EISA Home Theatre Video nagrade 2020-2021

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-21

LG OLED65GX

OLED Gallery Series televizori kompanije LG donose nov pristup dizajnu, primenjujući izuzetno tanke nosače kako bi TV bio priljubljen uz zid, dok supertanki ekran i okvir debljine svega pet milimetara privlače dodatnu pažnju. Prvoklasni kvaliteti modela OLED65GX nastavljaju se u pogledu mogućnosti i karakteristika, što potvrđuju slojevita crna podloga, prikaz boja i moćan kontrast OLED tehnologije, a slika je dodatno rafinirana pomoću AI Picture Pro obrade. Najnovija HDMI v2.1 veza omogućuje i gejming kroz 4K/120fps reprodukciju i izuzetno malo kašnjenje, kao i povezivanje eksternog audio-sistema preko eARC tehnologije. Podugačak spisak opcija takođe obuhvata Dolby Vision HDR, LG WebOS, podršku za blutut slušalice i još mnogo toga.


EISA 8K TV 2020-2021

LG 75NANO99

Bilo da ste filmofil, gejmer ili ljubitelj sportskih događaja, LG-jev 8K televizor 75NANO99 će vas učiniti srećnim. Ravni ekran visokih performansi osmišljen je da pruži finese s bilo kog izvora zahvaljujući naprednoj obradi slike i zvuka preko novog procesora α9 Gen3 AI, uz povezivanje preko novog HDMI 2.1 standarda i podrškom za sve popularne 8K kodeke (uključujući 8K/60fps i 4K/120fps). Ključ impresivnog kvaliteta slike leži u NanoCell IPS ekranu i Full Array Local Dimming LED tehnologiji, koji zajedno daju širok ugao gledanja, rafinirane boje i bogat kontrast, dok upscaling donosi izuzetan kontrast HD i 4K materijala. Ovo je prava demonstracija tehnološke moći, uz zadržavanje intuitivnosti i zadovoljstva pri upotrebi.


EISA BEST BUY TV 2020-2021

TCL 65C815

U izrazito konkurentnom segmentu televizora srednje klase nastupa jednako konkurentni 65C815 iz kompanije TCL, funkcionalan i pristupačan 4K televizor velikog ekrana i uverljivog kvaliteta slike. Njegov Quantum Dot ekran isporučuje širok spektar boja, dok Edge LED osvetljenje i efikasna obrada slike osiguravaju dramatičan raspon kontrasta kod HDR sadržaja (uključujući HDR10+ i Dolby Vision). Zvuk iz integrisanog 2.1 sistema, kompatibilnog s Dolby Atmos formatom, donosi žustru muzičku pratnju, a upotrebljivost je na jednako visokom nivou – Android TV omogućuje jednostavan odabir sadržaja, dok Google asistent podstiče korisnike da pričaju, dok im ruke ostaju slobodne. Ovaj televizor pruža istinsku i primetnu vrednost za uložen novac.


EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021

Philips 55OLED805

Philipsov novi OLED televizor srednje klase donosi i evoluciju i revoluciju, jer preuzima i poboljšava Android platformu i HDR podršku svojih prethodnika, ali uz izuzetno unapređenu obradu slike. Kao rezultat dobili smo znatno bolji 4K HDR prikaz, koji izvlači najbolje s diskova i digitalnih izvora, dok Philipsov procesor P5, unapređen AI funkcijama, isporučuje poboljšanu oštrinu, živopisnije boje i jasnije pokrete. 55OLED805 takođe je istinski all-rounder, koji nudi Ambilight osvetljenje i DTS Play-Fi multirum audio, dok će nenametljiv dizajn oplemeniti svako okruženje. Ovo je briljantan televizor, po ceni koja zapada za oko.


EISA HOME THEATRE TV 2020-2021

Philips 65OLED935

Superioran zvuk i vrhunska slika spajaju se u Philipsovoj perjanici među 4K OLED televizorima. Inovativni integrisani 3.1.2-kanalni audio-sistem na modelu 65OLED935 dizajniran je u saradnji sa stručnjacima iz kompanije Bowers & Wilkins i sadrži dva nagore usmerena drajvera za Dolby Atmos, centralno postavljeni visokotonac za poboljšane dijaloge i jasnoću vokala, kao i sabvufer s portom na zadnjoj strani za moćan bas. Za sliku se koriste AI+ obrada (uz inovativnu tehnologiju protiv spaljivanja ekrana), ogroman kontrast i precizni detalji OLED panela, dok četvorostrani Ambilight izdiže imerzivnost na još viši nivo, pa ovaj TV predstavlja praznik za oči i uši.


EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021

Samsung QE75Q950TS

Za treću generaciju 8K televizora Samsung je primenio beskompromisni pristup u pogledu dizajna, mogućnosti i karakteristika. Infinity dizajn modela QE75Q950TS smešta QLED ekran u okvir debljine svega dva milimetra, dok se veza s eksternim One Connect modulom obavlja pomoću samo jednog diskretnog kabla, pa vam preostaje samo da se divite svetloj i kao žilet oštroj slici, koja je još impresivnija zahvaljujući dijagonali od 75 inča. Zatim, tu je zvuk: koristeći zvučnike ugrađene u sve četiri strane okvira i patentiranu tehnologiju Object Tracking Sound+, QE75Q950TS stvara detaljnu i dinamičnu pozornicu, izražene širine i visine. Ukupno, ovaj veliki ekran nesumnjivo ostavlja snažan utisak.


EISA PROJECTOR 2020-2021

Optoma CinemaX UHZ65UST

Objedinjujući 4K HDR sliku, superioran kvalitet zvuka i elegantan dizajn, Optomin UHZ65UST predstavlja pobedničku evoluciju koncepta ultra-short-throw projektora. Njegova DLP optika i sklop sočiva isporučuju imerzivnu sliku dijagonale 100 inča s udaljenosti manje od jednog metra, što pomaže da se veliki ekran uklopi u kućno okruženje i svakodnevni život. Prikazi su bogati detaljima, a boje živopisne, čemu doprinosi laserski izvor svetlosti od 3.500 lumena. Za zvuk je zadužena NuForce platforma, koja zaista oživljava dešavanja na ekranu, a tu je i striming preko blututa. Jednostavan za podešavanje i upotrebu, Optomin UHZ65UST predstavlja uređaj u koji je lako zaljubiti se…


EISA Home Theatre Media Player 2020-2021

Zappiti Pro 4K HDR

Zappitijeva perjanica među multimedijalnim plejerima dizajnirana je za vlasnike kućnih bioskopa s velikim kolekcijama filmova i muzike, menjajući uobičajenu kolekciju diskova za trenutni pristup sadržajima preko slikovitog grafičkog interfejsa. Prelepo kućište punih dimenzija prihvata dva hard-diska kapaciteta do 32 terabajta, kao i ulaze za eksterna USB skladišta, dok mrežno povezivanje omogućuje striming s računara i mrežnih skladišta. Podrška obuhvata 4K HDR, Dolby Atmos i DTS:X za filmove, kao i 192 kHz/24-bitski audio. Kada se tome doda fleksibilnost – od podrške za 4K multiroom sistem do raznovrsnih podešavanja korisničkog okruženja – jasno je da ova mašina može sve.