Novi srebrni zvučni sistem KHT 6000 ACE je dizajniran tako da bude komplementaran sa najnovijom generacijom televizora sa ravnim ekranom, kombinujući High-End audio tehnologiju u elegantnom novom pakovanju.
Ovaj sistem uključuje HTC6001 centralni zvučnik i odgovarajuće HTS6001 satelite konfigurisane prema potrebi, u zavisnosti od korisničkog audio sistema.
Najvažniju novost predstavlja poslednja verzija aluminijumskih Uni-Q visokotonaca postavljenih u 75-milimetarske kupe drajvera srednjeg opsega, što za rezultat ima odličnu disperziju čistih vokala po prostoriji. Sa linijom zvučnika čiji su drajveri za bas i srednji opseg veći od 75 milimetara i veoma malom distorzijom, kvalitet zvuka postaje besprekoran. Odvojeni Uni-Q koristi ACE (Acoustic Compliance Enhancement) tehnologiju da pomeri rezonancu ispod radnog frekventnog opsega i apsorbuje više frekvencije.
KHT 6000 se sa lakoćom postavlja bilo gde u prostoriji, a tome doprinosi KEF patentirani Selecta-mount sistem, sa naizgled nevidljivim podupiračima. Ukoliko želi, vlasnik može da koristi i standardne police ili stalke sa ugrađenim bas refleks podnim držačima (KEF Bass Extender). Cena svakog zvučnika je 350 evra, a opcioni držači koštaju dodatnih 140 evra.