprodukcije.

EUROPEAN HT HIGH-END 2013-2014
Krell Foundation

krell-foundationjpg (2)krell-foundation-simple-outlineepsKrell Foundation je 7.1-kanalni procesor/pretpojačalo s vrhunskim rešenjima u domenu digitalne obrade i pratećih mogućnosti, namenjen entuzijastima kojima je samo najbolje dovoljno dobro. Ukupno 10 HDMI ulaza i dva izlaza obezbeđuju fleksibilnost i trenutnu promenu izvora, dok patentirani ARES sistem savršeno kroji zvuk po meri okruženja. Njegovi balansirani izlazi dobro će doći korisnicima izlaznih pojačala sa ovim tipom ulaza. Očekivano od high-end proizvoda, dizajn i kvalitet izrade su besprekorni, a mala visina kućišta ne zahteva previše prostora. U akciji, Foundation isporučuje višekanalni zvuk zaprepašćujuće čistoće i preciznosti, i prosleđuje nepogrešivo tačan video-signal.

Zajedničke nagrade audioHT i video panela

EUROPEAN HT UNIVERSAL PLAYER 2013-2014
OPPO BDP-103EU

oppo-bdp-103eujpg (4)oppo-bdp-103eu-simple-outlineepsOPPO BDP-103EU spaja luksuzan dizajn, vrhunsku završnu obradu i zapanjujuću količinu opcija, te predstavlja remek-delo među Blu-ray plejerima. Pored dva HDMI ulaza, spoljašnje izvore je moguće priključiti preko dva HDMI ulaza, dok USB, ethernet i Wi-Fi povezivanje omogućavaju jednostavnu reprodukciju fajlova sa lokalnih skladišta. U duhu univerzalnosti, OPPO će rado reprodukovati vaše SACD i DVD-audio diskove, kao i Blu-ray medije, uz zaista uzvišen kvalitet zvuka i slike i brojne opcije podešavanja po želji korisnika. Upscaling video-signala na 4K rezoluciju i HDMI passthrough omogućavaju povezivanje s najnovijim high-end ekranima i postavljaju OPPO u središte kućnog bioskopa.

EUROPEAN PROJECTOR 2013-2014
JVC DLA-X55R

jvc-dla-x55rjpg (4)jvcdla-x55r-simple-outlineepsDizajniran za ljubitelje kućnog bioskopa, DLA-X55R nudi kvalitet slike koji nema konkurenciju u cenovnoj klasi. Osvetljenje i kontrast su zaista impresivni, a boje prirodne do najsitnijih nijansi. Oštrina je još jedna dobra strana, a druga generacija JVC e-Shift2 tehnologije prikazuje Full HD sadržaje sa zapanjujućom količinom detalja i dolazi veoma blizu Ultra HD ugođaja. Instalacija je olakšana obimnim podešavanjima koja obuhvataju motorizovano sočivo s horizontalnim i vertikalnim pomeranjem, dvostruko uvećanje, funkciju Lens Memory, različite opcije za kalibraciju i izbor odličnih predefinisanih modaliteta.

EUROPEAN HT SOLUTION 2013-2014
Loewe Individual 55 Slim Frame/3D Orchestra 5.1 IS

loewe-individual-55-slim-frame-3d-orchestra-51-isjpg (4)loeweindividual-55-slimframe-simple-outlineepsKao i uvek, Loewe nastoji da pruži sisteme kućne zabave koji objedinjuju vrhunski dizajn, jednostavnu upotrebu i kvalitetnu reprodukciju, a ova kombinacija ne predstavlja izuzetak. Novi Individual 55 Slim Frame TV opremljen je aktivnom 3D tehnologijom, digitalnim video-rikorderom i smart opcijama, a personalizovani dizajn omogućava lako uklapanje u svaki ambijent. S druge strane, 3D Orchestra 5.1 IS koristi mnoštvo bežičnih zvučnika sa omnidirekcionom disperzijom za obezbeđivanje trodimenzionalnog zvučnog ugođaja, dok je za čvrst bas zadužen sabvufer od 200 vati. Dekodiranje signala obavlja se u TV-u, bez potrebe za spoljašnjom jedinicom, što čini ovaj sistem jednostavnim za upotrebu i veoma dopadljivim.

