Bose Soundlink Mini II

Još bolji

Prva verzija blutut zvučnika Soundlink Mini oduševljavala je korisnike širom sveta. Sada je pred nama nova verzija, pa pogledajmo kako je moguće unaprediti nešto što je već odlično.

front

Bez obzira na to što u realnosti svi mali prenosni blutut zvučnici reprodukuju mono zvuk, neki modeli se izdvajaju po sasvim korektnoj reprodukciji. Jedan od najboljih blutut zvučnika iz ove grupe jeste Bose Soundlink Mini, koji je nedavno dobio svog naslednika. Vizuelno se nije ništa promenilo, Bose i dalje pravi uređaje koji plene izgledom i kvalitetom finalne obrade. Soundlink Mini II je istih dimenzija, iste koncepcije i sigurno istih zvučničkih jedinica i pojačala. Naravno, Bose ne želi da zamara svoje kupce tehničkim detaljima vezanim za snagu ugrađenog pojačala ili materijala od kojih su izrađene membrane zvučnika. Mi, s druge strane, volimo takve informacije, pa smo otkrili da ima dve širokopojasne jedinice prečnika 33 milimetra i dve pasivne membrane racetrack oblika, jednu na prednjoj i jednu na zadnoj strani.

Noviteti
U pakovanju se, osim samog zvučnika, isporučuje kolevka za punjenje, kabl sa USB na mikro USB, kao i tri vrste konektora za punjače baterija. Tu odmah možemo primetiti prvu promenu, sada se Soundlink Mini II puni putem mikro USB konektora, pa možete iskoristiti punjače mobilnih telefona. Punjenje se može vršiti direktno priključivanjem na zvučnik ili spuštanjem zvučnika na kolevku, koja se opet priključuje na mikro USB. Veoma praktično. Inače, proizvođač tvrdi da je baterija sada jača, te da će omogućiti čak deset sati rada, što je solidno uvećanje u odnosu na sedam sati, koliko je mogao da radi prethodni model.
Druga važna promena u odnosu na prethodnika jeste postojanje integrisanog mikrofona, kao i mogućnosti da se Soundlink Mini II koristi kao spikerfon. Isprobali smo ovu funkciju i reprodukcija glasa je veoma jasna, dok su nas sagovornici odlično čuli bez obzira na našu udaljenost od samog zvučnika.
Broj tastera na gornjem panelu zapravo je smanjen sa šest na pet, jer je izbačen taster AUX. Sada se ovaj zvučnik može upariti sa osam uređaja koje će zapamtiti, a pritiskanje tastera s blutut logotipom prebacivaće na sledeći od tih uređaja. Još jedno interesantno rešenje, koje će naročito pozdraviti oni koji svoj Soundlink Mini II dele s prijateljima i porodicom.

bose 123

Nešto kao Siri
Kad uključite Bose, čućete poruku milog ženskog glasa „battery 100%“. Ako se zvučnik poveže s nekim uređajem, sledi „connected to (ime tog uređaja)“. U suprotnom čućete „mobile device not found, ready to pair“. Ove glasovne komande su od velike pomoći kad tek počnete da koristite uređaj, ali vremenom su počele da nas blago iritiraju. Možda ako bi postojala opcija da promenimo glas, pa da slušamo Tomu Grujića.

Bose_SoundLink_Mini_speaker_II (1)

Zaključak
Soundlink Mini II je ostao blutut zvučnik i nema ni izgleda da će dobiti podršku za wi-fi, jer to očigledno i nije pravac kojim proizvođač želi da ide. Ako želite nešto više, poput slušanja striming servisa, onda morate vaš pametni telefon ili laptop koristiti kao izvor, kojim ćete dalje muziku preneti blututom do Minija. Bose je ostao jednostavan za korišćenje, bez nepotrebnih opcija ili priključaka. Poboljšanje baterije nešto je što moramo posebno pohvaliti. Razočarali smo se što Bose nije implementirao aptX kodek, koji bi, sigurni smo, doprineo još boljem kvalitetu reprodukcije. Ipak, Mini II ima glasnoću, kao i preciznost. Visoki tonovi su čisti, a zvučna slika je bogata detaljima, mada basa ima malo više nego što bi trebalo.
Bose je na ovom primeru pokazao kako se odličan uređaj može usavršiti, a ostaje da vidimo za godinu ili dve šta novo donosi naredna iteracija. Dotad uživajte na plaži ili pored bazena s Minijem.

PLUS
Dobra reprodukcija.
Dugo trajanje baterije.
Jednostavnost u korišćenju.

MINUS
Nema aptX.

Topologija: dva 33 mm full-range, dve 65x20 mm racetrack pasivne membrane
Povezivanje: blutut, 3,5 mm mini-džek
Dimenzije (ŠxVxD): 180x51x58 mm
Masa: 0,67 kg
Cena: oko 230 evra
Reader Rating2 Votes94
94
Ocena čitalaca