Dok digitalna televizija postaje sve popularnija u Velikoj Britaniji i Evropi, a televizija visoke definicije (HDTV) u Severnoj Americi, u Japanu očekuju da će do kraja 2005. broj domaćinstava koja imaju digitalnu televiziju dostići cifru od 27 miliona. Do kraja 2006. godine taj broj će biti 37 miliona. U skladu sa tim, potražnja za LCD ekranima, savršenim za gledanje digitalne televizije, rapidno će rasti, kako u Japanu, tako i van njega.
Imajući sve to u vidu, u mestu Kamejama u Japanu, u kojem Sharp već poseduje fabriku za proizvodnju LCD monitora šeste generacije, istoimena korporacija je počela izgradnju nove fabrike za proizvodnju monitora sa tečnim kristalom. Radi se o LCD monitorima najnovije, osme generacije. Generalni plan je osvajanje primata u proizvodnji i prodaji LCD ekrana velikog formata, pre svega od 40 i 50 inča. Zajedno sa već postojećom proizvodnjom 30-inčnih monitora u prvoj fabrici, Sharp će tržištu ponuditi bogatiji izbor. Ova fabrika će, osim usavršene tehnologije, pružiti veći kapacitet i nastojati da udvostruči produktivnost, a kao posledica upotrebe novih mašina bi cena proizvodnje po primerku bila značajno smanjena.
Planirano je da svi radovi budu završeni do oktobra 2006, kada bi se počelo sa proizvodnjom, a procena je da će investicije, uključujući izgradnju fabrike i nabavku adekvatne opreme, dostići cifru od 150 milijardi jena.