Digitalni i analogni Simaudio noviteti

Kanadski proizvođač predstavio je tri noviteta iz domena digitalne i analogne reprodukcije. Prvi je MOON 180 MiND (skraćenica za “MOON inteligent Network Device”), koji predstavlja mrežni plejer – strimer i omogućava reprodukciju sa lokalnog računara ili NAS skladišta. Dodatno, tu je internet-radio, kao i mogućnost korišćenja online servisa. Ukoliko je MOON 180 MiND povezan mrežnim kablom, podržan je hi-rez audio do 192 kHz/24 bita, dok bežično povezivanje ograničava protok na 48 kHz/16-bitske fajlove, a podržani formati su WAV, FLAC, AIF, AAC, ALAC, MP3, WMA i Ogg Vorbis. MOON 180 MiND ne sadrži D/A konverter, a na zadnjoj strani nalaze se koaksijalni, optički i AES/EBU digitalni izlazi. Osnovna kontrola je omogućena putem SimLink veze sa drugim Simaudio uređajima, dok se kompletno upravljanje obavlja pomoću iPad/iPhone i Android spravica. MOON 180 MiND se na severnoameričkom tržištu očekuje u aprilu, po ceni od oko 1.250 dolara.
Gramofonsko pretpojačalo MOON 810LP pripada prestižnoj Evolution seriji, o čemu svedoči i cena od 12 hiljada dolara. U pitanju je dual-mono konstrukcija sa balansiranim diferencijalnim dizajnom i podešavanjem gaina (40 – 70 dB), impedanse (12,1 – 47 kΩ), kapacitivnosti (0 – 1120 pF) i ekvalizacione krive (pomoću DIP prekidača na zadnjoj strani), a sve je upakovano u prepoznatljivo kućište karakterističnog MOON Evolution dizajna.
Treći uređaj je MOON 380D DAC, koji koristi isto kućište kao CD plejeri MOON serije (230D/260D/360D), ali bez CD transporta. Digitalno-analogna konverzija poverena je 32-bitskom kolu ESS Sabre32P, a zadnja strana sadrži ukupno osam digitalnih ulaza (2x AES/EBU i koaksijalni, 1x optički, BNC, USB i S/PDIF monitor loop). Najavljena cena iznosi oko 3.900 dolara.