Samsung Electronics objavio je dva nova modela HDTV plazma televizora: HPT5064 je veći model, s 50-inčim ekranom, dok je HPT4264 model s 42-inčnim ekranom. Oba modela koriste Ultra FilterBright tehnologiju, koja smanjuje refleksije i maksimizuje kontrast. Ostvaren kontrast od 10.000:1 za reprodukciju crne boje rezultira čistom i detaljnom slikom, čak i u veoma svetlom okruženju. Procesiranje boja je 16-bitsko, tako da se u kombinaciji s kvalitetnim kontrastom dobija fantastičan spektar boja. Pored ostalog, Samsung je primenio Silhouette Editor tehnologiju, koja eliminiše lažne konture i šum usled ditera u scenama s brzim promenama. Obe tehnologije nude realistične slike i bogatstvo boja, što ove modele čini izuzetnima.

Ova dva modela bili su prilika da Samsung prikaže svoju najnoviju tehnologiju za vešanje plazma televizora. Sistem omogućava promenu ugla gledanja jednim pritiskom na taster daljinskog upravljača. Mogući uglovi pomeranja iznose 15-20 stepeni, pri čemu ugrađeni senzori detektuju dodir TV kućišta sa zidom, štiteći elektromotore od preopterećenja.

Mehanizam za vešanje će biti dostupan u martu 2007. godine, po ceni od 1.000 dolara. Što se ulaza tiče, nove plazme poseduju sledeće konektore: Anynet+ (HDMI-CEC), Wise LinkTM (USB2.0) i tri HDMI terminala (jednostrani). Anynet+ (HDMI-CEC) se koristi za upravljanje Blu-ray plejerom, kućnim bioskopom ili bio kojim drugim AV uređajem kompatibilnim sa CEC standardom. WiseLink (USB 2.0) konektor omogućava korisnicima da povežu kamkorder, digitalni fotoaparat ili MP3 plejer, i tako gledaju i slušaju svoje materijale na ovom fantastičnom uređaju. HDMI terminali nude digitalni interfejs u cilju konektovanja Blu-ray plejera, HTiB ili nekog drugog sistema za kućni bioskop.