Samsung Euro Forum u Monaku

Kompanija Samsung Electronics predstavila je na Samsung Forumu u Monaku proširenu liniju SUHD TV uređaja i audio proizvoda, uključujući 360 Audio zvučnike i zakrivljene soundbarove.

Predstavljeni su novi zvučnici – WAM7500/6500 poseduje premijum materijale na spoljašnjem delu zvučnika, dopuštajući modelu da se elegantno uklopi u svaki enterijer. Zvučnici pružaju bogat zvuk i za razliku od konvencionalnih zvučnika koji ga projektuju u jednom pravcu, oni jednakim i izbalansiranim zvukom ispunjavaju čitavu prostoriju. Samsung je pokrenuo sopstvenu tehnologiju pod nazivom ‘Ring Radiator’ koja savršenim balansom između visokih i niskih tonova dopušta da zvuk teče u radijusu od 360 stepeni.

Ambient Audio

Novi zakrivljeni soundbar ima elegantan i jednostavan dizajn i uklapa se sa Samsung zakrivljenim TV uređajima, od 48 do 78 inča. Serija 8500 ponudiće i poboljšan kvalitet zvuka sa svojim 9.1 zvučnicima, zahvaljujući centralnom zvučniku i dodatnim zvučnicima sa strane. Uz patentirani zvučnik Multi-Air Gap u ulozi sabvufera, Soundbar će imati dublji bas od konvencionalnih modela. Korisnicima je omogućeno da puštaju muziku preko funkcije za više prostorija, tako što se uređaj bežično povezuje sa TV-om putem Bluetooth konekcije i opcije TV SoundConnect.

Movable

Novi SUHD TV
Samsungova “S” oznaka odnosi se na najbolje proizvode koji predstavljaju pravi tehnološki napredak. SUHD TV je dizajniran da podstakne sva čula vrhunskom slikom, besprekornom interakcijom i elegantnim dizajnom. U ponudi će se naći tri nove serije SUHD TV-a – JS9500, JS9000 i JS8500 – u devet veličina ekrana, od 48 do 88 inča. Koristeći ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering kvaliteta slike, Samsung SUHD televizori predstavljaju revolucinarni napredak na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i detalja. Ovaj mehanizam automatski analizira osvetljenost slika kako bi na minimum sveo dodatnu potrošnju energije uz vrhunski nivo kontrasta. SUHD televizori proizvode slike sa tamnijim crnim nijansama i povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora. Nano-kristalni poluprovodnik SUHD TV-a prenosi različite boje svetla zavisno od veličine, pri čemu pruža najčistije boje i najveću svetlosnu efikasnost današnjice. Ova tehnologija proizvodi širok spektar preciznijih boja i korisnicima pruža 64 puta više boje od običnih televizora.

SUHD 9500_002