Hxos Eikona Show 2020

Podnostojeće zvučnike Wilson Audio Sasha DAW, koji predstavljaju omaž preminulom osnivaču kompanije g. Davidu A. Wilsonu, pokretali su monoblokovi Burmester 911. Kao analogni izvor korišćen je gramofon Clearaudio Innovation s dve ručke i kombinacijama TT2 / Goldfinger Statement i Universal 9 / DaVinci V2, dok su digitalni izvor sačinjavali dCS Vivaldi transport, DAC i Master Clock.

Glavne zvezde ovog sistema bili su podnostojeći zvučnici Triangle Borea BR08 i Signature Delta, dok je elektronika stigla iz kompanije Primare. Kao digitalni izvori upotrebljeni su mrežni plejer I15 i CD plejer CD35, a za pokretanje je korišćena kombinacija pretpojačala PRE35 i izlaznog pojačala A35.2. Pored toga, u sistemu se našao i gramofon Clearaudio Performance, uz gramofonsko pretpojačalo Primate R35, dok su kablovi bili poreklom iz kompanija Nordost i Solid Tech.

Referentni zvučnici u ovom sistemu bili su veliki podnostojeći KEF R11, koje su povremeno odmenjivali regalski trosistemci KEF R3. Elektronika je bila poreklom iz kompanije Marantz, a glavnoj postavci u vidu prestižnog integrisanog pojačala PM-KI Ruby i SACD plejera SA-KI Ruby društvo je pravio univerzalni plejer ND8006.

Asortiman zvučnika francuskog proizvođača Cabasse obuhvatio je modele Murano, Minorca MC40, Jersey MC170, Murano Alto i Iroise 3, dok su za pokretanje korišćeni pretpojačalo XA Pre i izlazno pojačalo XA Power nemačke kompanije Avantgarde Acoustics. U sistemu se našlo i nekoliko Cambridge Audio uređaja, koji su predvođeni mrežnim plejerom CXN V2, a posetioci su mogli da se upoznaju i sa Cabasse blutut zvučnicima, saundbarovima i surround kompletima.

Ova jednostavna, ali moćna postavka na poziciji zvučnika imala je Martin Logan Classic ESL 9, koje su pokretali pretpojačalo i izlazno pojačalo Vitus Signature. Na poziciji izvora našao se strimer/DAC Auralic Vega G2, uz kablove Signal Projects i Harmonix.

Zaista smo uživali u zvuku podnostojećih kutija Audio Solutions Virtuoso M, koji su bili spojeni na cevne monoblokove Canary Audio M350 i referentno dvodelno pretpojačalo C1800. Kao izvori korišćeni su čuveni gramofon Origin Live Resolution, sa ručkom Illustrius i glavom Phasemation 500, kao i kombinacijom Reed 1C / 5T / Phasemation 500, uz gramofonsko pretpojačalo Canary Audio MC10. Digitalna sekcija takođe je bila moćna: muzički server SOtM sMS-200ultra slao je signal D/A konverteru Holo Audio Spring Level 2 putem kablova Tellurium Q.

Veoma uspešan spoj egzotičnih zvučnika Horning Eufrodite i cevne amplifikacije LAMM Industries, u vidu pretpojačala L2.1 Reference i izlaznih monoblokova ML2.2. Izvori su obuhvatili referentni gramofon Horning Sati, sa EMT glavom i gramofonskim pretpojačalom nemačkog proizvođača Thoress, kao i cevni D/A konverter Horning Sati DAC. Sistem su kompletirali kablovi Nirvana Audio i akustički dodaci proizvođača SRA.

Izuzetni podnostojeći zvučnici ProAc K6 bili su pokretani integrisanim pojačalom Musical Fidelity Nu-Vista 600. Analogni izvor obuhvatio je gramofon EAT Forte S, sa glavom Van den Hul Crimson XGW Stradivarius Signature i vrhunskom gramofonskom sekcijom Musical Fidelity Nu-Vista Vinyl, dok su kao digitalni izvor korišćeni Metronome Technologies CD-8 i Le DAC.

Kostas Metaxas prikazao je svoje jedinstvene kreacije, koje je predvodio novi trakaš T-RX. U sistemu su se našli još i gramofon Preambulator PP1, integrisano pojačalo Ikarus i pojačalo za slušalice Marquis, a na poziciji zvučnika korišćeni su Graham Audio LS5/9.

Domaći proizvođač Nexus Acoustics predstavio je novi referentni digitalno-analogni konverter Xaitas RD-500, koji koristi cevi JJ Electronics 2A3.

Impresivni aktivni zvučnici Talos opremljeni su sa četiri zvučničke jedinice i aktivnim DSP filterom, uz uspešno dampiranje zahvaljujući dizajnu i unutrašnjoj strukturi. Takođe su predstavljeni mali sabvuferi Perix, koji se mogu koristiti u stereo i višekanalnim postavkama.

Domaći proizvođač Ideon Audio pripremio je tešku artiljeriju u vidu D/A konvertera Absolute DAC i USB regeneratora i reklokera 3R Master Time. Signal je zatim prosleđivan hibridnoj amplifikaciji Beyond Frontiers Audio, koja je pokretala podnostojeće zvučnike ProAc Response D30S. Posetioci su takođe mogli da se upoznaju s pristupačnijim Ideon Audio spravama – D/A konverterom Ayazi DAC i USB regeneratorom i reklokerom 3R USB Rennaisance.