EISA Home Theatre Audio nagrade 2020-2021

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021

SVS SB-2000 Pro        

SVS je preuzeo inovativna rešenja iz većih i skupljih modela i ugradio ih u ovaj novi kompaktni sabvufer. Nudeći performanse visoke klase po prihvatljivoj ceni, SB-2000 Pro spaja posebno izrađenu 12-inčnu niskotonsku jedinicu sa Sledge DSP amplifikacijom od 500 vati i postaje ulazni model za SVS-ov parametarski ekvilajzer i kontrolu kroz aplikaciju. Iako kompresioni kabinet nije velik, kod reprodukcije je upravo suprotno – ovo je uređaj uglađenog zvuka, koji podjednako otkriva nijanse i veličinu filmskih efekata, isporučujući dubok i dramatičan bas uz zadržavanje kontrole i brzine.


EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Citation MultiBeam 700 izdvaja se iz gomile drugih saundbarova zahvaljujući briljantnoj kombinaciji uglađenog dizajna, brojnih opcija i vrlina u zvuku. Integracija Google asistenta donosi glasovnu kontrolu, a bežična reprodukcija muzike sve prednosti klasičnih pametnih zvučnika, dok Harman-Kardonovih sedam drajvera i DSP obezbeđuju rafiniran, živahan zvuk i prostranu pozornicu. Šlag na torti predstavlja kolor-ekran osetljiv na dodir, preko koga su odabir izvora i podešavanje ekvilajzera sasvim jednostavni, a prikazuje i slike omota tokom striminga preko Chromecasta. Ovaj saundbar pruža sjajno stilizovanu formu, ali i suštinske vrednosti.


EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021

Arendal Sound 1961 Series

Arendalova nova osnovna serija pozajmljuje tehnologiju od flegšip linije 1723 i dodaje neke sopstvene trikove, kao što su prvi zvučnik ove kompanije za gornje kanale i nova Avalanche IQ platforma s parametarskim ekvilajzerom kod kompresionih i portovanih sabvufera. Za sastavljanje sistema ponuđen je izbor podnostojećih, monitorskih, centralnih, regalskih i TriAxial surround zvučnika, a svima je zajednički detaljan i energičan, ali neutralan zvuk, jednako dobar za dramatične filmske efekte i finese u muzici. Dizajn i kvalitet izrade takođe su impresivni, pa ova serija premašuje svoj cenovni razred.


EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021

Emotiva XPA Gen3

Uz dizajn baziran na jednokanalnim modulima od 300 vati i dvokanalnim modulima od 65 vati, treća generacija Emotivinih izlaznih pojačala može se u potpunosti prilagoditi postavci od jednog do 11 kanala, a sve uz upotrebu snažnih svičerskih napajanja i topologije u klasi H. Pored toga, prisutan je i sjajan odnos uloženog i dobijenog, po čemu je ova kompanija poznata. Zvuk pojačala XPA Gen3 odlikuje se masivnim basom, prostranom pozornicom i velikim dinamičkim opsegom, što ih čini savršenim za pokretanje zahtevnih zvučnika u namenskim prostorijama za kućni bioskop. Ukratko, pravi “american muscle” među pojačalima…


EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021

Bang & Olufsen Beosound Stage

Dizajniran za uklapanje s televizorima dijagonale 55 i više inča i uz prvoklasni kvalitet izrade i estetiku po kojima je ova kompanija poznata, Bang & Olufsenov saundbar je vredelo čekati. Svaki od 11 drajvera (uključujući četiri četvoroinčna basa) pokretan je zasebnim pojačalom, pa smo kao rezultat dobili velik, koherentan i sveobuhvatan zvuk. Dolby Atmos je reprodukovan uz precizno pozicioniranje i udarce u gornjim slojevima, dok je muzika prikazana na prostranoj i transparentnoj pozornici. Povežite ga preko HDMI ulaza, blutut i AirPlay 2 veze ili Chromecasta i pripremite se da budete impresionirani.


EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021

Denon AVC-X4700H

Uz HDMI ulaz koji prihvata 8K/60Hz i 4K/120Hz, AVC-X4700H idealno je opremljen za novu generaciju izvora, a devetokanalna amplifikacija, obrada do 11 kanala i podrška za širok opseg formata učiniće da se savršeno uklopi u svaki sistem kućnog bioskopa. Zvuk iz filmova biće odlično prikazan zahvaljujući dobro uravnoteženoj, angažovanoj i dinamičnoj reprodukciji, dok je za fina podešavanja zadužena platforma Audyssey MultEQ XT32, sada s opcijom čuvanja dvostrukih podešavanja. Brojne i praktične opcije povezivanja – uključujući HEOS multirum i striming, MM gramofonski ulaz i podršku za blutut slušalice – obezbeđuju svestranu upotrebljivost, a sve to po konkurentnoj ceni.


EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021

Triangle Borea Series

Za novu višekanalnu seriju zvučnika Triangle je dizajnirao lepe kabinete čistih linija, ne gubeći iz vida prihvatljivu cenu. Kvalitet reprodukcije takođe je dobro promišljen – prilagođene zvučničke jedinice, uključujući kupolaste svilene visokotonce u tehnologiji Efficent Flow System i mid-bas drajvere s membranama od celuloze, koriste se kod podnostojećih BR09, BR08 i BR07, regalskih BR03 i BR02, kao i kod centralnog zvučnika BRC01, a svi modeli se međusobno veoma lepo uklapaju zvukom. Zvuk serije Borea oduševljava ravnomernim frekvencijskim odzivom, preciznim pozicioniranjem efekata i muzikalnošću. Ukoliko sastavljate kućni bioskop pristupačne cene, s ovim zvučnicima ne možete pogrešiti.


EISA SOUNDBAR 2020-2021

LG SN8YG

SN8YG donosi unapređenja u LG-jevoj ponudi saundbarova za kućni bioskop pomoću naprednje tehnologije za obradu zvuka i novim praktičnim mogućnostima. Kao 3.1.2-kanalni model s bežičnim sabvuferom i parom drajvera usmerenih nagore za Dolby Atmos i DTS:X, ovo je moćan sistem upakovan u vitko i lepo kućište. Fino podešavanje zvuka obavljaju LG-jev AI Sound Pro Mode – koji analizira dolazni signal, i AI Room Calibration, dok obrada digitalnog signala vodi poreklo od kompanije Meridian Audio. Uz Google asistenta za glasovne komande, Chromecast za striming s bežičnih izvora i opcione bežične zvučnike za zadnje kanale, ovo je istinski svestrani sistem.


EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021

JVC EXOFIELD XP-EXT1

Kao inovativna alternativa sistemu baziranom na zvučnicima, JVC XP-EXT1 pruža imerzivni 7.1.4-kanalni zvuk preko bežičnih slušalica. Uz podršku za Dolby Atmos i DTS:X, kao i upscaling stereo i višekanalnog filmskog i muzičkog materijala na 3D prikaz pomoću patentirane EXOFIELD tehnologije, ovo je prava kućna zabava za ličnu upotrebu. Bežični transmiter sa 4K HDMI vezom deluje kao čvorište između televizora i vaših izvora i nudi predefinisane modalitete zvuka skrojene za različite žanrove. Mobilna aplikacija podržava do četiri nezavisne kalibracije, pa i drugi članovi porodice mogu da uživaju u sveobuhvatnom zvuku 40-milimetarskih drajvera. Stoga, smatrajte XP-EXT1 iznova otkrivenim kućnim bioskopom.


EISA Best Buy Soundbar 2020-2021

TCL TS9030 RAY·DANZ

TCL TS9030 nudi uspelu mešavinu upotrebljivosti, dobrog zvuka i pristupačne cene. Pored podrške za Dolby Atmos i multirum preko platforme Google Home, kao i bežičnog sabvufera, tu je RAY·DANZ tehnologija akustičkog sočiva koja optimizuje zvuk. Kao rezultat dobijena je široka 3.1-kanalna pozornica, idealna za dnevni boravak, uz zasebni centralni zvučnik za jasne i čiste dijaloge. Saundbar je takođe pun praktičnih opcija, uključujući reprodukciju preko USB porta, bežični striming kroz Chromecast, Apple AirPlay i blutut, kao i HDMI s podrškom za 4K HDR. Ovo je privlačan audio-sistem sa svestranim kvalitetima.


EISA Home Theatre High-End 2020-2021

Trinnov Altitude platform

Brze promene i napredak u svetu kućnog bioskopa mogu učiniti proizvod zastarelim za svega nekoliko godina. Ovo se ne može desiti sa serijom Altitude iz kompanije Trinnov, kod koje je nadogradnja sadržana u genima 16-kanalnih i 32-kanalnih procesora. Novi modeli premijum kategorije dodaju podršku za DTS:X, dok unapređena HDMI veza poboljšava opcije povezivanja i protok. Performanse su i dalje najbolje u klasi, zahvaljujući profesionalnim sistemima za kalibraciju i bas-menadžment, dok se pristup i kontrola mogu obavljati i daljinski. Altitude platforma zaslužuje najviše ocene jer predstavlja remek-delo današnjice, koje će evoluirati u skladu s vašim potrebama u budućnosti.


EISA Home Theatre Media Player 2020-2021

Zappiti Pro 4K HDR

Zappitijeva perjanica među multimedijalnim plejerima dizajnirana je za vlasnike kućnih bioskopa s velikim kolekcijama filmova i muzike, menjajući uobičajenu kolekciju diskova za trenutni pristup sadržajima preko slikovitog grafičkog interfejsa. Prelepo kućište punih dimenzija prihvata dva hard-diska kapaciteta do 32 terabajta, kao i ulaze za eksterna USB skladišta, dok mrežno povezivanje omogućuje striming s računara i mrežnih skladišta. Podrška obuhvata 4K HDR, Dolby Atmos i DTS:X za filmove, kao i 192 kHz/24-bitski audio. Kada se tome doda fleksibilnost – od podrške za 4K multiroom sistem do raznovrsnih podešavanja korisničkog okruženja – jasno je da ova mašina može sve.