LG G5

Južnokorejski gigant je predstavio željno isčekivanog naslednika G serije u formi modela G5. U pitanju je telefon koji po prvi put primenjuje modularni koncept, jer se različitim dodacima može menjati odnosno značajno poboljšavati neka od funkcija. Tako se izvlačenjem donjeg dela kućišta mogu umetnuti dodaci poput D/A konvertera brenda B&O Play. Ukoliko imate audio-snimke u visokorezolutivnim fajlovima od 32 bita i 384 kiloherca, onda je ovaj dodatak pravi način da u njima i uživate. Pored toga, ovaj DAC radi i upsampling, a takođe se može koristiti i kao zaseban DAC uređaj. Interesantno je da G5 podržava i blutut aptX HD kodek.
Korisnici isto tako mogu koristiti i CAM Plus, poseban dodatak koji će G5 pretvoriti u solidan fotoaparat. Pored dodatne baterije, korisnik je u mogućnosti da koristi hardverske tastere za okidanje snimaka.
Inače, LG G5 dolazi sa ekranom dijagonale 5,3 inča i rezolucijom od 2.560×1.440 piksela, a ekran je izrađen u IPS tehnologiji i poseduje “Always On” funkciju koja troši malo baterije, a stalno prikazuje vreme i obaveštenja. Baterija je kapaciteta 2.800 miliamper-sati i lako je zamenjiva. Telefon dolazi sa četiri gigabajta RAM memorije i 32 gigabajta skladišta koje se lako proširuje mikro SD karticama. G5 sa zadnje strane ima dve kamere, jednu standardnu i jednu širokougaonu od neverovatnih 135 stepeni. LG je zaista napravio revolucionaran proizvod o kojem će se dugo pričati.

LG01