EISA Hi-Fi nagrade 2022-2023

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
Paradigm Founder 120H

Najveći model u Paradigmovoj seriji Founder zadržava isti moderan dizajn, tehnologiju drajvera i konstrukciju kabineta svojih srodnika, ali dok su ostali u seriji pasivni zvučnici, 120H je hibridni dizajn. Aktivna niskotonska sekcija s tri 8,5-inčna vufera i pojačalom od 1.000 vati nadovezuje se na pasivne srednjetonske i visokotonske jedinice kako bi oformila savršeno integrisanu celinu. Dodatne razlike leže u ARC Genesis sistemu, koji donosi korekciju sobe čak i u veoma tradicionalne hi-fi postavke. Rezultat je prvoklasni zvučnik, koji može biti optimizovan u skladu s vašom prostorijom i sistemom, uz snažan, kontrolisan i uzbudljiv zvuk.


EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
KEF LS60 Wireless

KEF-ov vitki LS60 Wireless deluje revolucionarno i svetu pokazuje kako bi hi-fi budućnost mogla da izgleda. Koristeći opseg kućnih inovacija, uključujući Uni-Core tehnologiju bas-drajvera za uštedu prostora od sabvufera KC62, dvanaestu generaciju Uni-Q drajvera i tačkasti izvor zvuka s moćnog modela Blade, ovaj aktivni florstender nudi neverovatan bas, opipljivu snagu i besprekornu pozornicu. Dodatno, preuzimanje softverske platforme od KEF-ovog bukšelf modela LS50 Wireless II znači da LS60 donosi isti sveobuhvatni set striming opcija, uključujući AirPlay 2 i Roon, kao i kontrolu preko jednostavne aplikacije. Jednostavno rečeno, na tržištu nema ničega što je uporedivo s ovim, pa kupci treba samo da odaberu boju.


EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023
Sonus faber Omnia

Možete se zaljubiti u Omnijin zapanjujući izgled i osvetljene komande, ali zapravo će vas kupiti prepoznatljiv Sonus faberov zvučni pečat i sveobuhvatne mogućnosti. Zahvaljujući postavci s više drajvera, snažnoj amplifikaciji i naprednoj obradi signala, ovaj all-in-one zvučnik pruža širinu i prostor klasične stereo-postavke iz samo jednog uređaja, a pokazuje se jednako nadarenim za reprodukciju muzike i ispunjavanje prostorije čistim i snažnim zvukom s televizora. Omnia takođe pruža veoma dobro povezivanje – striming obuhvata Apple AirPlay 2, Chromecast, Roon, Tidal Connect i Spotify Connect, dok je vinil više nego dobrodošao zahvaljujući gramofonskom ulazu, a HDMI ARC pretvara povezivanje televizora u dečju igru.


EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023
System Audio legend 7.2 silverback

Integracijom amplifikacije, DSP sistema i bežičnog modula, baziranog na visokorezolutivnoj WiSA platformi, pasivni zvučnici System Audio legend 7.2 preobraćeni su u nešto jedinstveno u seriji silverback. Zidna instalacija znači da vitki kabineti neće pretrpati enterijer, a istovremeno će akustički pojačati par 5-inčnih mid-bas drajvera. Reprodukcija preko kabla i dalje je moguća, ali povežite ove zvučnike sa System Audiovim opcionim Stereo Hubom i moći ćete lako da strimujete preko AirPlayja, blututa, Chromecasta ili Spotify Connecta. Ova kompaktna kutija takođe nudi ugrađenu korekciju sobe kako bi unapredila karakteristike zvuka i obilje ulaza za spoljašnje izvore – i sve to bez zvučničkih kablova!


EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

Spajajući prednosti aktivnih zvučnika i raznovrsne striming opcije u pristupačnom cenovnom razredu, SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers predstavljaju briljantan dodatak ponudi američke marke – i vašoj slušaonici. Dvosistemski kabineti, pokretani ugrađenom amplifikacijom od 2 x 100 vati, regalskog su gabarita, ali proizvode veliki i snažan zvuk koji ispunjava celu sobu. Izlaz za sabvufer dozvoljava opcionu nadgradnju, pri čemu bi EISA nagrađivani SVS 3000 Micro bio logičan izbor. Integracija visokorezolutivne platforme DTS Play-Fi otvara velike mogućnosti za izvore, a SVS takođe nije štedeo na fizičkim priključcima i uključio je digitalni optički, analogni linijski i HDMI ARC. Ovo je sveobuhvatni paket, koji će oduševiti ljubitelje muzike.


EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023
Marantz Model 40n

Marantzova bogata istorija sadrži mnoga značajna pojačala, a Model 50n savršeno se uklapa u to nasleđe. On prelepo izgleda bilo u crnom ili srebrno-zlatnom finišu, ali još je privlačniji način na koji objedinjuje performanse i vrtoglavu količinu funkcija. Strimujte digitalnu muziku preko HEOS platforme, povežite gramofon na MM ulaz ili priključite TV na HDMI ARC – Model 40n jednako je verziran u reprodukciju analognih i digitalnih izvora, kao i u podizanje televizijske i filmske zabave do novih visina. Onaj ko traži moderno i svestrano pojačalo izvanrednog zvuka, pronaći će ga ovde.


EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023
Roksan Attessa Streaming Amplifier

Uz uglađeni novi dizajn koji predstavlja omaž klasičnim Roksanovim uređajima, a ujedno donosi osveženje među višenamenska pojačala, mogli biste pogrešno pomisliti da Attessa Streaming Amplifier donosi samo formu, ali ne i funkciju. Ali ovo snažno pojačalo klase AB usredsređeno je na ispunjavanje vaših muzičkih potreba bilo preko žičane veze – uključujući odličnu MM gramofonsku sekciju – ili putem izvanredne BluOS striming platforme. Ovim brojnim digitalnim i analognim ulazima dodati su multirum funkcionalnost i kontrola preko aplikacije. Preformanse su takođe uzorne – Attessa Streaming Amplifier ima zreo zvuk, koji ćete slušati satima, uz naizgled neiscrpnu rezervu snage.


EISA STEREO SYSTEM 2022-2023
Rotel RA-6000 & DT-6000

Lansirana za proslavu šezdesetogodišnjice japanskog brenda, Diamond Series predstavlja Rotel u najboljem izdanju, a obuhvata integrisano pojačalo i CD/DAC. Prvi od njih, RA-6000, sadrži tehnologiju iz high-end serije Michi i nudi uzbudljiv spoj snage, autoriteta i jasnoće. S druge strane, DT-6000 ne donosi samo rafiniranu reprodukciju s CD-a – on s razlogom nosi naziv DAC Transport i sadrži superiornu 384 kHz/32-bitsku konverziju, koja se može koristiti s drugim digitalnim izvorima. Kad se spoji, Diamond Series dvojac postaje detaljan i dinamičan muzički sistem, koji će vas uzbuditi i oduševiti.


EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

Denonov PMA-900HNE je savršen izbor za ljubitelje muzike koji sastavljaju pristupačan sistem široke funkcionalnosti i snažnog zvuka. Dokazana Advanced High Current tehnologija čvrsto upravlja zvučnicima, a – prvi put kod Denonovih integrisanih pojačala – spisku konekcija dodat je HEOS bežični striming s kontrolom preko aplikacije, uz blutut i izlaz za slušalice. PMA-900HNE takođe se može koristiti uz gramofon ili TV, a tu je i mogućnost učenja komandi daljinca od televizora. Uparite ga s jednako pristupačnim CD plejerom DCD-900NE i imaćete briljantan dvodelni sistem koji ispunjava sve zahteve.


