LG Sound360 NP7860W

Blutut atrakcija

Kao pripadnik napredne serije MUSICflow, blutut zvučnik NP7860W odlikuje se veoma dobrim zvukom, ali i inovativnim rešenjima po pristupačnoj ceni.

3601LG NP7860W, ili Sound360, kako glasi elegantniji naziv ovog zvučnika, isporučuje se u jednostavnom i atraktivnom pakovanju cilindrične forme, u kojem se nalaze kratko višejezično uputstvo, USB kabl za punjenje interne baterije i krpica za brisanje. Poslednji dodatak je prilično koristan jer je Sound360 izveden u finišu visokog sjaja, koji predstavlja pravi magnet za otiske prstiju. Po dimenzijama, ali i valjkastom obliku s blagim suženjem u gornjem delu, zvučnik veoma podseća na termos, čemu doprinosi bela boja testiranog primerka. U dnu kućišta nalaze se prorezi za niskotonsku jedinicu, dok je donja strana presvučena gumom sa obrubom od niklovanog metala, što sprečava klizanje i grebanje površine. Gornja strana je takođe obrubljena niklovanim prstenom, a na njenoj površini ukrug su postavljene komande osetljive na dodir. Zvučnik ostavlja utisak izuzetne čvrstine, a čak i nežna bela boja deluje prilično otporno na grebanje, mada bismo ipak voleli da proizvođač u pakovanju isporučuje vrećicu za nošenje.

Srednji deo spektra je informativan i prilično muzikalan.

Kao i kod većine svojih audio-uređaja, LG ne daje previše tehničkih podataka o zvučniku. Iz pratećeg materijala saznajemo da je Sound360 opremljen jednim širokopojasnim i jednim niskotonskim drajverom, koji su pojačani s dve pasivne membrane. Kao jedini vid povezivanja predviđen je blutut s tehnologijom NFC, a interna baterija ima pozamašan kapacitet od 5.200 miliamper-sati.

360 stepeni zvuka
Na samom početku, korisnik može biti zbunjen odsustvom komande za uključivanje zvučnika. Ali, LG je ovde primenio veoma efikasno, a u isto vreme atraktivno rešenje – naime, za uključivanje je potrebno pritisnuti gornju površinu, čime se ona izvlači za oko dva centimetra i otkriva mrežicu full-range drajvera u gornjem delu. Nakon toga, blutut povezivanje i kontrola obavljaju se preko uobičajenih komandi, a status uređaja signalizira svetleći prsten koji uokviruje gornju površinu.

Tokom reprodukcije zvučnik zaista reprodukuje zvuk u krugu od 360 stepeni, čime se pokazuje dobra konstrukcija i omogućava pozicioniranje bilo gde u prostoriji. Najbolji opis zvuka bio bi – moderan, što podrazumeva prilično jasne i čiste tonove, kao i prilično visok stepen detalja. Zahvaljujući paru pasivnih membrana, Sound360 isporučuje sasvim prihvatljiv bas iz omalenog kućišta, pa reprodukcija deluje celovito. Srednji deo spektra je informativan i prilično muzikalan, a najviši tonovi su prijatno umekšani i omogućavaju celodnevno uživanje u muzici. Takođe, zvuk se može donekle prilagoditi afinitetima slušalaca pomoću ekvilajzera s tri predefinisana modaliteta.

LG je opremio ovaj zvučnik zaista velikom baterijom, koja će bez teškoća izdržati čitav dan na izletu, recimo. Ipak, bilo bi još zgodnije da je omogućeno punjenje drugih mobilnih uređaja, kao i da je prisutan 3,5-milimetarski audio-ulaz, koji se kod uređaja ovog tipa gotovo podrazumeva. Sound360 ove nedostatke nadomešta naprednim mogućnostima povezivanja, što podrazumeva uparivanje dva zvučnika za još bolji muzički ugođaj, kao i istovremeno povezivanje do tri uređaja za reprodukciju. Stoga, ukoliko tragate za atraktivnim i funkcionalnim blutut zvučnikom po povoljnoj ceni, LG Sound360 predstavlja odlično i svestrano rešenje.

PLUS
Atraktivan i funkcionalan dizajn.
Odličan kvalitet izrade.
Veoma dobar zvuk u punom krugu.
Veliki kapacitet baterije.

MINUS
Nema Power Bank funkciju.

Broj kanala: 1.1
Povezivanje: blutut NFC
Kapacitet baterije: 5.200 mAh
Dimenzije (ŠxVxD): 67x204x67 mm
Cena: 120 evra
www.lg.com/rs
Reader Rating2 Votes
100
100
Ocena čitalaca