Huawei Watch 3 Pro

Elegantni saputnik

Huawei je početkom leta predstavio dva nova modela satova pod imenom Watch 3 i Watch 3 Pro, koje pokreće novi operativni sistem HarmonyOS 2.0. Koliki napredak je postignut, osetili smo od prve sekunde.

Huawei Watch 3 Pro dolazi u aluminijumskom kućištu s kožnom narukvicom, standardne širine od 22 milimetra. U prodaji još nismo našli nove narukvice, ali ova koja se isporučuje uz sat izgleda veoma atraktivno. Težina samog sata iznosi 63 grama, pa nećete imati osećaj da vam smeta na ruci, naprotiv. U kutiji ćete pronaći i bežični punjač koji se magnetom prilepi uz sat, ali možete koristiti i druge bežične punjače. Watch 3 Pro ipak spada u veće satove jer mu je obim kućišta 48 milimetara, iako je sam ekran manji i ima oko 36 milimetara. Iako se reklamira kao uniseks sat, sumnjamo da će imati veliku popularnost kod nežnijeg pola upravo zbog svojih dimenzija.

U radu

Rezolucija ekrana je solidnih 466 x 466 piksela, što pravi gustinu od 326 tačaka po inču i čini ovaj sat jednim od najboljih po pitanju kvaliteta ekrana. Poseduje dva gigabajta radne memorije i još 16 gigabajta memorije za skladište. Najveću prednost u odnosu na prethodnu generaciju napravio je pomenuti novi operativni sistem, koji sada podržava virtuelnog asistenta po imenu Celia. Podrazumevano, da bi vam Celia pomogla, mora da ima neku vrstu veze, bilo wi-fi, bilo putem eSIM-a. Izbor „lica“ koje je Huawei napravio za ovaj sat zaista je veliki i svaki je odličan na svoj način, pa će se udovoljiti i najzahtevnijim korisnicima.

Aplikacije koje su već preinstalirane u sat mogu vam pratiti otkucaje srca, ritam spavanja i nivo kiseonika u krvi (SpO2). Da biste iskoristili puni potencijal ovog sata, najbolje je da instalirate aplikaciju Huawei Health. Možete ispratiti svoje pozive, poruke, dobijati različita obaveštenja bez potrebe da stalno gledate u telefon. Ovaj sat će vam pratiti otkucaje srca, a ispratiće i sve vaše fizičke aktivnosti. Takođe, možete kontrolisati i reprodukciju muzike s nekog drugog uređaja, poput blutut zvučnika. Posetite obavezno AppGallery i videćete da je Huawei ponudio bezbroj aplikacija za ovaj sat.

Trajanje baterije

Ukoliko ste zahtevan korisnik i želite da vam je sat sve vreme aktivan u merenju putem različitih senzora, baterija na Watch 3 Pro će vam verovatno trajati tri dana, možda i nešto duže. Ako se ipak odlučite da ugasite mnoga od ovih merenja, baterija će s lakoćom izdržati dve do tri nedelje.

Zaključak

Naše kolege iz EISA su testirale daleko veći broj satova i odlučile da je Watch 3 Pro najbolji sat za sezonu 2021-2022. Mi smo našim testiranjem uspeli da potvrdimo da je reč o odličnom komadu hardvera koji radi savršeno dobro s najnovijim softverom. Jedina kritika koja bi se mogla uputiti jeste visoka cena, ali u lokalnoj kancelariji Huaweia već su pripremili pogodnosti.

Huawei Watch 3 Pro
Displej: 1,43“ AMOLED, 466x466 px
Memorija: 2 + 16 GB
Otpornost na vodu: do 5 ATM
Povezivanje: wi-fi, GPS, NFC, blutut
Dimenzije: 48x49,6x14 mm
Masa: 63 g bez narukvice
Cena: oko 500 evra
consumer.huawei.com/rs
Elegantni izgled i dizajn.
Dugo trajanje baterije.
Sklad hardvera i softvera.
Visoka cena.
4