Nagrade u video panelu

EUROPEAN TV 2013-2014
Sony BRAVIA KDL-55W905A

sony-bravia-kdl-55w905ajpg (2)sonybravia-kdl-55w905a-simple-outlineepsS modelom KDL-55W905A Sony je svetu predstavio novi Triluminous LED ekran i drugu generaciju X-Reality Pro tehnologije za obradu video-signala. Rezultat su savršena slika sa živopisnim i prirodnim bojama i superiorno jasna dinamika pokreta, koja je idealna za uživanje u sportskim događajima, filmovima i igrama. Takođe, sistem zvučnika je opremljen posebnim kanalima i isporučuje odličan zvuk. Novi, brži korisnički interfejs olakšava upotrebu, čemu doprinose NFC daljinski upravljač i TV SideView aplikacija. Tanki aluminijumski okvir i atraktivno postolje daju modelu KDL-55W905A karakterističan “Sense of Quartz” izgled, pa ovaj TV predstavlja odličan izbor za zahtevne korisnike.

EUROPEAN HOME CINEMA TV 2013-2014
Panasonic VIERA TX-P60ZT60

panasonic-viera-tx-p60zt60jpg (2)panasonicviera-tx-p60zt60-simple-outlineepsPanasonic TX-P60ZT60 predstavlja novu referencu za plazma televizore zahvaljujući novom Studio Master panelu s jednim staklom, što garantuje nizak stepen refleksije, kao i jasnu i oštru sliku iz svih uglova. Ovaj 60-inčni (152 cm) ekran pruža pravi bioskopski doživljaj uz superioran prikaz crne boje, izvanredan kontrast i osvetljenje, kao i glatku reprodukciju pokreta. Boje su potpuno prirodne, a kalibracija je izvedena kao kod profesionalnih uređaja i omogućava korisniku da podesi sliku do savršenstva. Pored slike bez premca, TX-P60ZT60 nudi smart funkcije, bežični striming sadržaja i prilagodljivi My Home Screen interfejs, a prvoklasni kvalitet izrade i vitak dizajn jednako su impresivni.

EUROPEAN SMART TV 2013-2014
Samsung UE55F8000

samsung-ue55f8000jpg (2)samsungue55f8000-simple-outlineepsSamsung UE55F8000 je više od televizora – to je svestrani centar kućne zabave, koji omogućava pristup velikom broju multimedijalnih sadržaja s lokalnih skladišta ili online servisa. Upravljanje TV-om je obogaćeno kontrolom pomoću pokreta zahvaljujući integrisanoj kameri, glasovnim komandama i aplikacijama za smartfon i tablet. Nova generacija Smart Hub panela dobro je organizovana, a procesor sa četiri jezgra obezbeđuje brz odziv i izvršavanje komandi bez zastoja. Sve ovo omogućava da korisnik na lagodan način istražuje sve mogućnosti novog UE55F8000, koje obuhvataju inovativni “S Recommendation” sistem sa zaista ogromnim asortimanom aplikacija, filmova i serija. Ovo je TV s mozgom!

EUROPEAN ULTRA HD TV 2013-2014
Philips 65PFL9708

philips-65pfl9708jpg (2)philips65pfl9708-simple-outlineepsUltra HD pruža četiri puta veću rezoluciju nego Full HD i nesumnjivo predstavlja budućnost kućne zabave, a 65PFL9708 je veoma konkurentan i iznenađujuće pristupačan debitantski Philipsov model u ovoj kategoriji. Ultra HD sadržaj je prikazan sa zapanjujućom dubinom i jasnoćom, a mogućnost upscalinga dodatno poboljšava prikaz sa Blu-ray, DVD i TV izvora. Pasivna 3D tehnologija donosi sliku oštru kao žilet zahvaljujući većoj rezoluciji ekrana, čemu doprinose robustni Edge LED sistem i besprekorno osvetljenje, kontrast i prikaz pokreta. Konačno, Ambilight XL iluminacija čini ceo doživljaj još impresivnijim i opipljivijim.

EUROPEAN DESIGN TV 2013-2014
LG 55EA980V

lg-55ea980vjpg (2)lg55ea980v-simple-outlineepsUkoliko želite TV koji se izdvaja od ostalih, zakrivljeni LG 55EA980V je pravi izbor za vas. Televizor s ravnim ekranom, koji zapravo nije ravan zahvaljujući upotrebi OLED (Organic Light Emitting Diode) tehnologije, donosi vrhunski stilizovan i supertanak dizajn, dok panel naizgled pluta na providnom postolju, koje je opremljeno gotovo nevidljivim zvučnicima. LG-jeva implementacija OLED tehnologije pruža i dodatni napredak u reprodukciji – ovaj TV pruža izuzetno visoku vrednost kontrasta sa slojevitim prikazom crne i zaslepljujuće svetlim prikazom bele, ekstremno širok ugao gledanja i živopisne boje. 3D i smart funkcije takođe su prisutne, a zakrivljeni ekran obezbeđuje jedinstven doživljaj pri gledanju.

