IFA Berlin 2023

Herzlichen Glückwunsch

Jedan od najpoznatijih i najposećenijih svetskih sajmova potrošačke elektronike, berlinski IFA sajam, otvorio je početkom septembra svoja vrata novinarima iz celog sveta. Organizatori navode da je na ovogodišnjem sajmu bilo prisutno više od 2.050 izlagača iz 48 država i da je 26 sajamskih hala bilo popunjeno do poslednjeg kvadratnog metra, te ističu da je to najbolji pokazatelj oporavka industrije nakon globalnog usporenja tokom pandemije koronavirusa. Najveće teme ovogodišnjeg IFA sajma bile su povezano življenje (Connected Living), veštačka inteligencija (Artificial Inteligence), robotika (Robotics) i održivost (Sustainability), koje su takođe bile udarne tokom prvog IFA samita lidera u prva dva dana – ovaj samit spojio je globalne tehnološke lidere u diskusiji u vezi s ključnim pitanjima, koja će uobličiti budućnost industrije. Čvorište inovacija IFA NEXT sadržalo je više od 350 startap kompanija – preko tri puta više nego prošle godine. Uz Berlin Tech Week, IFA je organizovao umrežene događaje za deljenje znanja, pomažući tako startap kompanijama da se povežu s više od 200 investitora. Velika imena potrošačke elektronike, kao što su AEG/Electrolux, Beko/Grundig, Bosch, Fitbit, Haier, Hama, Hisense, Honor, Jura, Kärcher, LG Electronics, Liebherr, Loewe, Metz, Miele, Panasonic, Samsung, Sharp, Siemens i TCL, vratile su se na IFA sajam, a prvi put su bila prisutna i slavna imena, kao što su SpaceX i Tesla. Veštačka inteligencija je svakako jedna od tema o kojoj se najviše priča, jer je tehnologija u prethodnih nekoliko godina napravila velike kvalitativne pomake, a s njom je povezana i robotika, pa su na IFA sajmu bili izloženi roboti, koji objedinjuju ove dve grane. Najzad, prvo IFA održivo selo (IFA Sustainable Village) prikazalo je zelene inovacije, pametne aplikacije i najbolje prakse za održivost, a sve uz nadzor stručnjaka iz ovog polja. Nakon dva dana koji su posvećeni medijima, ovogodišnji IFA sajam bio je otvoren za javnost 1. septembra i trajao je do 5. septembra.

Inovacija iz JBL-a

Kompanija JBL prepoznala je da tradicionalne in-ear slušalice ne prijaju svakome – razlozi mogu biti različiti, od prevelikog zagrevanja pa do neprijatnog mehaničkog pritiska na ušne kanale. Zbog toga je na IFA sajmu predstavila slušalice Soundgear Sense, koje su izvedene u novoj tehnologiji JBL OpenSound. Ovo podrazumeva nešto veće i izduženo kućište, koje se samo naslanja na ušnu školjku, ali ne ulazi u ušni kanal, a fiksira se pomoću nosača koji idu iza ušiju. Američki proizvođač tvrdi da njihov novi dizajn koristi kontrafazu kako bi sprečio disperziju zvuka van ušnih školjki, pa je curenje minimalno, što znači da nećete ometati osobe u svojoj blizini, a i sačuvaćete privatnost. Zahvaljujući većem kućištu, ove slušalice opremljene su jedinicama prečnika 16,2 milimetra, uz poseban algoritam za poboljšanje najnižeg opsega. Kontrola se obavlja dodirom, a za dodatna podešavanja na raspolaganju je aplikacija My JBL Headphones. Za povezivanje se koristi blutut v5.3, koji dopušta istovremenu povezanost dva uređaja, dok četiri mikrofona garantuju čist zvuk pri telefoniranju. Interna baterija pruža do šest sati autonomije, a kutija sadrži rezervu za još 18 sati. Konačno, JBL Soundgear Sense su otporne na prašinu i kvašenje po sertifikatu IP54, a dostupne su u crnoj i beloj boji, po preporučenoj ceni od oko 150 evra.

