OPPO Enco X2

Studijski zvuk u malom pakovanju

Veliki broj potpuno bežičnih slušalica na svetskom tržištu smanjio je naš entuzijazam za njihovim testiranjem, ali ovoga puta u igru se uključio Dynaudio. Dobro smo načuljili uši iste sekunde kad smo videli njihov logo na OPPO slušalicama.

OPPO Enco X2 predstavljaju drugu generaciju bežičnih slušalica iz ove serije, a unapređenja su jasno vidljiva na listi tehničkih karakteristika. Inače, OPPO ima više modela u seriji Enco: Air, Free, Buds, kao i naš X2, koji je na testu. Enco X2 dolazi u luksuzno dizajniranom pakovanju, a u paketu se isporučuje USB-C kabl za punjenje, te dva dodatna para silikonskih umetaka za različite veličine ušnih otvora. Same slušalice dolaze u kućištu jajastog oblika i u rukama stvaraju osećaj da držite komad keramike. Svaka slušalica je teška manje od pet grama, a već u prvoj sekundi osetićete koliko su komforne i lagane za nošenje. S desne strane kućišta nalazi se neprimetan taster koji je potrebno držati dve sekunde i uparivanje s vašim telefonom će započeti.

Enco X2 imaju IP54 sertifikat, što znači da će dobro podnositi znoj i prašinu ukoliko odlučite da one budu vaš partner pri bavljenju sportom. Potrebno je još pomenuti da su silikonski ulošci na slušalicama, kao i oni dodatni, presvučeni slojem antibakterijskog materijala kako bi se sprečili problemi sa ušima.

Kontrolisanje

Ove slušalice imaju senzore koji reaguju na dodir. Klizanje prstom po njima će kontrolisati glasnoću, dok će pritisak kontrolisati muziku. Ako duže držite senzor, kontrolisaćete sistem za potiskivanje buke. Što se tiče baterije, u najlošijem scenariju slušalice bi morale da rade pet sati, a nakon punjenja u kutijici trebalo bi da izdrže minimum 20 sati. Ako se isključi sistem za potiskivanje buke i glasnoća ne bude prevelika, vreme trajanja baterije može se i udvostručiti. U svakom slučaju, ne verujemo da ćete ikada brinuti o bateriji. Pored toga, Enco X2 podržavaju i bežično punjenje, pa ako imate telefon s reverzibilnim bežičnim punjenjem, lako možete dopuniti slušalice bar dok ne stignete do punjača.

Zvuk

U kompaniji OPPO su odlučili da za tjuniranje ovih slušalica pozovu poznatog japanskog kompozitora, aranžera i dirigenta Joea Hashaishija. Tehnički deo je odrađen sa inženjerima kompanije Dynaudio, koji su razvili drugu generaciju zvučničkih jedinica pod imenom SuperDBEE. Membrana na bas-jedinicama je debljine neverovatnih 0,0095 milimetara, dok je zavojnica napravljena od provodnika debljine 0,033 milimetra. Zbog toga je nova generacija drajvera čak 30 procenata lakša nego kod Enco X slušalica.

Kad je u pitanju prenos podataka, Enco X2 podržavaju LHDC 4.0 tehnologiju, koja prenosi signal u rezoluciji od 24 bita, 96 kiloherca, i to sa 900 kilobita u sekundi. Zanimljivo, OPPO Enco X2 imaju i podršku za Dolby Audio, pa tako možete snimati zvuke oko sebe s Dolby binauralnom tehnologijom.

Zaključak

Kompanija OPPO je napravila veoma luksuzne telefone s najnaprednijim opcijama, pa je bilo i logično da u istom maniru naprave i prateću opremu. Enco X2 su slušalice luksuznog izgleda, napredne tehnologije i vrhunske reprodukcije. Njihovo jednostavno kontrolisanje, baterija i sistem za redukciju buke samo dopunjuju celokupni odličan utisak.

OPPO Enco X2
Sistem: aktivne
Tip: in-ear
Frekvencijski opseg: 20 Hz - 40 kHz
Osetljivost: 118 dB
Povezivanje: blutut v5.2
Kapacitet baterije: 57 + 57 + 566 mAh
Dodatno: mikrofon, Qi punjenje
Masa: 4,7 + 4,7 + 56,4 g
Cena: 199 evra
www.oppo.com
Napredna tehnologija.
Saradnja s Dynaudiom.
Visoka cena, pokušajte da ih ne izgubite.
4.3