Ljubiša Miodragović

Posredstvom kompanije Stav, ovlašćenog distributera Samsung Electronics proizvoda, redakcija Hi-Files magazina je bila pozvana da poseti najveći sajam potrošačke elektronike IFA u Berlinu.

U društvu novinara iz Srbije i Hrvatske, imali smo prilike da prisustvujemo celokupnom organizovanom programu Samsunga. Prvi događaj je bila novinarska konferencija, a zatim i keynote govor predsednika Visual Display divizije Samsunga, gospodina Boo-Keun Yoon. Velika sala berlinskog sajma nije bila dovoljna za sav proizvodni program Samsunga, pa se tako u posebnom paviljonu nalazila bela tehnika. Najveći segment je svakako bio posvećen televizorima najnovije generacije LED LCD tehnologije, ali i kućnim bioskopima baziranim na Blu-ray plejerima. Na posebnoj turi kroz halu predstavnici kompanije su nam detaljno opisivali svaki proizvod pojedinačno, tako da smo uspeli da se dobro informišemo, što će nam svakako pomoći u daljem radu i testiranju proizvoda.

Posebnu pažnju izazvali su 3D ekrani, gde su posetioci mogli da pogledaju promotivni video materijal, kao i da se poigraju u trodimenzionalnom svetu video igara. Posebna pažnja bila je posvećena novoj seriji fotoaparata po imenu Columbus, gde su novinari mogli da se grupno uslikaju, a odmah nakon toga bežičnim internetom da napravljene fotografije postave na svoj Facebook profil. Kako je Samsung ove godine dobio rekordan broj EISA nagrada, prijalo nam je da vidimo poseban prostor u sali posvećen proizvodima koji su poneli ovu laskavu nagradu.