Mrežni risiver iz Denona

Iako je nedavno predstavio nove AV risivere, Denon ne zanemaruje ljubitelje stereo-zvuka i lansira dvokanalni risiver DRA-900H. Klasični dizajn, uz zadržavanje dot-matriks displeja i kružnih komandi na prednjem panelu, garantuje da će ovaj risiver imati svežu pojavu i nakon dužeg niza godina. Ispod poklopca se nalazi amplifikacija u klasi AB, koja pruža 100 vati po kanalu, u punom opsegu i pri otporu od osam oma. Na zadnjoj strani smeštena su tri analogna ulaza (uključujući phono MM) i tri digitalna ulaza (jedan koaksijalni i dva optička), uz dva izlaza za aktivne sabvufere. Dodatne opcije povezivanja obuhvataju eternet port, wi-fi i blutut, a tu je i DAB/FM tjuner. Pored toga, DRA-900H sadrži čak šest HDMI eARC ulaza i jedan izlaz, uz podršku za 8K rezoluciju, HDR10+, Dolby Vision i druge savremene tehnologije, pa se može smatrati svojevrsnim dvokanalnim AV risiverom. Za reprodukciju muzike preko mreže upotrebljena je već poznata platforma HEOS, koja podržava visokorezolutivne formate, multirum povezivanje i kontrolu preko aplikacije. Novi mrežni risiver Denon DRA-900H dostupan je u crnoj i srebrnoj boji, po preporučenoj ceni od oko 900 evra.

Nova serija Authentics

Pored inovativnih slušalica, kompanija JBL na IFA sajmu predstavila je seriju Authentics. Naziv serije nije sasvim nov – sećamo se modela Authentics L8 i L16 od pre desetak godina, a proizvođač je takođe zadržao koncept stonih zvučnika za kućnu upotrebu. Dizajn predstavlja mešavinu JBL-ovog nasleđa i diskretnog luksuza, što se primećuje na prednjim Quadrex maskama s kvadratnom šarom i crnoj boji sa zlatnim detaljima. Svi modeli opremljeni su blutut i wi-fi povezivanjem, uz kontrolu preko aplikacije JBL One, automatsku korekciju zvuka i mogućnost multirum uvezivanja. Reprodukcija preko mreže obuhvata Chromecast, Spotify Connect, Alexa Multi-Room Music (MRM) i AirPlay. Pored toga, proizvođač ističe inovativnu funkciju integracije dva glasovna asistenta, što korisnicima omogućuje istovremeno korišćenje Google asistenta i Amazon Alexe. Najmanji model nosi oznaku Authentics 200, a opremljen je parom 25-milimetarskih visokotonaca i jednom širokopojasnom jedinicom prečnika 127 milimetara, dok se na donjoj strani nalazi pasivni niskotonski radijator od 150 milimetara. Sledi Authentics 300, koji se prepoznaje po ručici za nošenje na gornjoj strani, a jedini u seriji poseduje bateriju autonomije do osam sati, pa se može koristiti i u pokretu. Najmoćniji model nosi naziv Authentics 500 i opremljen je sa tri para 25-milimetarskih visokotonaca i 70-milimetarskih srednjetonaca, uz integrisani sabvufer prečnika 165 milimetara na donjoj strani. Neuobičajena 3.1-kanalna postavka pretvara ovaj model u svojevrsni surround zvučnik, što je potvrđeno ukupnom snagom od 270 vati i podrškom za Dolby Atmos. Preporučene cene novih bežičnih zvučnika iz JBL-a iznose od 330 do 630 evra.

Aonic druge generacije

Američka kompanija Shure, poznata najpre po profesionalnoj i studijskoj audio-opremi, stigla je na IFA sajam s novom generacijom bežičnih slušalica Aonic 50. Novi model predstavlja evoluciju prve generacije, što podrazumeva upotrebu premijum materijala i moderan all-black dizajn. Blutut u verziji pet podržava sve popularne kodeke, uključujući aptX, aptX HD i LDAC, dok digitalna veza preko USB-C kabla omogućuje reprodukciju visokorezolutivnih zapisa do 384 kiloherca i 32 bita. Za kontrolu je predviđena aplikacija ShurePlay PLUS, koja donosi podešavanje zvuka kroz ekvilajzer i proširenje zvučne scene pomoću patentirane tehnologije Spatialized Audio – u modalitetu Music, Cinema i Podcast. Pored zvučničkih jedinica prečnika 50 milimetara, slušalice su opremljene sa ukupno šest mikrofona za telefoniranje, ali i za unapređeni sistem za umanjenje buke okruženja. Proizvođač ističe da je hibridni ANC veoma efikasan, a na raspolaganju je i Enviroment režim za komunikaciju sa okruženjem. Interna baterija takođe je povećana i sada pruža do 45 sati autonomije, uz brzo punjenje od 15 minuta za pet sati upotrebe. Bežične slušalice Shure Aonic 50 Gen 2 isporučuju se uz tvrdu kutiju i sve potrebne kablove, po ceni od oko 400 evra.

