CES Unveiled

Dan pre početka CES sajma u Las Vegasu, održava se CES Unveiled, događaj na kome se prezentuju zanimljivi noviteti. Neke informacije govore da će ove godine biti predstavljeno više od 20 hiljada potpuno novih uređaja, a mi smo izabrali neke koji su nam se posebno dopali pre otvaranja sajma.

Kompanija Marshall je predstavila novi bežični zvučnik po imenu Stockwell. U pitanju je zvučnik težine 1,3 kilograma te spada u lako prenosive, a podržava blutut tehnologiju. Interna baterija mu omogućava reprodukciju muzike i do 25 sati, a poseduje i mogućnost telefoniranja u funkciji spikerfona. Ipak, najzanimljivije kod njega je upravo njegov izgled jer je potpuno urađen u dizajnu Marshall gitarskih pojačala, čuvajući tako tradiciju ove kompanije. Predstavljena je i nova verzija slušalica Major, sada sa oznakom Major II, koje sada podržavaju blutut tehnologiju.

DSC_6239

Kompanija Hercules je predstavila blutut zvučnik koji se potpuno može potopiti u vodu. Nama se najviše dopalo to što poseduje FM radio prijemnik, što su ostali proizvođači nekako zaboravili.

DSC_6232

Posebno nam se dopao novi dron kompanije Parrot, jer ovaj dron ne radi po principu helikoptera, već aviona. Dovoljno je da ga bacite u vis, a dalje komandujete njim putem tableta ili pametnog telefona. Najblesavije je što ima kameru od 14 megapiksela čije snimke možete uživo pratiti putem naočara za virtuelnu realnost. Tako možete dobiti osećaj da posmatrate sve što posmatraju ptice… Odlično je i što je softverski podržano da se automatskim pilotom vrati nazad na odredište odakle je poleteo, kao i podrška za bezbedno sletanje.

DSC_6228

Prisutna je bila i nemačka kompanija Raumfeld, poznatija po brendu Teufel. Oni su krenuli u osvajanje američkog tržišta i istovremeno su dodali podršku za Google Cast na svim svojim zvučnicima.

DSC_6234

Na CES Unveiled našao se i proizvođač flipera, kompanija Sternball, što smo naravno iskoristili da odigramo jednu partiju na njihovom Spiderman modelu flipera.

DSC_6238

Lenovo je predstavio uređaj po imenu Ideacentre 610S koji se sastoji iz dva dela, gornji je projektor, a donji je home enterntainment PC. Projektor može da napravi sliku i do 100 inča dijagonale u rezoluciji od 720p i odvojiv je od PC-a. Računar ima Windows 10 operativni sistem i solidne specifikacije, može imati do 16 gigabajta memorije, zatim ili dvoterabajtni hard disk ili 128-gigabajtni SSD. Veoma zanimljiv koncept.

DSC_6253