EISA STREAMER 2022-2023
Primare NP5 Prisma MK2

Primareov NP5 Prisma MK2 olakšava dodavanje striming mogućnosti bilo kom eksternom DAC-u ili integrisanom pojačalu s digitalnim ulazima. Ova cenovno dobro pozicionirana sprava bazirana je na multirum audio-platformi, koju švedski brend koristi čak i u najskupljim hi-fi komponentama, što podrazumeva glatku kontrolu preko namenske aplikacije Prisma, reprodukciju s lokalnih USB i mrežnih skladišta, kao i striming preko Spotify Connecta, blututa, Chromecasta i Roona. NP5 Prisma MK2 podržava DoP i MQA, različite sempling frekvencije na izlazu i visokorezolutivne 192/24 i DSD128 fajlove, a može predstavljati odlično unapređenje starijih Primare uređaja preko RS232 kontrolnog porta. Ovaj strimer je možda kompaktan, ali je svakako moćan u pogledu mogućnosti.


EISA DAC 2022-2023
Musical Fidelity M6x DAC

Muzical Fidelity M6x DAC potiče od pionira u izradi konvertera i predstavlja dostojnog naslednika modela Digilog, od kog je sve počelo – još 1988. Mnogo toga se dešava iza nepretenciozne, ali fino izrađene aluminijumske šasije, uključujući namenski skrojeni klok i par najnovijih ESS DAC čipova, koji rade u dual-mono dizajnu, podržavajući hi-res materijal do 768 kiloherca i 32 bita, kao i DSD512. Tokom rada on isporučuje zapanjujući uvid u muziku, prostornost i detaljnost, dok osam filtera omogućuje fino podešavanje zvuka po vašem ukusu. Ulazi uključuju USB-B i AES/EBU, pa će odgovarati svakom digitalnom izvoru. Na kraju, M6x DAC nije samo odličan dodatak svakom sistemu sa zvučnicima – tu je i veoma dobro pojačalo za slušalice.


EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023
MOON Voice 22 & ACE

Kao dodatak u kanadskoj kompaniji uspešnih hi-fi komponenata, Voice 22 su MOON-ovi prvi zvučnici – i oni su izvanredni. Fino izrađeni regalski dvosistemci profitiraju od bas-refleks kabineta s kontrolom rezonancija i postižu ravnotežu između jasnih detalja i masivnog zvuka koji ispunjava prostoriju i iznenađuje u odnosu na veličinu kutija. Ovakav zvučni potpis odgovaraće širokom rasponu pojačala, ali će idealan partner za Voice 22 biti vitki i snažni all-in-one uređaj ACE. On integriše svestranu striming platformu MiND 2, intuitivnu kontrolu preko aplikacije, brojne fizičke ulaze i snažnu amplifikaciju, što garantuje da će MOON Voice 22 i ACE sistem zavoleti svaki ljubitelj muzike.


EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

Nudeći stub od četiri zasebna uređaja u fino izrađenim aluminijumskim kućištima, od kojih svaki ima sopstvena zaduženja, EarMen je napravio briljantno rešenje za ljubitelje slušalica. Staccato je vitki strimer kontrolisan jednostavnom aplikacijom za smartfon, koji šalje visokorezolutivni audio potpuno balansiranom DAC-u Tradutto. Pretpojačalo i pojačalo za slušalice CH-Amp nastavlja u balansiranom stilu i ima mogućnost pokretanja najzahtevnijih slušalica. Svaka EarMen komponenta može biti korišćena nezavisno, ali kad ih objedinite i pokrenete preko trostrukog napajanja koje stiže uz CH-Amp, one će zasijati punim sjajem u jedinstvenom sistemu visokih performansi.


EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023
Ferrum Audio OOR

Nakon EISA nagrađivanog programabilnog napajanja Hypsos, Ferrum se usredsredio na stvaranje potpuno analognog pojačala za slušalice. OOR (“uho” na holandskom) nudi dubok i širok odziv, kao i dovoljno snage da pokrene i najzahtevnije slušalice – koji god model da koristite, balansirani ili nebalansirani, dobićete dozu dodatne snage. Superiorne performanse spojene su s kompaktnim desktop dizajnom, koji ističe lakoću upotrebe, a vizuelno se savršeno uklapa s Ferrumovim napajanjem Hypsos, koje se može upotrebiti kao poboljšanje. Balansirani i single-ended ulazi i izlazi za slušalice sposobni su da podrže bilo koji scenario upotrebe.


EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023
Meze Audio Elite

Meze Elite prisvaja zapanjujući dizajn prethodnog modela Empyrean i unapređuje ga novim drajverima malog izobličenja, koji ponovo dolaze iz ukrajinske kompanije Rinaro Isodynamics. Ovi lagani i ultratanki drajveri s dvostrukim kalemom – kao evolucija planarno-magnetske tehnologije – obezbeđuju da Elite oduševe detaljnim prikazom basa i živopisnom pozornicom. Za razliku od mnogih drugih flegšip modela, ove slušalice su lake za pokretanje, što će vam olakšati odabir pojačala. High-end paket upotpunjen je Mezeovim izvanrednim kvalitetom izrade (uključujući robustnu aluminijumsku kutiju) i sjajnom udobnošću pri upotrebi. Jednom kad stavite ove slušalice, nikad nećete poželeti da ih skinete…


EISA TURNTABLE 2022-2023
Thorens TD 1500

Kao potomak vinilne aristokratije, Thorensov TD 1500 uzima klasičnu postavku supšasije s vešanjem – kao i dizajnerski stil – modela TD 150 i prilagođava ih modernom dobu. Preko fabrički postavljene ručke i zvučnice Ortofon 2M Bronze ovaj gramofon pruža težak i autoritativan bas, sočan atak i bujne srednje tonove iz vinilnie brazde. Podešavanje i upotreba takođe su lagani, jer TD 1500 omogućuje kompletna podešavanja oslanjanja i visine ručke, kao i glatku elektronsku kontrolu brzine. Iako su izrada, dizajn i cena neodoljivi, najveću privlačnost TD 1500 ipak postiže kvalitetom zvuka. Ovo je spoj starog i novog koji nema premca.


EISA VINYL SYSTEM 2022-2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

Ljubitelji vinila koji žele iskorak od gramofona osnovnog kvaliteta ne treba da traže dalje od Pro-Jectovog X2 B. Novo balansirano unapređenje već proverenog modela X2, obogaćeno odličnim Ortofonovim kertridžom Quintet Red MC na dampiranoj karbonsko-aluminijumskoj ručki, nudi plemenit i prelep zvuk. Njegov akrilni tanjir od dva kilograma i masivna, kruta baza, dostupna u četiri raskošna finiša, isporučuju konzistentan zvuk bez rezonancija. Pro-Jectova gramofonska sekcija Phono Box S3 B je, stoga, savršen partner za X2 B – ova svestrana mala kutija zadržava prednosti balansirane veze celim putem od kertridža do pojačala i zvuči divno.


EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023
Argon Audio TT-4

Iako je relativno mlad brend, Argon Audio postao je jedan od najvećih proizvođača gramofona u Skandinaviji, a njihova i dalje pristupačna perjanica TT-4 pokazuje zašto. Ovaj gramofon donosi savršeno preciznu reprodukciju muzike, čemu doprinose tanjir mase 1,5 kilograma, masivna medijapanska baza i antivibracione nožice – čak i 8,9-inčna ručka od karbonskih vlakana sadrži ATS (Anisotropic Torsion Stabiliser), sistem za umanjenje rezonancija. Jednostavnosti upotrebe doprinose integrisano RIAA gramofonsko pretpojačalo, elektronska kontrola brzine i već postavljeni kertridž Ortofon 2M Red, a uz vanvremensku kombunaciju drvenog furnira, crne ili bele boje, ovaj gramofon takođe odlično izgleda.


EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

Dizajnirano za višekanalni audio, kao i za hi-fi, pojačalo iz Primareove flegšip serije 35 sadrži osam kanala snažne i dinamične Hypex NCore amplifikacije, ali prepušta da korisnik odluči kako će ih upotrebiti. U kućnom bioskopu A35.8 može pokrenuti ceo surround sistem, ili samo prednje kanale i centralni kanal u bi-ampingu; u dvokanalnom sistemu bridžovanje donosi fenomenalnu snagu i čvrstinu, a svih osam kanala može se upotrebiti preko podeljene skretnice. Ovo je fleksibilno i inovativno pojačalo moćnog zvuka, upakovano u diskretno stilizovano kućište, tipično za ovaj brend.


EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

Perlisten je izjurio pravo na veliku scenu s debitovanjem high-end serije S, koja sadrži pet modela. Ključ besprekornog zvuka nalazi se u Directivity Pattern Control postavci, berilijumskom visokotoncu i karbonskim srednjetonskim membranama, koji su precizno izrađeni za kontrolisanu disperziju i oštar prikaz. Perlistenov DPC prisutan je na svim zvučnicima, od vrhunskog podnostojećeg S7t do regalskih, centralnih, monitorskih i surround zvučnika, i donosi izuzetan nivo detalja i nijansi kod filmova i muzike, uz basove čvrste kao kamen. Bujan izgled i izvanredan kvalitet izrade čine ovu seriju još većim pobednikom.


EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

Tržište prenosivih DAC-ova izuzetno je kompetitivno, ali xDSD Gryphon izdvaja se iz gomile zahvaljujući analitičnom zvuku, razumljivim opcijama i mogućnostima povezivanja. Naslednika EISA nagrađivanog xDSD DAC-a sadrži iFi Audijev novi OLED ekran koji vas obaveštava o odabranom ulazu, rezoluciji i drugom, kao i revidirane, jednostavne komande. Unutra, najnoviji blutut čip Qualcomm QCC5100 podržava gotovo svaki audiofilski kodek koji postoji, dok hi-res entuzijasti mogu reprodukovati svoje kolekcije preko USB ili S/PDIF veze. Dodajte tome impresivno trajanje baterije i xDSD Gryphon postaje predvodnik svoje klase.


EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

Kao slušalice koje ćete uvek želeti da imate uz sebe, Sony WH-1000XM5 donose veliki napredak u kategoriji flegšip bežičnih slušalica aktivnim suzbijanjem buke. Slušalice novog izgleda sadrže udobne jastučiće koji suzbijaju buku bez prevelikog pritiska. Unutra, 30-milimetarski drajveri dizajnirani su za suzbijanje buke i isporučuju rafiniran zvuk, uz izuzetne detalje u srednjem i gornjem opsegu, dok u pogledu kodeka podržavaju LDAC, AAC i SBC. Četiri mikrofona obezbeđuju jasne razgovore, dok su još četiri namenjena za prepoznavanje i umanjenje spoljašnje buke, pa ove slušalice pobeđuju i najbučnija okruženja. Sonyjeva aplikacija za smartfone donosi širok opseg funkcija, pretvarajući WH-1000XM5 u ultimativnu radnu mašinu za svaki dan.

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

JBL Flip šeste generacije nudi brojna poboljšanja ispod haube, što predstavlja briljantan napredak jednog od najpopularnijih blutut zvučnika ikada. Dizajniran nalik modelu Flip 5, ali uz unapređen kvalitet izrade i nosače od silikonske gume, on sadrži dve zvučničke jedinice – racetrack mid-bas i novi visokotonac, kao i dva pasivna radijatora za dubok bas. Navedena snaga iznosi zdravih 30 vati, dok baterija od 4.800 miliamper-sati obezbeđuje do 12 sati reprodukcije muzike. Blutut specifikacija unapređena je na verziju 5.1, a otpornost na vodu i prašinu dostiže IP67 standard. Dodajte tome punu kontrolu parametara zvuka preko JBL-ove namenske aplikacije, i šta biste više mogli da poželite od pristupačnog, prenosivog blutut zvučnika.