EUROPEAN CAMCORDER 2013-2014
JVC GC-PX100

jvc-gc-px100jpg (2)jvcgc-px100-simple-outlineepsJVC je predstavio pametno osmišljen hibridni dizajn, koji objedinjuje svestrani Full HD kamkorder i fotoaparat u malom i laganom pakovanju. Upotreba je jednostavna, a oprema obuhvata odvojivo tražilo, optički stabilizator slike, dodatne priključke i druge korisne dodatke. Sočivo F1.2 upareno je s visokoefikasnim CMOS senzorom i obezbeđuje odlične karakteristike u uslovima smanjenog osvetljenja. Snimanje velikom brzinom do 500 fps i usporena reprodukcija predstavljaju idealno rešenje za akcione scene, a JVC-jeva inovativna aplikacija CAM Coach odlična je alatka za montažu i obeležavanje prilikom analize sportskih snimaka. GC-PX100 ima integrisan Wi-Fi, koji omogućava brzo deljenje snimaka i fleksibilnu kontrolu pomoću tableta ili smartfona.

Zajedničke nagrade video i foto panela

EUROPEAN PHOTO-VIDEO CAMERA 2013-2014
Panasonic LUMIX DMC-GH3

panasonic-lumix-dmc-gh3jpg (2)panasoniclumix-dmc-gh3-simple-outlineepsPanasonic LUMIX DMC-GH3 predstavlja najkvalitetniji izbor u kategoriji kombinovanih kamera i fotoaparata u ovom, ali i nešto višim cenovnim razredima. Obezbeđeno je manuelno, kao i potpuno automatsko snimanje, što čini kameru idealnom za snimanje na terenu, ali i u formalnijim i svečanim prilikama. Funkcija fotoaparata takođe je prilično dobra i nudi kompletan opseg komandi, što čini ceo uređaj izuzetno fleksibilnim. Za veliku popularnost Panasonic LUMIX DMC-GH3 kamere deo zasluga pripada njenom robustnom, laganom i vodootpornom kućištu, kao i velikom izboru visokokvalitetnih objektiva.

EUROPEAN PHOTO-VIDEO ACCESSORY 2013-2014
Manfrotto MVH500AH

manfrotto-mvh500ahjpg (2)manfrotto-mvh500ah-simple-outlineepsManfrotto MVH500AH je lagana i kompaktna glava za tronožac sa širokom kliznom pločom, koja je predviđena za upotrebu s velikim DSLR telefoto objektivima i video-kamerama profesionalnog kvaliteta. Obezbeđuje glatku kontrolu, fino podešavanje i oštru sliku. S obzirom na to da može biti postavljena na standardne tronošce, MVH500AH predstavlja idealan komad opreme za foto-entuzijaste koji počinju da istražuju video-funkcije svojih aparata. Glava postiže glatko kretanje pomoću čaura s tečnošću profesionalnog kvaliteta, koje su postavljene na obe osovine, a sistem za zabravljivanje omogućava brzo i jednostavno odvajanje kamere. MVH500AH podržava opremu težine do pet kilograma, a Easy Link konektor omogućava montažu eksternog monitora i drugih dodataka direktno na glavu.

EUROPEAN ACTION CAM 2013-2014
GoPro HERO3 Black Edition

gopro-hero3-black-editionjpg (2)goprohero3-black-edition-simple-outlineepsGoPro HERO3 Black Edition je najsofisticiranija kamera na tržištu. Robustna, lagana i kompaktna, predstavlja idealan izbor za ljubitelje aktivnosti u prirodi, poput surfera, biciklista i ronilaca. Zahvaljujući objedinjenim funkcijama kamkordera i fotoaparata, GoPro omogućava potpuno prilagođavanje trenutnim potrebama korisnika, a režimi rada obuhvataju usporeno snimanje, Full HD i 4K/Ultra HD s nižim frejmrejtom. Oprema u Black Edition verziji podrazumeva Wi-Fi daljinsku kontrolu, vodootporno kućište i samolepljive nosače i postolja, što omogućava korišćenje u najrazličitijim uslovima, a uparivanje sa smartfon i tablet uređajima pruža kontrolu i nadzor tokom snimanja. U osnovi, šta god želite da radite ova malena kamera je spremna na to…

Zelene nagrade

EUROPEAN GREEN TV 2013-2014
Philips 50PFL5008

philips-50pfl5008jpg (2)green-tv-philips-50pfl5008-simple-outlineepsU konstantnoj tržišnoj borbi koja se vodi sve većim dijagonalama ekrana, Philips uspeva da očuva reputaciju proizvođača posvećenog ekologiji. Televizor 50PFL5008 učvršćuje ovu poziciju jer uspeva da nadmaši konkurenciju u pogledu smanjenja potrošnje i efikasne upotrebe materijala u štampanim pločama. Philips nastavlja da niže pobede i zaslužuje EISA Green Award priznanje za ovu godinu.