Pristupačni ANC

JBL je u Berlinu predstavio novu generaciju pristupačne serije LIVE, koju predvode modeli LIVE 770NC i LIVE 670NC. Novi modeli opremljeni su True Adaptive Noise Cancelling sistemom za umanjenje buke okruženja i dodatnom tehnologijom Smart Ambient, uz mogućnost dodatnih podešavanja po želji korisnika. Povezivanje se obavlja preko blututa u verziji 5.3 i s podrškom za ekonomičniji LE (Low Energy) Audio, a za zvuk su zadužene jedinice prečnika 40 milimetara. Kontrola i podešavanja obavljaju se preko aplikacije JBL Headphones, a posebno je zanimljiva opcija Personi-Fi 2.0, koja omogućuje pravljenje profila i čuvanje svih podešavanja. Proizvođač navodi da autonomija iznosi do 65 sati, odnosno 50 sati uz ANC, a brzo punjenje od pet minuta pruža četiri sata rada. Over-ear slušalice LIVE 770NC i on-ear slušalice LIVE 670NC dostupne su u crnoj, beloj, plavoj i boji peska, po ceni od 180 i 130 evra.

Mrežni risiver iz Yamahe

Poznata japanska kompanija na IFA sajmu prikazala je mrežni stereo-risiver R-N600A, koji donosi brojne funkcije po pristupačnoj ceni. Prepoznatljiv retro dizajn Yamahinih stereo-uređaja ne odstupa od prethodnih generacija, a unutar kućišta u tehnologiji ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology), koja umanjuje vibracije i obezbeđuje najkraći mogući put signala, smeštena je amplifikacija od 80 vati po kanalu u punom opsegu. Opcije povezivanja podrazumevaju pet analognih ulaza (uključujući gramofonski MM) i dva izlaza za snimače, kao i četiri digitalna ulaza – po dva koaksijalna i optička. Dodatno je na raspolaganju mrežno povezivanje (pomoću kabla ili bežično), kao i nezaobilazni blutut u verziji 4.2. Za D/A konverziju primenjeno je kolo ESS Sabre ES9010K2M, koje podržava 384 kHz / 32-bitski PCM i DSD256. Već poznata Yamahina mrežna platforma MusicCast zadužena je za kontrolu, kao i za dodatne opcije poput multirum uvezivanja, a spisak mogućnosti zaokružuju DAB/FM tjuner, izlaz za slušalice, frontalni USB port za prenosiva skladišta i izlaz za aktivni sabvufer. Novi mrežni stereo-risiver Yamaha R-N600A dostupan je u crnom i srebrnom finišu, po preporučenoj ceni od oko 800 evra.

Solarni zvučnik

Kompanija Urbanista navodi da je njihov novi prenosivi zvučnik Malibu prvi s punjenjem preko solarnih ćelija i integrisanom tehnologijom Powerfoyle. Kućište zvučnika u osnovi ima kvadrat snažno zaobljenih ivica, a gornja površina iskorišćena je za smeštanje solarnih ćelija, koje pune bateriju pomoću spoljašnjeg ili unutrašnjeg svetla. Bočni delovi kućišta obloženi su tkaninom, s komandama na obodu prednje strane, a Malibu je otporan na prašinu i vodu po sertifikatu IP67. Prateća mobilna aplikacija omogućuje praćenje napunjenosti baterije i trenutnog nivoa punjenja u realnom vremenu, a tu je i opcija Stereo Link za povezivanje dva zvučnika u stereo-par. Detaljne specifikacije u vezi s ugrađenim zvučničkim jedinicama i najvećom snagom još uvek nisu poznate, ali se zna da je uređaj izrađen u velikoj meri od reciklirane plastike i tkanine. Urbanista Malibu biće dostupan u crnoj i svetlosivoj boji, a očekivana cena iznosi oko 150 funti.

