LG u Amsterdamu

Kompanija LG je na ISE sajmu predstavila tehnologiju Information Display, koja obuhvata sve od Transparent OLED Signage proizvoda do kompletne LED linije. Svoju premijeru u Evropi imao je LG OLED Falls displej, sačinjen od 88 Open Frame OLED ekrana. Ova OLED signalizacija se sastoji od zakrivljenih displeja koji imaju mogućnost da se obmotaju oko različitih površina, što ih čini savršenim za primenu u prostorima koji zahtevaju prilagodljivost. Osim izložbe OLED Falls, posetioci mogu da vide transparentnu OLED digitalnu signalizaciju, koja je posebno efektna za postavljanje ispred proizvoda u maloprodajnim objektima ili eksponata u galerijama i muzejima. LG-jeva LAPE serija LED displeja odvaja modul napajanja od ekrana, a rezultat toga je ultratanki profil za jednostavniju instalaciju. Manji, lagani LDM (LED Display Module) omogućava lakšu ugradnju sa podrškom za konkavnu i konveksnu zakrivljenost do 1000R. S rasponom piksela od 1,5 do 2,5 milimetara i osvetljenošću do 1000 nita, LAPE serija pruža živopisan kvalitet slike u svakom okruženju, od maloprodajnih centara do konferencijskih sala.

LAA serija LED ekrana od 130 inča sa pikselima od 1,5mm dizajnirana je za srednje i velike konferencijske sale. Ugrađeni audio sistem omogućava korisnicima da komuniciraju i dele slike bez potrebe za eksternim zvučnicima. Sa opcionim softverom, ovo rešenje za ekran dizajnirano je da bude kompatibilno sa Krestron sistemom za kontrolu prostorija (Crestron room control system). LG-jeva transparentna LED prevlaka predstavlja rešenje velikog formata koje može biti postavljeno na staklenu površinu bilo koje veličine kako bi se transformisala u pravu digitalnu signalizaciju. Sa maksimalnom transparentnošću od 73 odsto, staklo zadržava svoja prvobitna svojstva, dok je prevlaka neprimetna dok se ne koristi. Prevlaka je samolepljiva i može da se ukloni bez ostataka. Obezbeđujući širok spektar boja, dok istovremeno zadržava visoku transparentnost, ovo rešenje je pogodno za prikazivanje brojnih stvari, od logotipa brenda do video-zapisa u boji.

Na ISE sajmu takođe je prikazan Even Bezel Video Wall od 0,44 milimetra, koji pruža živopisne i dinamične slike sa doslednom jednoobraznošću boja za veće i šire uglove gledanja bez izobličenja. Operativni sistem webOS 3.0 čini ga izuzetno jednostavnim za održavanje i kreiranje sadržaja. Ovo rešenje je optimizovano za kontrolne sobe i prostorije gde je potrebno podešavanje na više ekrana, kao što su tržni centri i učionice. Nova 4K Interactive Digital Board instalacija od 86 inča može se pohvaliti IPS In-cell Touch tehnologijom i rafiniranim dizajnom koji koristi proces direktnog spajanja kako bi se uklonio međuprostor između LCD panela i zaštitnog stakla. U Amsterdamu su predstavljeni i proizvodi za signalizaciju na otvorenom. Model 55XE4F je otporan na vodu i prašinu, a ujedno je oko 64 odsto lakši i 37 odsto tanji od prethodnog 55-inčnog modela. Ovo omogućava da se instalira gotovo svuda – na zidu, plafonu ili postolju, dok je kaljeno prednje staklo otporno na udarce i oštećenja. Poslovna rešenja kompanije LG izložena su u Hali 12 (štand 12-K90) kongresnog centra RAI Amsterdam od 5. do 8. februara.