EUROPEAN GREEN PHONE 2013-2014
Samsung GALAXY S4

samsung-galaxy-s4jpg (2)green-smart-phone-samsung-galaxy-s4-simple-outlineepsS modelom GALAXY S4 Samsung je pokazao da je moguće proizvesti smartfon s velikim ekranom i minimalnim štetnim uticajem na okolinu. S4 nadmašuje konkurenciju zahvaljujući ograničenoj upotrebi dragocenih metala i otrovnih materijala, a mala potrošnja ovog flagship modela nije samo pozitivna po okruženje, već je i praktična. Takođe, članovima žirija u EISA Green panelu veoma se svidela baterija koja se može odvojiti kod modela S4, što je u potpunoj suprotnosti s vladajućim trendom upotrebe internih i teško pristupačnih baterija.

Ostale EISA nagrade

Photo Panel

EUROPEAN CAMERA 2013-2014
Nikon D7100

EUROPEAN ADVANCED CAMERA 2013-2014
Sony Alpha SLT-A99

EUROPEAN SLR CAMERA 2013-2014
Canon EOS 100D

EUROPEAN ADVANCED SLR CAMERA 2013-2014
Canon EOS 6D

EUROPEAN COMPACT SYSTEM CAMERA 2013-2014
Samsung NX300

EUROPEAN ADVANCED COMPACT SYSTEM CAMERA 2013-2014
Olympus PEN E-P5

EUROPEAN COMPACT CAMERA 2013-2014
Sony Cyber-shot DSC-HX50/HX50V

EUROPEAN ADVANCED COMPACT CAMERA 2013-2014
Fujifilm X100S

EUROPEAN TRAVEL CAMERA 2013-2014
Olympus TOUGH TG-2

EUROPEAN LENS 2013-2014
Tamron SP 90 mm F2.8 Di VC USD Macro 1:1

EUROPEAN PROFESSIONAL LENS 2013-2014
Canon EF 200-400mm F4L IS USM Extender 1.4x

EUROPEAN ZOOM LENS 2013-2014
Tamron SP 70-200 mm F2.8 Di VC USD

EUROPEAN COMPACT SYSTEM LENS 2013-2014
ZEISS Touit 2.8/12

EUROPEAN COMPACT SYSTEM ZOOM LENS 2013-2014
Panasonic LUMIX G Vario 14-140 mm F3.5-5.6

EUROPEAN PHOTO INNOVATION 2013-2014
Samsung GALAXY NX

EUROPEAN PHOTO SOFTWARE 2013-2014
DxO Optics Pro 8

In-Car Electronics Panel

EUROPEAN IN-CAR HEAD UNIT 2013-2014
Kenwood DNN9230DAB

EUROPEAN IN-CAR NAVI-MEDIA SYSTEM 2013-2014
Parrot ASTEROID Tablet

EUROPEAN IN-CAR AMPLIFIER 2013-2014
Hertz HCP 5D

EUROPEAN IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2013-2014
Focal PS 165FX

EUROPEAN IN-CAR SUBWOOFER 2013-2014
GLADEN ZERO 12 PRO

EUROPEAN IN-CAR STREAMING SOLUTION 2013-2014
MOSCONI DSP_AMAS

EUROPEAN IN-CAR INTEGRATION 2013-2014
Focal DSA 500RT

EUROPEAN IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2013-2014
Ground Zero GZPA Reference 2T

Mobile Panel

EUROPEAN MOBILE HEADPHONE 2013-2014
JVC HA-FXZ200

EUROPEAN MOBILE AUDIO SYSTEM 2013-2014
Harman Kardon Onyx

EUROPEAN TABLET 2013-2014
Sony Xperia Tablet Z

EUROPEAN ADVANCED SMARTPHONE 2013-2014
HTC One

EUROPEAN CONSUMER SMARTPHONE 2013-2014
Huawei Ascend P6

EUROPEAN SOCIAL MEDIA PHONE 2013-2014
Samsung GALAXY S4 mini