Kako bi održao korak s konkurencijom u segmentu dvokanalnih uređaja, Onkyo je predstavio novu liniju, koja se sastoji od stereo pretpojačala, izlaznog pojačala i CD plejera. Uređaji se odlikuju jednostavnim linijama, koje kombinuju dosadašnji stil sa retro detaljima, a pozicioniranje u srednjoj cenovnoj klasi podrazumeva besprekoran kvalitet upotrebljenih materijala i završne obrade. Pretpojačalo P-3000R pruža sve što se od savremenog Hi-Fi proizvoda očekuje, pa je tu pet analognih ulaza (uključujući gramofonski tipa mm) i jedan izlaz, ali i veliki broj digitalnih ulaza i izlaza – 2x optički i koaksijalni, i 1x AES/EBU i USB. Ugrađeni D/A konverteri su 192 kHz/32-bitski Burr-Brown PCM1795 (po jedan za svaki kanal), a digitalna i analogna sekcija opremljene su zasebnim transformatorima. Na kraju, P-3000R je opremljen pretpojačalom za slušalice, tonskim kontrolama i DIDRC (Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry) kolom za umanjenje izobličenja, a šasija je izrađena od antirezonantnih aluminijumskih panela.
Izlazno pojačalo M-5000R opremljeno je sa lepo uklopljenim VU-metrima, koji predstavljaju pravi magnet za određeni procenat audiofila. Elektronika je izvedena u AWRAT (Advanced Wide Range Amplifier Technology) tehnologiji, uz prisustvo opisanog DIDRC kola. Konstrukcija je simetrična, sa zasebnim toroidnim transformatorom i kondenzatorima od 2x 27.000 mikrofarada za svaki kanal. Omogućeno je bridžovanje i bi-amping, a snagaš isporučuje 170 vati po kanalu na četiri oma (1 kHz, T.H.D. 1%).
CD reproduktor C-7000R prati kvalitet izrade koji je prisutan kod amplifikacije, a antivibracionim panelima dodaje mehanizam diska od livenog aluminijuma, termalno regulisani clock visoke preciznosti i zasebna napajanja za digitalnu i analognu sekciju. Za D/A konverziju zadužen je po jedan 192 kHz/24-bitski Burr-Brown PCM1792 po kanalu. C-7000R je osposobljen za reprodukciju MP3 i WMA formata, dok donekle iznenađuje nepostojanje USB porta i sve popularnijih digitalnih ulaza.
Vratimo se na početak – na britanskom tržištu, pozicioniranje u srednjoj klasi podrazumeva cenu od 1.700 funti za pretpojačalo, 2.500 funti za snagaš i 1.500 funti za CD plejer.