MusicCast novitet

Pored mrežnog risivera R-N600A, koji je izveden u obliku tradicionalne hi-fi komponente, Yamaha je u Berlinu predstavila i jedan uređaj znatno modernijeg dizajna. Novi MusicCast 200 najnovija je prinova u poznatoj seriji MusicCast, a predstavlja stoni all-in-one audio uređaj ogromnih mogućnosti. Kompaktno kućište širine svega 37 centimetara udomilo je pojačalo snage 25 vati po kanalu, koje pokreće frontalne koaksijalne zvučničke jedinice, opremljene mid-bas membranama prečnika 80 milimetara i visokotonskim kalotama. U središtu fronta nalazi se veliki i lako čitljiv displej, a gornji panel je opremljen tasterima u prednjem delu, dok se ostatak može upotrebiti za smeštanje drugih stvari – kao da je u pitanju stočić ili polica. Od izvora zvuka, na prednjoj strani nalazi se već pomalo zaboravljeni CD, a tu je i DAB/FM tjuner. Ipak, kao glavni izvor predviđena je mreža (preko kabla ili wi-fi), uz podršku za rezoluciju do 192 kiloherca i 24 bita, a visokorezolutivni fajlovi mogu se reprodukovati i sa eksternih USB skladišta. Kontrola se obavlja preko daljinskog upravljača, ali i preko aplikacije MusicCast, dok dodatne opcije obuhvataju izlaz za slušalice, 3,5-milimetarski analogni ulaz, blutut i višestruki IntelliAlarm. Nova Yamaha MusicCast 200 dostupna je u crnoj i beloj boji, po ceni od oko 700 evra.

FineArts nove generacije

Grundig je odlučio da obnovi poznatu seriju FineArts, a kao prvi model predstavljen je televizor s oznakom Vision 8+. Novi televizor biće dostupan u dijagonali od 55 i 65 inča (139 i 165 cm) i opremljen vrhunskim QLED (Quantum Dot Light Emitting Diodes) ekranom u 4K Ultra HD rezoluciji. Ovaj ekran podržava standarde HDR10+ i Dolby Vision IQ, uz frekvenciju osvežavanja od 120 herca, a proizvođač ističe izuzetnu jasnoću tokom najdinamičnijih scena i optimalno automatsko prilagođavanje spoljašnjem osvetljenju. Kao podrška gejmerima, HDMI 2.1 portovi podržavaju VRR (Variable Refresh Rate) i ALLM (Auto Low Latency Mode), dok su smart funkcije poverene platformi Google TV. Za kvalitetan zvuk zadužena je još jedna poznata nemačka kompanija ELAC, koja je opremila ovaj televizor posebno dizajniranim surround sistemom. Najzad, Grundig ovim modelom pokazuje posvećenost održivim tehnologijama, pa zadnja strana televizora sadrži 30 odsto reciklirane plastike, kućišta zvučnika izrađena su od 100 odsto reciklirane plastike, dok se pakovanje može reciklirati u potpunosti. Grundig Vision 8+ očekuje se u prodaji tokom novembra.

Nove bubice iz Jabre

Iako je poznat najpre kao proizvođač opreme za komunikaciju, danski brend Jabra već godinama u ponudi ima različite modele slušalica. Na ovogodišnjem IFA sajmu predstavljeni su noviteti u seriji bežičnih in-ear slušalica pod nazivom Elite, koji donose svestranu upotrebljivost u različitim okolnostima. Jabra Elite 4 zamišljene su kao upotrebljive bubice za svaki dan, koje su opremljene multipoint blutut povezivanjem, brzim uparivanjem i ANC sistemom za umanjenje buke okruženja. Kvalitet poziva obezbeđen je pomoću četiri mikrofona, a ukupna autonomija iznosi do 22 sata. Sledeći novitet nosi naziv Elite 5, a ovde je fokus stavljen na hibridnu ANC tehnologiju, koja postiže bolje rezultate zahvaljujući sistemu od šest mikrofona, smeštenih na spoljašnjim i unutrašnjim stranama bubica. Ove in-ear slušalice takođe pružaju više u pogledu muzike, jer podržavaju aptX kodek, a tu je i funkcija Spotify Tap, koja pokreće reprodukciju sa Spotifyja na samo jedan dodir. Najmoćniji model nosi oznaku Elite 7 Pro, a u pitanju su bubice opremljene Jabrinom patentiranom tehnologijom MultiSensor Voice, koja garantuje jasne i čiste razgovore bez obzira na okruženje. Očekivano, tu je ANC tehnologija, koja se može podešavati, a ukupna autonomija iznosi do 30 sati. Na kraju, nove Elite bubice iz Jabre odlikuju se razumnim cenama, koje se kreću u rasponu od 100 do 200 evra.

