Meridian je pustio u prodaju dva nova uredjaja – CD plejer pod oznakom 588 i DVD plejer 596. Oba modela koriste precizne DVD-ROM jedinice za citanje informacija sa diskova. Tehnologija koja je ovo omogucila potice iz priznate 800 serije.
Model 588 je izgradjen koristeci šestoslojne PCB-ove, sedam razdvojenih izvora napajanja i komponente izabrane za optimizaciju kvaliteta zvuka. Plejer koristi višestruke nivoe bafera za ekstremno niska izoblicenja, korekciju grešaka desetostruko efektivniju od ROM sistema, dvokanalni izlaz visokog kvaliteta koji koristi 192kHz/24-bitni D/A konvertor. Posebno bi izdvojili softver koji je moguce nadograditi.
DVD plejer 596 dozvoljava reprodukciju DVD, CD, VCD, CVCD i MP3 diskova. Kvalitet slike je zagarantovan kompozitnim, S-video i komponentnim/RGB video izlazom. Kvalitet zvuka, kako kod DVD tako i kod CD medija, je na zavidnom nivou. Uredjaj koristi digitalne izlaze sa frekvencijom od 96kHz i 192kHz/24-bitni D/A konvertor za dvokanalni izlaz. Softver je takodje nadogradiv, što cini ovaj uredjaj imunim na starenje.
Više informacija na sajtu proizvodjaca:
http://www.meridian-audio.com