Veoma kvalitetna, ali kod nas nedovoljno poznata TEAC Reference serija dobila je pojačanje u vidu modela UD-H01 i CR-H700. Prepoznatljivog dizajna, sa zaobljenim vertikalnim ivicama i veoma kvalitetno izrađeni, oni sadrže dosta novih rešenja. UD-H01 predstavlja apsolutni novitet u seriji, jer je u pitanju prvi TEAC Reference eksterni digitalno-analogni konverter sa pretpojačalom za slušalice. Prednji panel deluje impresivno za uređaj ovih dimenzija i cenovne kategorije, a sadrži taster za odabir izvora, prikaz frekvencije uzorkovanja (44,1 do 192 kHz), kao i izlaz za slušalice sa regulacijom glasnoće. Dokumentacija navodi upotrebu 192 kHz/32-bitskih Burr-Brown čipova, po jedan za svaki kanal, dok zadnji panel sadrži koaksijalni, optički i USB ulaz, kao i RCA i XLR izlaz. Takođe, tu je i IEC mrežni priključak, koji govori da je UD-H01 opremljen adekvatnim internim napajanjem, za razliku od većine konkurencije.
Drugi novitet je CD risiver CR-H700, koji nastavlja dugu tradiciju u proizvodnji malih uređaja velike upotrebne vrednosti i dobrog zvuka. Pored reprodukcije CD i CD-R/RW medija, risiver podržava kompresovane formate sa diska ili preko USB priključka, a mrežno povezivanje i DLNA sertifikat garantuju jednostavan streaming muzičkog sadržaja sa lokalne mreže. Prednji panel je izveden u tradicionalnoj postavci, sa simetričnim kružnim komandama sa strane, ekranom i fiokom diska u sredini, i ostatkom tastera u donjem delu. Naravno, tu su FM i Internet-radio, a ugrađeno pojačalo je snage 40 vati po kanalu.
Novi uređaji se očekuju na tržištu Velike Britanije u julu, po cenama od oko 300 funti za DAC, odnosno 550 funti za CD risiver. Takođe, TEAC je najavio predstavljanje ostatka Reference serije, kao i novih modela punih hi-fi dimenzija, za septembarski IFA sajam u Berlinu.