OLED iz Samsunga

Južnokorejski gigant je u Berlinu prikazao novi OLED televizor iz serije S95C, koji je opremljen ekranom dijagonale 77 inča (195 cm). Samsungov dizajn Infinity One podrazumeva minimalistički pristup, pa je okvir ekrana gotovo neprimetan, a centralno postolje je srazmerno malo za televizor ovih dimenzija. Proizvođač ističe Neural Quantum 4K procesor za obradu slike, koji uz pomoć veštačke inteligencije obavlja upscaling na najvišem nivou, dok Quantum Dot tehnologija garantuje žive boje i duboku crnu. Podrška za HDR i druge najsavremenije standarde se podrazumeva, ali tu su i druga napredna rešenja, kao što su Real Depth Enhancer, EyeConfort za prilagođavanje osvetljenja i Pantone potvrda autentičnog prikaza boja. Gejmeri će uživati u FreeSync Premium Pro tehnologiji za nisku stopu kašnjenja, dok Motion Xcelerator Turbo Pro obezbeđuje tečnije pokrete u rezoluciji 4K / 144 Hz. Televizor podržava Dolby Atmos, a ugrađeni zvučnici mogu se podesiti da rade zajedno sa Samsungovim saundbarovima, što će pružiti još upečatljiviju zvučnu scenu. Smart funkcije poverene su platformi Tizen, dok aplikacija SmartThings omogućuje povezivanje, praćenje i kontrolu svih pametnih uređaja preko centralizovanog čvorišta. Pored prestižnog OLED modela, Samsung je prikazao i ogromni QLED televizor dijagonale 98 inča (249 cm), koji pripada seriji Q80C. Ovaj model dolazi u 4K rezoluciji i opremljen je sličnim tehnologijama, kao i opisani OLED – tu je Neural Quantum 4K procesor, kao i prilagođavanje slike veoma velikom ekranu pomoću veštačke inteligencije (AI Supersize Picture Enhancer).

Laserski televizori Hisense

Hisense je na IFA sajmu prikazao najnovije laserske televizore, među kojima se ističe 8K Laser TV 120LX. Ovaj prestižni model donosi unapređenja kao što su mekša i prirodnija slika pomoću precizno proračunatih refleksija. Dijagonala dostiže do 120 inča (304 cm), a za vrhunski kvalitet u svim okolnostima staraju se tehnologije TriChroma Laser 4K i Dolby Vision-Atmos. Kao naslednik nagrađivanog modela L9G, novi L9H opremljen je TriChroma laserskom tehnologijom koja dostiže osvetljenje do 3.000 lumena. Kod njega se takođe mogu naći gejmerske tehnologije kao što su ALLM (Auto Low Latency Mode), unapređeni čipset i pametni operativni sistem VIDAA. Među novitetima je i projektor ultrakratkog dometa PX3-PRO, koji je opremljen TriChroma laserskom tehnologijom i savršen je za ljubitelje kućnog bioskopa. Dijagonala slike može se podešavati u rasponu 90-130 inča (228-330 cm), dok se dijagonala od 120 inča (304 cm) postiže sa udaljenosti od svega 35 centimetara. Najzad, tu je prenosivi projektor C1, koji je kompaktan i praktičan, a nudi sliku dijagonale 65-300 inča (165-762 cm), uz podršku za Dolby Vision i HDR. Za zvuk su zaduženi JBL-ovi zvučnici snage 20 vati, dok se raznovrsnim mrežnim sadržajima pristupa preko smart platforme VIDAA.

Prenosivi radio

Loewe je iskoristio domaći teren za predstavljanje svestranog uređaja pod nazivom radio.frequency. Ovaj kompaktni uređaj posvećen je slušanju radija u svim trenutno dostupnim formama, što u Evropi podrazumeva FM i DAB+. Za kvalitetan zvuk zadužena je dvokanalna postavka, uz amplifikaciju od 28 vati i dodatni pasivni radijator za poboljšan niskotonski opseg. Iako o ovom uređaju još uvek nema previše detalja, poznato je da integrisana baterija i antena obezbeđuju mobilnost i upotrebu u pokretu, a tu je i nezaobilazna blutut veza. Sve informacije prikazuju se na čitkom ekranu, dok dodatne opcije obuhvataju budilnik i izlaz za slušalice. Proizvođač ističe da je radio.frequency izrađen od kvalitetnih i trajnih materijala.

