Samsung Electronics najavio je tri noviteta u svojoj Wireless Audio 360 seriji bežičnih zvučnika – modele R5, R3 i R1 koji će biti prikazani na sajmu IFA 2015. Ovi omnidirekcioni zvučnici mogu se pohvaliti novim ugrađenim korisničkim interfejsom “dodirni-i-prevuci” (“tap-and-swipe”) i unapređenom Multiroom aplikacijom za pametne telefone, tablete i satove.

R5, R3 i R1 modeli nastavljaju stopama izuzetno dobro prihvaćenih zvučnika R7 i R6 iz iste Samsungove serije Wireless Audio 360 i donose isti visokokvalitetni, uravnoteženi zvuk i vrhunski dizajn zbog koga se lako uklapaju u svaki enterijer.

“Sa ovim dodatnim modelima, donosimo novu vrstu visokokvalitetnog zvuka na tržište, sa dizajnom koji je jednostavan ali ipak prvoklasan i koji donosi intuitivniji korisnički interfejs”, izjavio je Jurak Če, viši potpredsednik divizije ekrana kompanije Samsung Electronics. “R5, R3 i R1 će pomoći Samsungu da utvrdi svoju vodeću poziciju na svetu u industriji audio uređaja za kućnu upotrebu.”WAM3500_003_Lookdown_black

Modeli R5, R3 i R1 imaju čist i jasan zvuk, a detaljni tonovi srednjeg opsega mogu da ispune bilo koji prostor zahvaljujući zaštićenoj tehnologiji prstenaste zvučne kutije. Takođe, odlikuju se novim opcijama za fizičku kontrolu zvučnika. Potrošači sada mogu da pojačaju ili smanje zvuk, puste ili pauziraju reprodukciju ili odaberu drugačiji izvor muzike, dodirom, brzim pritiskom ili prelaskom prsta preko vrha zvučnika.

Modeli R5, R3 i R1 povezuju se sa unapređenom aplikacijom Multiroom za telefone i tablete sa Android i iOS operativnim sistemima, čime omogućavaju veoma jednostavno deljenje muzike između svih uređaja povezanih na bežičnu mrežu u svakom kutku doma. Ova aplikacija omogućava korisnicima da lako pronađu i odaberu muziku i da kreiraju spisak pesama, sve sa jednog ekrana.