OLED perjanice iz Panasonica

Kompanija Panasonic je na IFA sajmu predstavila perjanicu u ponudi televizora – seriju MZ2000. Ovi televizori opremljeni su najsavremenijim Master OLED Ultimate panelima dijagonale 55, 65 i 77 inča (139, 165 i 195 cm), dok je obrada slike poverena najnovijem procesoru HCX Pro AI. Uz 4K rezoluciju dolazi upscaling svih sadržaja na Ultra HD, a za povezivanje su predviđeni HDMI portovi u verziji 2.1. Podržane tehnologije obuhvataju HDR10, HDR10+, HLG i Dolby Vision, dok su Dolby Vision IQ i Filmmaker Mode predviđeni da za najbolji mogući ugođaj tokom gledanja filmova. Za glatko gejmersko iskustvo na OLED ekranu staraju se sistemi HFR (High Frame Rate), VRR (Variable Refresh Rate) i NVIDIA G-SYNC, a integrisani audio-sistem 360 Soundscape Pro, podešen od stručnjaka iz Technicsa, sadrži gornje i bočne zvučnike i podržava višekanalni Dolby Atmos.

Premijum bubice iz Technicsa

Nove Technicsove in-ear slušalice nose oznaku EAH-AZ80 i izvedene su u tehnologiji True Wireless. Za kvalitetnu reprodukciju zadužene su nove jedinice sa aluminijumskom membranom prečnika 10 milimetara, a proizvođač navodi da su najbolje bežične bubice koje su ikada napravili, čemu doprinosi blutut veza s podrškom za LDAC kodek, koja im je donela sertifikat High-Resolution Audio. Jedinstvena tehnologija Dual Hybrid Noise Cancelling pruža efikasno umanjenje buke okruženja, a ostvarena je optimalnim spojem softverskih rešenja i osetljivih mikrofona. Jedno punjenje omogućuje do sedam i po sati autonomije, dok prateća kutija podržava i bežično punjenje. Velika pažnja posvećena je udobnosti pri korišćenju, pa se bubice isporučuju sa silikonskim završecima u čak sedam veličina. True Wireless in-ear slušalice Technics EAH-AZ80 dostupne su u crnoj i srebrnoj boji.

Honor na IFA sajmu

Na IFA 2023 HONOR je predstavio svoj novi vodeći sklopivi pametni telefon Magic V2. Prvi put predstavljen na globalnom događaju, novi telefon savršeno prikazuje viziju kompanije i ponovo definiše standarde industrije, sa značajnim poboljšanjima na polju formata, baterije, ekrana i korisničkog iskustva. Magic V2 je najlakši i najtanji pametni telefon koji se sklapa ka unutra koji je HONOR do sada predstavio, težak samo 231 gram i debeo svega 9,9 milimetara kad je sklopljen. Opremljen je novom generacijom dvostruke baterije s prosečnom, koja postiže kapacitet do 5.000 miliamper-sati, a staje u kućište tankog i laganog sklopivog flegšip telefona.

Pored toga što je tanak i lagan, Magic V2 ima prvu superlaganu titanijumsku šarku te vrste i novi HONOR čelik, koji mehanizmu obezbeđuje dodatnu robusnost i izdržljivost. Magic V2 takođe poseduje SGS sertifikat o izdržljivosti, što omogućuje više od 400.000 sklapanja, čime se obezbeđuje životni vek do 10 godina sa 100 preklapanja dnevno. Magic V2 ima sistem s tri zadnje kamere, koji uključuje glavnu kameru od 50 megapiksela (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 megapiksela (f/2.0) i telefoto kameru od 20 megapiksela (f/2.4), dok se s prednje strane nalaze dve kamere od 16 megapiksela (f/2.2). Magic V2 takođe podržava vodeću PWM tehnologiju zatamnjivanja ekrana od 3.840 herca, koja umanjuje naprezanje očiju i obezbeđuje udobno gledanje tokom duže upotrebe. Magic V2 ne podržava samo „plutajuće fotografije”, već i druga „plutajuća iskustva” bilo za sastanke ili zabavu. Magic V2 prvi put podržava Parallel Space, koji vam omogućuje da razdvojite poslovne i privatne podatke i da nezavisno upravljate aplikacijama u dva paralelna prostora.